Sprø krumkaker uten sukker

Hei alle sammen!

Oppskrift på sukkerfri krumkaker har vært ekstremt etterspurt i år. Idag deler eg endelig oppskrift! Krumkakene blir sprø, søte og gode – håper det frister:

IMG_3678

Sukkerfri krumkaker, 15-20 stk
2 egg
60 g sukrin gold
20 g sukrin+
100 g ekte smør, smelta og avkjølt
100 g hvete/speltmel
1/2 ts kardemomme
3 ss kaldt vatn

Slik gjer du:
1. Visp egg, sukrin gold og sukrin+ til eggedosis – en luftigere og lysere blanding.
2. Tilsett smør, mel og kardemomme. Rør inn kaldt vatn.
3. La røra svelle ca. 30 minutter i kjøleskap. Tilsett ekstra vatn om nødvendig, men steik gjerne ei prøvekake først.
4. Legg en stor teskei røre i midten av eit varmt krumkakejern, trykk godt ned og steik gylne. Rull krumkakene rundt kremmerhus, eller legg i en kopp dersom du ønsker krumkakeskåler.
5. Avkjøl og oppbevar i tett boks.

IMG_3673

Eg anbefaler å følge oppskrifta i forhold til søtning og tørrvarer for å sikre deg sprø krumkaker, så ingen tips eller alternativer denne gang. Eg har nemlig prøvd med blant anna kun sukrin+, men da blei krumkakene mjuke etter eit døgn.

IMG_3696

Her er det siste innspurt på eksamensfronten og mange ting som skal både fikses og pakkes før juleferie og heimreise imorgon. Det går litt seinare med besvaring på mail og kommentarer på mine sosiale medier, men det rekner eg med dere forstår 🙂

Ha en fin dag vidare!

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

  1. Disse då superdigge ut, skal prøves ut neste uke 🙂 Spurte litt lenger ned her, men spør her også.. hvilken sukkerfri sjokolade fra helsekost bruker du? Sjekket Cavalier sin søtet med stevia, men den er jo full av karbohydrater/kcal. Kunne tenke meg en sunnere variant, uten alt dette sukkeret som er i sjokoladen, selv om det står «uten sukker». Håper du kan komme med tips 🙂 Ha en fin jul 🙂

    1. Hei 🙂 Eg bruker sukrinsjokoladen (då linker eg i oppskrifta) eller Cavalier sin. Du får ikkje tak i lavkalori sjokolade altså, den inneholder riktignok kalorier, men er likevell lavere på både kalorier og karbohydrater enn ekte vare. Og ikkje minst uten sukker tilsatt sukker da den er søta med stevia 🙂

  2. Jeg prøvde meg på disse krumkakene, men jeg fikk ikke rullet dem sammen. De var så sprø og stive med en gang at om jeg prøvde rulle de gikk de istykker. Noe jeg kan ha gjort feil? Fulgte oppskriften nøye. Men går jo greit med flate kaker også da 🙂

    1. Er det sant? Rulla du dei med en gang? Dei skal jo ikkje bli stive rett fra krumkakejernet. Eg ruller dei direkte fra jernet eg, da er det ikkje mulig at dei stiver til. Men legger du dei på rist blir dei fort sprø – så det gjelder å være kjapp 🙂

  3. Ser veldig godt ut!:)
    Hva med finmalt sammalt hvetemel – kan det brukes tror du? 🙂

    1. Det kan godt hende – du kan jo prøve 🙂

  4. Potetmel er veldig godt å bruke i krumkaker!

    1. Mange måter å lage det på 🙂 Eg bruke mammas oppskrift og sunnifiserte den – men har lest at potetmel er ganske vanlig!

  5. Helt sant 🙂

  6. Hei 🙂 Fungerer det fint å bare bruke sukrin gold? Eller vil det bli bedre med sukrin + i tillegg?

    1. Hei! Ja, det fungerer, men kan bli noko vanskligere å jobbe med krumkakene, og dei blir noko mørkere i fargen 🙂

  7. Line Kristin

    Vanlige krumkaker står seg godt ihvertfall 2-3 måneder. Føler du disse også kan gjere det?

    1. Ja, det trur eg 🙂

  8. Har stekt 5 krumkaker, men ikke sprø etter 20 min. Har stanset stekingen. Prøvde litt mer vann, men……

    1. Og oppskrifta er fulgt til punkt og prikke, i tillegg til at krumkakejernet er varmt nok??

  9. Elisabeth

    Hei.
    Jeg brukte Tagatese istedet, noe som fungerte. Krumkakene måtte riktignok ligge fremme til de var helt tørre før jeg puttet dem i boks,

    1. Så krumkakene blei sprø og gode med tagatesse? 🙂 Det er bra!