Spinatsuppe

Hei alle sammen!

Ny kjøttfri mandag og spinatsuppe på menyen her idag! Spinatsuppe med egg er en av mine favorittsupper, og det beste er at den kan lages på ca. 10 minutter! Perfekt som en rask og enkel middag i årets mest hektiske måned 🙂

Suppa er naturlig glutenfri og eventuelt melkefri om du bruker olje og kokosmelk. Sløyfer du egget blir den også vegansk. Bønner eller kikerter kan like gjerne nytes som garnityr, det er jo så godt!

IMG_4052

Spinatsuppe, 2 porsjoner
300 g fersk spinat
5 dl grønnsakskraft/buljong
1/2 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
2 dl kokosmelk eller creme fraiche
1 ss smør/olje
salt og pepper

Tilbehør: 
kokte egg

Slik gjer du: 
Steik løk og kvitløk i olje eller smør. Tilsett spinat og kraft/buljong, la det småkoke 5-10 minutter. Kjør suppa glatt med stavmikser, tilsett kokosmelk eller creme fraiche og smak til med salt og pepper.

Server spinatsuppa strakt med kokte egg. Eg hadde også litt hampfrø på toppen.

IMG_4058

Server gjerne suppa med saftige scones med havre og spelt: 

IMG_2112


Ei veldig populær oppskrift som du finner HER. Saftige i midten og sprø skorpe – nam!

Da stuper eg tilbake til pensumbøkene. Om fire dager sitter eg på eksamensbenken, plusser vi på nokon timer har eg juleferie og er på vei heim til trivselsfylket <3

Ønsker alle en god start på den nye veka!

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Hei. Leter etter din gode oppskrift med ovnsbakt kylling med kremost. Husker du hvilken jeg mener? Tror det var ost med urter.

    1. Hei! Ja, under kategoriene er det enkelt å finne fram. På middager kan du jo få opp middager kun med «kylling og kalkun» 🙂

      Er det denne du meiner?
      http://www.lindastuhaug.no/2015/01/23/fylt-kyllinfilet-surra-med-spekeskinke/

  2. Hei! Kan eg bruka fryst spinat, i staden for fersk?

    1. Hei! Ja, det kan du 🙂