Linda Stuhaug

Annonse

12. desember 2016

Spinatsuppe

Spinatsuppe
Hei alle sammen!
Ny kjøttfri mandag og spinatsuppe på menyen her idag! Spinatsuppe med egg er en av mine favorittsupper, og det beste er at den kan lages på ca. 10 minutter! Perfekt som en rask og enkel middag i årets mest hektiske måned 🙂
Suppa er naturlig glutenfri og eventuelt melkefri om du bruker olje og kokosmelk. Sløyfer du egget blir den også vegansk. Bønner eller kikerter kan like gjerne nytes som garnityr, det er jo så godt!
Spinatsuppe, 2 porsjoner 300 g fersk spinat 5 dl grønnsakskraft/buljong 1/2 løk, hakka 2 fedd kvitløk, finhakka 2 dl kokosmelk eller creme fraiche 1 ss smør/olje salt og pepper
Tilbehør: kokte egg
Slik gjer du: Steik løk og kvitløk i olje eller smør. Tilsett spinat og kraft/buljong, la det småkoke 5-10 minutter. Kjør suppa glatt med stavmikser, tilsett kokosmelk eller creme fraiche og smak til med salt og pepper.
Server spinatsuppa strakt med kokte egg. Eg hadde også litt hampfrø på toppen.
Server gjerne suppa med saftige scones med havre og spelt:
Ei veldig populær oppskrift som du finner HER. Saftige i midten og sprø skorpe – nam!
Da stuper eg tilbake til pensumbøkene. Om fire dager sitter eg på eksamensbenken, plusser vi på nokon timer har eg juleferie og er på vei heim til trivselsfylket <3
Ønsker alle en god start på den nye veka!
*

Hei alle sammen!

Ny kjøttfri mandag og spinatsuppe på menyen her idag! Spinatsuppe med egg er en av mine favorittsupper, og det beste er at den kan lages på ca. 10 minutter! Perfekt som en rask og enkel middag i årets mest hektiske måned 🙂

Suppa er naturlig glutenfri og eventuelt melkefri om du bruker olje og kokosmelk. Sløyfer du egget blir den også vegansk. Bønner eller kikerter kan like gjerne nytes som garnityr, det er jo så godt!

Spinatsuppe, 2 porsjoner
300 g fersk spinat
5 dl grønnsakskraft/buljong
1/2 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
2 dl kokosmelk eller creme fraiche
1 ss smør/olje
salt og pepper

Tilbehør:
kokte egg

Slik gjer du:
Steik løk og kvitløk i olje eller smør. Tilsett spinat og kraft/buljong, la det småkoke 5-10 minutter. Kjør suppa glatt med stavmikser, tilsett kokosmelk eller creme fraiche og smak til med salt og pepper.

Server spinatsuppa strakt med kokte egg. Eg hadde også litt hampfrø på toppen.

Server gjerne suppa med saftige scones med havre og spelt:


Ei veldig populær oppskrift som du finner HER. Saftige i midten og sprø skorpe – nam!

Da stuper eg tilbake til pensumbøkene. Om fire dager sitter eg på eksamensbenken, plusser vi på nokon timer har eg juleferie og er på vei heim til trivselsfylket <3

Ønsker alle en god start på den nye veka!

*

Annonse

11 Kommentarer

M

MayBritt Bråthen

25. mai 2021

Jeg har ikke kokosmelk, men mandelmelk kan jeg bruke det?

Linda Stuhaug

26. mai 2021

Då ville eg heller brukt creme fraiche, for dette er for å kreme suppa 🙂

G

Glenn

17. oktober 2023

Topp suppe, denne har jeg brukt ei god stund nå med litt variasjoner, guttene og pappaen digger den👍

Linda Stuhaug

17. oktober 2023

Så kjekt å lese, Glenn😃

H

Heidi

12. september 2018

Hei! For oss med IBS som bør droppe løk og hvitløk, hva annet enn grønn del av putteløk og vårløk kan jeg bruke? 🙂

H

Heidi

12. september 2018

PuRReløk selvfølgelig 😉

Linda Stuhaug

13. september 2018

Du kan berre sløyfe det 🙂 Eller bruke andre typer grønnsaker du tåler.

M

Marion

11. september 2018

Nam! Denne var veldig god! Og det syns barna også, på 2, 4 og 7 år! Kommer til å lage denne igjen!

Linda Stuhaug

12. september 2018

Fantastisk 😀 Faktisk fått veldig mange gode tilbakemeldinger fra barn på denne suppa! Det er stas 🙂

T

Turid Marianne Mikkelsen

1. november 2023

Takk for oppskrift på kjempegod suppe. Har laget den mange ganger. Jeg legger biter av torsk, hyse eller sei i mot slutten. Blir kjempegodt, og så får man i seg all kraft fra fisken 😋.

Linda Stuhaug

3. november 2023

Så kjekt suppa smaker🤩

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg