Energikuler med sjokolade

Hei alle sammen!

Snacks og mellommåltider er veldig etterspurt her inne, og samme med søte oppskrifter uten sukrinvariantene. I dagens oppskrift slår eg tre fluer i en smekk, desse passer perfekt som sunn snacks, mellommåltid og dei lages med ingredienser du garantert finner på dagligvarebutikken!

Energikulene kan du oppbevare i fryseren i vekesvis, så har du søt snacks tilgjengelig om du plutselig blir fysen, eller trenger rask energi mellom slagene. Pakk gjerne med deg nokre stykker i en liten boks i veska og ha som mellommåltid iløpet av dagen, påfyll før/etter trening eller underveis på turer.

Kulene er naturlig sukkerfri, glutenfri (bruk glutenfri havregryn) og melkefri (kokosfett framfor smør). Ingrediensene kan varieres etter kva man liker, så hugs å lese tips og alternativer under oppskrifta 🙂

IMG_4423

Energikuler med sjokolade, 50 stk
200 g saftige dadler (vekt uten stein)
150 g usaltede cashewnøtter*
100 g havregryn
3-4 ss kakao*
2/3 ts maldonsalt
evt. 1-2 ss smør eller kokosfett

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender. Kjør til en jevn og klumpfri masse og fortsett i ca. 2 minutter etter alt er smuldrette. Dette er for at nøttene skal begynne å slippe ut fett.

Klem massen mellom hendene. Visst den smuldrer og ikkje holder sammen, prøv deg fram med litt smelta smør eller kokosfett og la det blande seg godt i foodprosessoren/blenderen.

Gjer massen kompakt mellom hendene og trill til munnfulle kuler. La kulene stå minst 30 minutter i fryseren for å sette seg. Oppbevares i en matboks i fryseren. Kan også oppbevares i kjøleskap eller nokre timer romtemperert, men konsistensen blir litt mjukere.

IMG_4429

Tips og alternativer*
– cashewnøtter kan byttes med andre typer nøtter. Bruk gjerne pecannøtter, valnøtter, mandler eller en god blanding mellom fleire ulike typer.
– tåler du ikkje nøtter? Bruk solsikkekjerner eller pinjekjerner.
– dropp gjerne kakaoen for nøytrale energikuler. Kan også smakstilsettes med andre smaker, som vaniljepulver eller supermat om du er fan av det!

IMG_4445

Søte, seige, energirike med både sunt fett, karbohydrater og litt proteiner. Nam!

*

Eg vil på tampen berre sei at eg sletta gårsdagens innlegg «en usun besettelse av å være sunn«. Innlegget blei skrevet i dei seine nattetimer og etter publisering kom eg på andre viktige punkter eg gjerne ville hatt med, og formuleringer som kunne blitt skrevet litt annleis. Når det likevell ikkje var komt en einaste kommentar på det, og eg ikkje heilt veit korleis dere tok det imot, så mista eg heller ingen ord fra dere. Eg får sjå om eg skriver det på nytt seinare, det er jo abolutt eit viktig tema, og eg har dessverre inntrykk av at fleire av mine lesere er fastlåst med at næringsverdien er viktigere enn matgleden.

Når det er sagt så savner eg litt fleire ord fra dere. Kommenteringa går i berg- og dalbaner selfølgelig, men det klikker seg inn rundt 7000-10.000 unike lesere kvar einaste dag på bloggen min, og det er ikkje mange som legger igjen nokre ord. Når innlegg og oppskrifter ikkje får tilbakemelding, så aner eg ikkje korleis det blit tatt imot, og om eg skal fortsette med samme typen vidare. Dette gjelder det meste, både enkle oppskrifter, temainnlegg, tips og råd, tanker rundt mat, kosthold og trening, og det eg ellers deler.

Er det kanskje fordi det er komplisert å kommentere? Er det noke eg gjer feil/annleis i forhold til før? Er det noke du ønsker eg skal gjere annleis? Dere var mykje meir aktive før, sjølv om lesertallene var lavere.

IMG_6165

Gi meg en tilbakemelding på det, så eg veit om det er noko eg må endre på! Alt fra det tekniske, til korleis innleggene blir lagt opp, kva eg deler eller andre ting du tenker på.

Ha en nydelig dag da alle sammen! Eg har studiedag og skal få gjort unna en heil del jobb og studier før en sosial og aktiv ettermiddag med både trening og middag med ei god venninne. Matgleden er best å dele med fleire, veit dere 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

163 kommentarer

  1. laget disse i går kveld, supergode:)

    1. Så bra du likte dei, Maren 🙂

  2. Genialt! Sunt, enkelt og godt – takk for oppskriften!

    1. Versegod Tanja – en glede å dele 🙂

  3. Hei, er ikke flink til å kommente generelt på blogger osv..men er stor fan av deg og oppskriftene dine

    1. Tusen takk for det, Grete! Setter eg pris på å lese 🙂

  4. Hei! Bloggen din er kjempe bra! Og oppskriftene er helt supre!
    Ha en fin dag videre 🙂

    1. Tusen takk for det, Mari 🙂

  5. Elisabeth

    Du etterlyser tilbakemelding ser jeg fra oss som er gjester på din side. For det første har har du lagt mye arbeid i denne bloggen og har masse flotte retter. Så er vi mennesker mye mer aktiv på nett og «kruser» rundt og sjekker alt mulig om mat, nyhet med mere. Så vi kansje blir mindre opptatt av å gi tilbakemelding til dere som legger ut så mye bra til oss andre.
    Stå på, vær den du er og tenk at når du har mange som leser så har du noe vi ønsker å se! Lykke til videre.
    Mvh Elisabeth

    1. Takk for varmande ord, Elisabeth 🙂 Veldig hyggelig lesing!

      Ha en riktig fin torsdagskveld <3

  6. Hei,
    hvilken type kjøkkenmaskin bruker du til å lage disse? 🙂

    1. Foodprosessor/kraftig blender som det står i innlegget 😉 Foodprosessoren min er fra Braun (gammel) og blenderen min er fra Electrolux 🙂

      1. Takk for raskt svar 🙂
        Skjærer du dadlene opp i veldig små biter før du har de i blenderen? Og er det i en spesiell rekkefølge du har de i mikseren?
        Mine blendere gikk enten varm eller ville ikke blande miksen 😛

      2. Nei, eg hiver alt i blenderen på samme tid. Kutter ingenting på forhånd, då hadde eg skrevet det 🙂
        Blenderen må være, som det står, av den kraftige varianten. Har du det?

  7. Ragnhild

    Disse ser så utrolig gode ut! Prøver å bli sunnere i matveien og du gir super inspirasjon! Digger deg!

    1. Ragnhild

      Kan du forresten også tipse om hvilke maskiner du bruker?
      Her en dårlig gammel blender og ingen foodprosessor

      1. Synes foodprosessor eller kraftig blender er nok informasjon eg?
        Men blenderen min er fra Electrolux og foodprosessoren fra Braun 🙂

    2. Så hyggelig, Ragnhild! Håper eg kan inspirere deg masse framover 🙂

  8. Syntes bloggen har blitt mye mer komplisert på mobilen i alle fall. Stort sett der jeg leser den ifra, og jeg finner ikke alltid kommentarfeltet ☹️️ Men du er flink, stå på!

    1. KOmmentarfeltet skal komme opp på mobilen når du klikker deg innpå innleggene, men du må klikke deg innpå og ikkje scrolle nedover framsida for å kommentere. Eller er det noke tekniske feil her no?…

  9. Laila Irene Pedersen

    Jeg har fulgt deg å laget masse godt av dine fantastiske oppskrifter i snart 3 år nå. Jeg er superhappy, Du har enkle og lette (raske) oppskrifter 🙂
    Jeg er dessverre alt for dårlig til å kommentere, men jeg skal bli flinkere til det.
    Tusen takk for at du deler 🙂

    1. Tusen takk, Laila, hyggelig å høre fra deg 🙂
      Ha en superfin helg <3

  10. Hvordan er holdbarheten på energikulene hvis de ikke fryses? 🙂

    1. Holder set like lenge i kjøleskap 🙂

  11. Hei Linda.
    Så utrolig fin blogg du har. Ei venninne anbefalte meg å følge deg.
    Lagde energikuler med sjokolade i dag. De ble sååå gode! Sleit litt med å blande det hele med håndmikser, men det gikk til slutt.
    Takk for inspirasjon!

    1. Hei Kristin! Tusen takk, så hyggelig å lese 🙂
      Det er en grunn til at eg skriver foodprosessor eller kraftig blender. Det er ganske så kronglette med handmikser… Men bra de gjekk til slutt 🙂

      Håper eg kan inspirere deg masse framover! God helg 🙂

  12. Hei! Når man åpner innleggene fra facebook er det ikke mulig å kommentere, i hvert fall ikke fra mobil. Man må åpne de i en nettleser. Tenkte jeg skulle gi beskjed om det om du ikke alt var klar over det.
    Ellers synes eg du har en superbra blogg! ☺

    1. Kva mobil har du?
      Eg åpner innleggene fra iPhone, og da kjem kommentarfeltet opp nemlig :/

      Tusen takk som seier ifra 🙂

  13. Hva slags kakao bruker du?

    1. Bakekakao/originalkakao 😉

  14. disse skal absolutt prøves! 😀

    1. Håper det smaker, Benedicte 😀

  15. Siv Anita Guvaag Fjellklang

    Disse energikulene må bare prøves 🙂 De så kjempegode ut, kanskje de hadde egnet seg til å sende med gubben på jobb (han sitter mye i bilen,samt på kontoret)? han glemmer veldig ofte å spise på jobb og ender opp med å ta en el to pølser på bensinstasjonen.. Disse energikulene tåler kanskje å ligge et par timer i bilen og i kjøleskapet på jobben? Jeg skulle gjerne visst hvor lenge de kan oppbevares i fryser og hvor lenge de kan oppbevares i kjøleskap? Jeg har aldri bakt eller laget noe med dadler,og lurer på om dadlene smaker bedre/anderledes når de er brukt til baking… Jeg fant bloggen din for første gang idag og elsker alle de fine og gode oppskriftene (skulle ønske jeg hadde printer-sukk),men jeg deler på facebook så kanskje flere ser dette 🙂 Når du skriver oppskriftene på noe som skal i ovnen så skulle jeg ønske at du skrev temperatur både for varmluftsovn og for vanlig/eldre ovn da temperaturen sjelden skal være lik… Ellers må jeg bare si at jeg elsker det jeg hittil har sett av oppskrifter og bilder og annet 🙂 Keep up the good work 🙂 PS kanskje du kan lage flere oppskrifter på brød og flere rundstykker og lunsjer til å ta med på jobb osv-gjerne både kalde og varme 🙂

    1. Dette er absolutt fin kontorsnacks! Dei kan oppbevarast like lenge i kjøleskap som frysar, men eg anbefaler å ete dei rett fra kulda, då konsistensen er best. Du vil ikkje kjenne smaken av dadlane her, det er heilt noko anna å bruke dadler i oppskrifter som der er å ete dei nøytrale 🙂 Takk for hyggelige ord Siv Anita, det setter eg stor pris på! Håper eg kan inspirere deg masse framover 🙂

  16. Hei linda!
    det er jo en stund siden dette innlegget ble publisert, men jeg ville bare dele likevel. Liker måten du jobber på, du har en variert blogg med masse godsaker innen alle kategorier av mat! Du har en «naturlig» måte å legge opp innlegg på med innledning, ingrediensliste og framgangsmåte. liker også at du så og si etter hvert innlegg/oppskrift har noen tips til hvordan man kan gjøre den annerledes. skal definitivt prøve disse energikulene, de ser supergode ut!
    håper forresten alt går bra med boken, gleder meg masse til å se det ferdige resultatet 🙂

    1. Tusen takk, Celine! Det er veldig, veldig hyggelig å lese <3
      Håper eg kan inspirere deg massevis vidare. Klem 🙂

  17. du er så inspirerende, Linda!!

    1. Tusen takk, Celine! 🙂

  18. Ingunn sigdestad hansson

    Eg bur i Sverige og blei vist till sida di fra ei norsk venninne, syns du e fantastisk eg, og att du gjere masse bra og alternative oppskrifte. Lika att du ikkje fokusera på kaloriar og skakning, men berre bra og god mat, og att du skippa vanlig sukker:) eg gick själv på lchf ei stund, men blei so opptatt av mat og ka eg ikkje skulle ete, att eg lot vere å ete istaden till slutt, ikkje bra, og eg va skiträdd för å gå opp i vekt om eg bjynde å ete «normalt» igen, så mat blei ett problem. Syns du ska fortsette som du gjere eg, veit ikkje korfor folk ikkje skrive! Ha en fin kveld, og tack før oppskrifter, inspirasjon og positivitet:) mvh ingunn

    1. Hei Ingunn! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding <3 Dette er heldigvis eit tidligare innlegg og responsen er veldig bra no om dagane – så det er veldig kjekt! Håpa eg kan fortsette å inspirere deg framover 🙂 Klem!

  19. Farlig gode disse kulene her. slet litt med tilbereding da, siden jeg ikke har en kraftig nok blender og heller ikke foodprossesor, men etter litt kaving og jeg tok å blande litt og litt sammen fikk jeg det til.

    1. Så bra, Ellen 🙂 Håper dei smakte!

  20. Elisabeth linder

    Disse vil jeg prøve!

  21. Du er flott og flink! Har boka di og synes det er en flott bok!
    Jeg spiser ikke hvitt raffinert sukker, ellers synes jeg det er fint med sunn og god mat. Av og til er ingrediensene vanskelige å skaffe og jeg savner alternativer. Som feks i stedet for kokoskrem eller proteinpulver! Har du forslag?
    Takk for at du deler erfaringer og oppskrifter! Hilde

    1. Hei!
      Kokoskrem = kokosmelk som står kaldt. Den skiller seg og den øverste, stive delen er kokoskrem. Så dette kan vell fint brukast? Uansett, det er ikkje så mange oppskrkifter eg bruker kokoskrem, og i dei fleste kan du bruke creme fraiche istedenfor.

      Eg bruker SVÆRT sjelden proteinpulver, og i dei oppskriftene eg bruker det, så er det nesten ALLTID alternativ. Så det burde ikkje vere noko problem 🙂

  22. Disse var veldig gode! Brukte peanøtter og valnøtter og det ble kjempegodt 🙂 Hadde med de på skitur i dag, sammen med lompetoast som har blitt en slager her 🙂 Takk for supre oppskrifter og masse bra inspirasjon! Leser ofte bloggen din men er dessverre ikke så flink til å kommentere, men du er utrolig flink!

    1. Tusen takk Hege, så hyggelig kommentar å få! Energukuler og lompetoast er perfekt på skitur 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere framover <3

  23. Lotte Langseth

    Hei! Eg titter innom din blogg når eg treng inspirasjon til matlaging/snaks. Har testa mange av dine oppskrifter og er superfornøyd Du er en stor inspirasjonskilde!

    1. Tusen takk, Lotte – det er hyggelig å lese 🙂

  24. Fin oppskrift, bare innom en tur etter googlesøk

  25. Hei!
    Hva slags mikser har du? For jeg har prøvd å lage sånne kuler endel ganger, men jeg har endt opp med å ødelegge 3 blendere/stavmikser fordi de ikke er sterke nok til å klare å blande sammen dadlene.

    1. Eg bruker foodprosessor fra Braun 🙂

  26. Nydelige!!!! Lagd dei ein gong før, og dei var oppspist på to dager. Mannen min trudde ikkje på at dei var sååå sunne og mora mi kom eins ærend for å smake. Tipsa venner på snapchat og mange ville ha oppskrift. Dei som prøvde var sjokkerte over hvor gode dei var. Skal lage dei igjen no. Om eg mirakuløst får magisk energi til å sprette opp av sofaen

    1. Hurra, for en hyggelig tilbakemelding 😀 Veldig kjekt å lese, Marit!

  27. Disse skal jeg helt klart prøve meg på, i jakten på et liv med mindre hvitt sukker

    1. Håper dei faller i smak hos deg 🙂

  28. Hei du!
    Ser du savner tilbakemelding. Har kjøpt boka, den er veldig inspirerende og jeg har prøvd mange av dine oppskrifter., med stort hell. Så stå på! Du er flink til å komme med oppskrifter, ideer og inspirere. lykke til videre.

    1. Tusen, tusen takk Aud! Det er veldig koselig å lese 🙂 Ha en fin veke vidare!