Linda Stuhaug

Annonse

10. november 2016

Gelêgodis med appelsin, klementin og lime

Gelêgodis med appelsin, klementin og lime
Heisann!
Hugser du oppskrifta på gelêgodteri uten sukker? Du finner den her, og eg lagde den med ZerOH saft. Eg har laga fleire varianter sida det, blant anna med ulike smaker på safta, men det aller beste er faktisk å bruke ferskpressa juice fra frukt og bær. Dagens variant er med appelsin, klementin og lime – syrlige, smakfulle og supergode!
Lavkalori gelêgodis uten sukker med litt ekstra proteiner:
Gelêgodis med appelsin og lime, 15-20 stk 2,5 dl ferskpressa appelsin- og klementinsaft* saft fra 1 lime 1 ss sukrin+, eller anna søtning 1 pk gelatinpulver (25 g)
Slik gjer du: Ha ingrediensene i en liten kjele, varm opp på svak varme. Rør heile tida med en tresleiv eller lignande (unngå visp så det ikkje skummer seg).
Når blandinga er blitt godt varm og gelatinen hat løyst seg opp, fordel i former. Eg har brukt silikonformer, men har du ikkje det kan du bruke en boks og skjære opp terninger etter avkjøling. Smak gjerne på blandinga før du fyller opp silikonformene – kanskje du ønsker gelêgodisen litt søtere.
Sett kaldt i kjøleskap, etter 2-4 timer er gelegodteriet avkjølt og stivna. Oppbevar kaldt.
*eg brukte 2 appelsiner og 3 klementiner som eg kjørte gjennom juicepressen, som blei 2,5 dl saft. Du kan også dele frukten i to og skvise ut safta, men da treng du kanskje litt meir frukt. Ellers kan du prøve deg fram med andre frukter, safter eller lignande – lag din egen vri! Bruk gjerne kun appelsinsaft også, klementin er jo ikkje tilgjengelig heile året 🙂
Som eg nevte i forrige innlegg, så er oppskrifta inspirert av Linn fra sprudlende sunn her 🙂 Verdt å besøke denne inspirerande bloggen – Linn er superflink med beina godt planta på jorda!
Prøv deg på gelêfigurer og del gjerne din favorittoppskrift om du prøver deg på en anna vri!
*

Heisann!

Hugser du oppskrifta på gelêgodteri uten sukker? Du finner den her, og eg lagde den med ZerOH saft. Eg har laga fleire varianter sida det, blant anna med ulike smaker på safta, men det aller beste er faktisk å bruke ferskpressa juice fra frukt og bær. Dagens variant er med appelsin, klementin og lime – syrlige, smakfulle og supergode!

Lavkalori gelêgodis uten sukker med litt ekstra proteiner:

Gelêgodis med appelsin og lime, 15-20 stk
2,5 dl ferskpressa appelsin- og klementinsaft*
saft fra 1 lime
1 ss sukrin+, eller anna søtning
1 pk gelatinpulver (25 g)

Slik gjer du:
Ha ingrediensene i en liten kjele, varm opp på svak varme. Rør heile tida med en tresleiv eller lignande (unngå visp så det ikkje skummer seg).

Når blandinga er blitt godt varm og gelatinen hat løyst seg opp, fordel i former. Eg har brukt silikonformer, men har du ikkje det kan du bruke en boks og skjære opp terninger etter avkjøling. Smak gjerne på blandinga før du fyller opp silikonformene – kanskje du ønsker gelêgodisen litt søtere.

Sett kaldt i kjøleskap, etter 2-4 timer er gelegodteriet avkjølt og stivna. Oppbevar kaldt.

*eg brukte 2 appelsiner og 3 klementiner som eg kjørte gjennom juicepressen, som blei 2,5 dl saft. Du kan også dele frukten i to og skvise ut safta, men da treng du kanskje litt meir frukt. Ellers kan du prøve deg fram med andre frukter, safter eller lignande – lag din egen vri! Bruk gjerne kun appelsinsaft også, klementin er jo ikkje tilgjengelig heile året 🙂

Som eg nevte i forrige innlegg, så er oppskrifta inspirert av Linn fra sprudlende sunn her 🙂 Verdt å besøke denne inspirerande bloggen – Linn er superflink med beina godt planta på jorda!

Prøv deg på gelêfigurer og del gjerne din favorittoppskrift om du prøver deg på en anna vri!

*

Annonse

2 Kommentarer

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg