Linda Stuhaug

Annonse

4. januar 2017

Proteinrike havrerundstykker på under 30 minutter

Proteinrike havrerundstykker på under 30 minutter
Hei alle sammen!
Oppskrifta mi på proteinrikt havrebrød er eit av dei mest populære i 2016. Her har du samme varianten, berre forma til rundstykker istedenfor 🙂 Saftige, smakfulle rundstykker som verken trenger elting eller heving, med næringsrike ingredienser du finner på dagligvarebutikken.
Rør sammen deiga, form til rundstykker og steik til dei er gylne. Iløpet av 30 minutter kan du ha ferske rundstykker på bordet:
Proteinrike havrerundstykker, 6 stk 2 egg 150 g cottage cheese 100 g kesam 100 g havregryn 150 g havremjøl 2 ts bakepulver 1/2 ts salt
Slik gjer du: 1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt.
2. Vend inn inn havregryn og havremjøl. La deiga stå eit par minutter før du former til 6 rundstykker/ scones på en langpanne med bakepapir. Du kan godt pensle med egg/melk/vatn og strø over litt havregryn, frø eller kjerner.
3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-20 minutter, eller til rundstykkene har fått en gyllen farge. Avkjøl på rist. Rundstykkene holder seg ferske 2-3 dager.
PS! Du kan gjerne doble eller triple deiga når du først er i gang. Rundstykka kan fint frysast!
Tips og alternativer*for garantert glutenfri rundstykker: bruk glutenfri havregryn og havremjøl.
– for ekstra smak og næring kan du gjerne tilsette hakkede nøtter, frø eller kjerner i deiga eller strø på toppen.
– smakstilsett gjerne med urter eller ulike krydder for en spennande vri!
Nyt havrerundstykkene som tilbehør til salat, suppe eller gryte. Dei smaker godt med både salt og søtt pålegg, og kan nytes til alle dagens måltider 🙂
Heimelaga fersken syltetøy uten sukker finner du oppskrift på HER.
Perfekte rundstykker til frukost eller i matpakken til både store og små! Desse inneholder næring som holder magen mett, blodsukkeret stabilt og humøret på topp 🙂
*

Hei alle sammen!

Oppskrifta mi på proteinrikt havrebrød er eit av dei mest populære i 2016. Her har du samme varianten, berre forma til rundstykker istedenfor 🙂 Saftige, smakfulle rundstykker som verken trenger elting eller heving, med næringsrike ingredienser du finner på dagligvarebutikken.

Rør sammen deiga, form til rundstykker og steik til dei er gylne. Iløpet av 30 minutter kan du ha ferske rundstykker på bordet:

Proteinrike havrerundstykker, 6 stk
2 egg
150 g cottage cheese
100 g kesam
100 g havregryn
150 g havremjøl
2 ts bakepulver
1/2 ts salt

Slik gjer du:
1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt.

2. Vend inn inn havregryn og havremjøl. La deiga stå eit par minutter før du former til 6 rundstykker/ scones på en langpanne med bakepapir. Du kan godt pensle med egg/melk/vatn og strø over litt havregryn, frø eller kjerner.

3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-20 minutter, eller til rundstykkene har fått en gyllen farge. Avkjøl på rist. Rundstykkene holder seg ferske 2-3 dager.

PS! Du kan gjerne doble eller triple deiga når du først er i gang. Rundstykka kan fint frysast!

Tips og alternativer*
for garantert glutenfri rundstykker: bruk glutenfri havregryn og havremjøl.

– for ekstra smak og næring kan du gjerne tilsette hakkede nøtter, frø eller kjerner i deiga eller strø på toppen.

– smakstilsett gjerne med urter eller ulike krydder for en spennande vri!

Nyt havrerundstykkene som tilbehør til salat, suppe eller gryte. Dei smaker godt med både salt og søtt pålegg, og kan nytes til alle dagens måltider 🙂

Heimelaga fersken syltetøy uten sukker finner du oppskrift på HER.

Perfekte rundstykker til frukost eller i matpakken til både store og små! Desse inneholder næring som holder magen mett, blodsukkeret stabilt og humøret på topp 🙂

*

Annonse

20 Kommentarer

E

Emma

10. april 2019

Hei! Hva om jeg ikke har kesam? Kan jeg erstatte det med litt ekstra cottage cheese? 🙂

Linda Stuhaug

11. april 2019

Ja, evt. rømme/creme fraiche 🙂

D

Daniel Root

11. februar 2024

Her I Adirondack Fjellene (New York) fines det aldrig Kesam eller Quark. Jeg brukte 80g Greek yoghurt og 30g parmesan. Fantastisk.

Linda Stuhaug

13. februar 2024

Så bra😃

A

Amalie

21. februar 2021

Kan man lage disse som en scones med 6 biter, og ikke som rundstykker? Vil det eventuelt endre steketiden noe? 🙂

Linda Stuhaug

22. februar 2021

Det går nok fint. Må sannsynligvis steike dei litt lengre, men det må du berre sjå an underveis 🙂

D

Dina

7. juni 2022

Hei! Varmluft eller over/undervarme?

Linda Stuhaug

8. juni 2022

Du kan bruke begge deler :)

L

Lene

18. desember 2019

Kan man bruke bare vottage cheese og ikke kesam?

Linda Stuhaug

19. desember 2019

Ja 🙂

D

Dina

23. oktober 2019

Hei, Hvis man ikke har kjøkkenmaskin (er student) hvordan kan jeg lage de da? Eller synes du d r såpass nødvendig at man må ha kjøkkenmaskin? Føler det var veldig mye ingredienser forhold til «kun» 6 stk? Digger bloggen din!

Linda Stuhaug

24. oktober 2019

Du skal ikkje ha kjøkkenmaskin til denne oppskrifta her? Du trenger en stavmiksar 🙂 Du må ikkje mose cottage cheesen klumpfri, men rundstykka blir mykje bedre når ein gjer det.

M

Maren

27. april 2018

Har du rundstykker uten havre? Jeg vil gjerne prøve meg med rundstykker og brød uten gluten og jeg får ikke takk i lgutenfri havre hvor jeg bor. Tusen takk

Linda Stuhaug

29. april 2018

Nesten alle rundstykka mine er med havre, hehe. Men du kan erstatte det med grov mjøltpe (havremjøl) og evt. bokhvete framfor havregryn? 🙂 Ellers går det jo an å prøve seg litt fram med andre grove mjøltyper!

A

Andreas

3. april 2018

Hei! Etter å ha stekt dem i godt og væl 20 minutter tok jeg de nå ut og har latt dem stå og lufte seg. Rundstykkene er fortsatt seige inni, hva gjør jeg feil 🙁

Linda Stuhaug

4. april 2018

Seige eller ikkje gjennomstekte? Desse skal ikkje bli som luftig gjærbakst, altså. Men om dei ikkje er gjennomstekte må du rett og slett berre steike dei lengre 🙂

S

Siri

29. august 2018

Tusen takk for en genial oppskrift. Disse er blitt fast innslag når vi har rundstykker som tilbehør til middag. Jentungen har dilla, så hun spiser dem både til frokost og lunsj – hver dag.

Linda Stuhaug

29. august 2018

Hurra, så bra 😀 Ekstra stas når oppskriftene også faller i smak hos dei små!

S

Silje

8. august 2018

Hei, super oppskrift forresten ☺️ Men vet du ca proteininnhold pr. Rundstykke?

Linda Stuhaug

9. august 2018

Nei, eg rekna ikkje på slikt 🙂 Kjekt du liker oppskrifta, Silje 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg