Linda Stuhaug

Annonse

17. november 2016

Omelett med skinke og mozzarella

Omelett med skinke og mozzarella
Heisann!
Puh – det er lenge sida eg har stått så mange timer på kjøkkenet iløpet av eit døgn. Det blei faktisk 9 timer i går og 5 timer idag. Julekaker og julesnacks har vert priotitert og eg har mange nye oppskrifter å dele med dere når desember kommer! Gjett om eg gleder meg!
Over til dagens oppskrift – omelett er en stor favoritt hos meg. Det lages på 1-2-3 og muligheten for variasjon er enorm! Etter mi meining passer det like godt til frukost som lunsj, middag og kveldsmat. Det er heilt supert å lage dagen før og til frukost og matpakke dagen etterpå 🙂
Omelett med skinke og mozzarella, 2 porsjoner 6-7 egg 200 g skinke, i biter 1 stk, 125 g mozzarella 1/2 rødløk, hakka 1/2 chili (kan sløyfes), finhakka 1-2 fedd kvitløk, finhakka salt og pepper smør eller olje
Steik skinke, rødløk, kvitløk og chili i smør eller olje til løken er blank. Pisk eggene lett med salt og pepper, hell i steikepanna og sett på lokk. Når omeletten har satt seg litt kan du fordele skiver av mozzarella på toppen. La deretter omeletten steike seg ferdig under lokk. Server straks!
Mozzarella i omeletten er fantastisk godt – har du ikkje prøvd det enda er det virkelig på tide! Omeletten blir utrulig saftig og smakfull, og det kan ikkje sammenlignes med å bruke vanlig gulost.
Server gjerne med litt ekstra grønt 🙂
Har du noken gode tips eller triks til en skikkelig god og saftig omelett? Eg har våre inne på tanken med blåmuggost – er det nokon som har prøvd det? 🙂
*

Heisann!

Puh – det er lenge sida eg har stått så mange timer på kjøkkenet iløpet av eit døgn. Det blei faktisk 9 timer i går og 5 timer idag. Julekaker og julesnacks har vert priotitert og eg har mange nye oppskrifter å dele med dere når desember kommer! Gjett om eg gleder meg!

Over til dagens oppskrift – omelett er en stor favoritt hos meg. Det lages på 1-2-3 og muligheten for variasjon er enorm! Etter mi meining passer det like godt til frukost som lunsj, middag og kveldsmat. Det er heilt supert å lage dagen før og til frukost og matpakke dagen etterpå 🙂

Omelett med skinke og mozzarella, 2 porsjoner
6-7 egg
200 g skinke, i biter
1 stk, 125 g mozzarella
1/2 rødløk, hakka
1/2 chili (kan sløyfes), finhakka
1-2 fedd kvitløk, finhakka
salt og pepper
smør eller olje

Steik skinke, rødløk, kvitløk og chili i smør eller olje til løken er blank. Pisk eggene lett med salt og pepper, hell i steikepanna og sett på lokk. Når omeletten har satt seg litt kan du fordele skiver av mozzarella på toppen. La deretter omeletten steike seg ferdig under lokk. Server straks!

Mozzarella i omeletten er fantastisk godt – har du ikkje prøvd det enda er det virkelig på tide! Omeletten blir utrulig saftig og smakfull, og det kan ikkje sammenlignes med å bruke vanlig gulost.

Server gjerne med litt ekstra grønt 🙂

Har du noken gode tips eller triks til en skikkelig god og saftig omelett?
Eg har våre inne på tanken med blåmuggost – er det nokon som har prøvd det? 🙂

*

Annonse

4 Kommentarer

F

Frøken M

10. mars 2019

Åh denne har eg alt eg treng til så den må det bli denne veka! Mitt tips.. som i grunn er eit resultat av pestorestar etter din lompepizza eg har jamnleg.. hehe.. er å røre inn litt pesto i røra. Og steike litt sopp i panna først:)Så parmesan på.nam!

Linda Stuhaug

10. mars 2019

Kjekt å lese, Frøken M 😀 Men eg klarer ikkje heilt å fange opp kva du meiner med denne pestoen. Rører inn pestoen i kva røre…?

F

Frøken M

10. mars 2019

Det skjønar eg, var uklar i farta. Meiner i omeletten, tenkte eggerøre. Derfor eg skreiv knotete. Ei teskei grøn pesto rørt inn i eggeblandinga. Godt i kombo med sopp i omelett spesielt. Og parmesan. Og spinat. 🙂 her har det vore crispy duck i kveld, heimelaga av mann. Toppers matkveld med andre ord! God Søndag! 🙂

Linda Stuhaug

11. mars 2019

Ahhaa, då skjøna eg! Det har eg aldri prøvd før – men det skal eg absolutt teste ut 😀 Crispy duck høyres nydelig ut – deilig å få servert middagen av mannen 🙂 Ha en nydelig start på den nye veka <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg