Linda Stuhaug

Annonse

Energikuler med sjokolade

Energikuler med sjokolade
Hei alle sammen!
Snacks og mellommåltider er veldig etterspurt her inne, og samme med søte oppskrifter uten helsekostprodukt. I dagens oppskrift slår eg tre fluer i en smekk, desse passer perfekt som sunn snacks, mellommåltid og dei lages med ingredienser du garantert finner på dagligvarebutikken!
Energikulene kan du oppbevare i fryseren i vekesvis, så har du søt snacks tilgjengelig om du plutselig blir fysen, eller trenger rask energi mellom slaga. Pakk gjerne med deg nokre stykker i en liten boks i veska og ha som mellommåltid iløpet av dagen, påfyll før/etter trening eller på tur.
Kulene er naturlig uten tilsatt sukker, gluten og melk:
Energikuler med sjokolade, ca 40-50 stk 200 g ferske dadler (vekt uten stein) 150 g usalta cashewnøtter (eller andre nøtter) 100 g havregryn 3-4 ss kakao (smak til) 2/3 ts maldonsalt evt. 1-2 ss smør eller kokosolje
Slik gjer du: Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender. Kjør til en jevn, fuktig masse, dette tar gjerne nokre minutter.
Klem massen mellom hendene. Visst den smuldrer og ikkje holder sammen, tilsett 1-2 ss smelta smør eller kokosolje og la det blande seg godt i foodprosessoren/blenderen.
Gjer massen kompakt mellom hendene og trill til munnfulle kuler. La kulene stå minst 30 minutter i fryseren for å sette seg. Oppbevarast i en matboks i fryseren eller kjøleskapet. Kulene står seg leeeenge.
Tips og alternativer* Tåler du ikkje nøtter? Bruk solsikkekjerner eller pinjekjerner.
Dropp gjerne kakaoen for nøytrale energikuler. Kan også smakstilsettes med andre smaker, som vaniljepulver eller supermat om du er fan av det.
Søte, seige, energirike med både sunt fett, karbohydrater og litt proteiner. Nam!
*
Heilt på tampen så vil eg berre sei at eg savner litt fleire ord fra dokke. Kommenteringa går i berg- og dalbaner selfølgelig, men det klikker seg inn rundt 7000-10.000 unike lesere kvar einaste dag på bloggen min, og det er ikkje mange som legger igjen nokre ord. Når innlegg og oppskrifter ikkje får tilbakemelding, så aner eg ikkje korleis det blit tatt imot, og om eg skal fortsette med samme typen vidare. Dette gjelder det meste, både enkle oppskrifter, temainnlegg, tips og råd, tanker rundt mat, kosthold og trening, og det eg ellers deler.
Er det kanskje fordi det er komplisert å kommentere? Er det noke eg gjer feil/annleis i forhold til før? Er det noke du ønsker eg skal gjere annleis? Dere var mykje meir aktive før, sjølv om lesertallene var lavere.
Gi meg en tilbakemelding på det, så eg veit om det er noko eg må endre på! Alt fra det tekniske, til korleis innleggene blir lagt opp, kva eg deler eller andre ting du tenker på.
Ha en nydelig dag da alle sammen! Eg har studiedag og skal få gjort unna en heil del jobb og studier før en sosial og aktiv ettermiddag med både trening og middag med ei god venninne. Matgleden er best å dele med fleire, veit dere 🙂

Hei alle sammen!

Snacks og mellommåltider er veldig etterspurt her inne, og samme med søte oppskrifter uten helsekostprodukt. I dagens oppskrift slår eg tre fluer i en smekk, desse passer perfekt som sunn snacks, mellommåltid og dei lages med ingredienser du garantert finner på dagligvarebutikken!

Energikulene kan du oppbevare i fryseren i vekesvis, så har du søt snacks tilgjengelig om du plutselig blir fysen, eller trenger rask energi mellom slaga. Pakk gjerne med deg nokre stykker i en liten boks i veska og ha som mellommåltid iløpet av dagen, påfyll før/etter trening eller på tur.

Kulene er naturlig uten tilsatt sukker, gluten og melk:

Energikuler med sjokolade, ca 40-50 stk
200 g ferske dadler (vekt uten stein)
150 g usalta cashewnøtter (eller andre nøtter)
100 g havregryn
3-4 ss kakao (smak til)
2/3 ts maldonsalt
evt. 1-2 ss smør eller kokosolje

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender. Kjør til en jevn, fuktig masse, dette tar gjerne nokre minutter.

Klem massen mellom hendene. Visst den smuldrer og ikkje holder sammen, tilsett 1-2 ss smelta smør eller kokosolje og la det blande seg godt i foodprosessoren/blenderen.

Gjer massen kompakt mellom hendene og trill til munnfulle kuler. La kulene stå minst 30 minutter i fryseren for å sette seg. Oppbevarast i en matboks i fryseren eller kjøleskapet. Kulene står seg leeeenge.

Tips og alternativer*
Tåler du ikkje nøtter? Bruk solsikkekjerner eller pinjekjerner.

Dropp gjerne kakaoen for nøytrale energikuler. Kan også smakstilsettes med andre smaker, som vaniljepulver eller supermat om du er fan av det.



Søte, seige, energirike med både sunt fett, karbohydrater og litt proteiner. Nam!

*

Heilt på tampen så vil eg berre sei at eg savner litt fleire ord fra dokke. Kommenteringa går i berg- og dalbaner selfølgelig, men det klikker seg inn rundt 7000-10.000 unike lesere kvar einaste dag på bloggen min, og det er ikkje mange som legger igjen nokre ord. Når innlegg og oppskrifter ikkje får tilbakemelding, så aner eg ikkje korleis det blit tatt imot, og om eg skal fortsette med samme typen vidare. Dette gjelder det meste, både enkle oppskrifter, temainnlegg, tips og råd, tanker rundt mat, kosthold og trening, og det eg ellers deler.

Er det kanskje fordi det er komplisert å kommentere? Er det noke eg gjer feil/annleis i forhold til før? Er det noke du ønsker eg skal gjere annleis? Dere var mykje meir aktive før, sjølv om lesertallene var lavere.

Gi meg en tilbakemelding på det, så eg veit om det er noko eg må endre på! Alt fra det tekniske, til korleis innleggene blir lagt opp, kva eg deler eller andre ting du tenker på.

Ha en nydelig dag da alle sammen! Eg har studiedag og skal få gjort unna en heil del jobb og studier før en sosial og aktiv ettermiddag med både trening og middag med ei god venninne. Matgleden er best å dele med fleire, veit dere 🙂

Annonse

66 Kommentarer

E

Evy

9. januar 2019

Eg kommenterer sjeldan og aldri på bloggar, så fint at du etterlyser det. Sjølv fann eg bloggen din i fjor haust og hadde stor glede av den før jul når eg laga julekaker til min far som har diabetes. Sjølv vil eg bruke oppskriftene dine no som ein del av mi livsstilsendring med mindre fett og sukker, og meir fysisk aktivitet.

Linda Stuhaug

9. januar 2019

Hyggelig å høyre frå deg, Evy! Håper eg kan inspirere deg mykje framover 🙂 Lykke til med livsstilsendring, eg heiar på deg!

P

Pia

9. januar 2019

Nydelige energikilder. Melsom passer perfekt når søtsuget kommer, hvertfall nå rett etter jul. Jeg har tenkt i lang tid at jeg skulle laget det, men da jeg ikke liker dadler, så trodde jeg ikke de skulle falle i smak. Men der tok jeg feil

Linda Stuhaug

9. januar 2019

Det er veldig mange som ikkje liker dadler som liker slike daddelkuler/energikuler 😀 Kjenner jo ikkje smaken og konsistensen av dadlane på samme måten. Kjekt du likte oppskrifta, Pia!! 🙂

M

Marte

6. januar 2019

Ja til flere oppskrifter uten kunstig søtning! 🙂 Kunstig søtning er dyrt og for min del ønsker jeg ikke å gi det til småbarn.

Linda Stuhaug

6. januar 2019

Eg lager aldri oppskrifter med kunstig søtning 😉 Sukrin er 100% naturlig.

L

Linda cathrin

25. november 2018

Hei Linda! Eg er ein fast brukar av dine oppskrifter og er innom nesten daglig synes oppskriftene er lett å bruke og du er så flink til å gi tips til andre ting en kan ha oppi i stedenfor. Veldig motiverende, og mye godt stå på Linda du er kjempedyktig ønsker deg en strålende helg og JUL

Linda Stuhaug

25. november 2018

Hei Linda Catrin! Tusen, tusen takk for en veldig hyggelig tilbakemelding <3 Det setter eg veldig stor pris på! Stor klem til deg 🙂

I

Iffat

11. juni 2020

Hei! Første gang jeg kom borti bloggen din 🙂 likte oppenegikule oppskriften

I

Iffat

11. juni 2020

Mente energikule oppskriften

Linda Stuhaug

12. juni 2020

Så kjekt å lese at du likte dei 😀

H

Heidi

6. november 2018

Disse energikulene er blitt en favoritt her i huset! Barna digger dem, og jeg spiser dem gjerne som kveldssnacks eller etter trening. Vi lager dem med mandler pga allergi, like gode da! (Selv om det er veldig taktisk å lage dem med en blanding av hasselnøtter og mandler, for da får mor ha dem i fred 😉 )Og så brukte vi gullbygg (blanding av bygg og havregryn) i stedet for havregryn, fungerte veldig bra det også!

Linda Stuhaug

7. november 2018

Haha – fantastisk! Så kjekt at kulene også faller i smak hos barna 🙂 Skal prøve med gullbygg eg også ein gang – høyres godt ut. Ha en fin onsdag, Heidi 🙂

E

Edith

26. mars 2019

Disse er bare helt vanvittig gode!! Helt hekta, både jeg og ungene! Tusen takk for super inspirasjon!

Linda Stuhaug

27. mars 2019

Så hyggelig å lese, Edith 😀 Veldig kjekt oppskrifta falt i smak!

M

Maria Sandberg

26. mars 2019

Ungene elsker disse! Takk for oppskrift

Linda Stuhaug

27. mars 2019

Hurra, det er veldig kjekt å lese, Maria 😀

E

Elise

14. mars 2019

Disse er farlig gode!! Takk for oppskrift 🙂

Linda Stuhaug

15. mars 2019

Ikkje sant? Nam 😀

U

Ulrikke

11. mars 2019

Lagde disse idag, det var nydelig lagde 3 forskjellige som jeg trillet i kokos, kakao og havsalt Takk for nydelige oppskrifter☺️

Linda Stuhaug

11. mars 2019

Herlig, Ulrikke! Kjekt at oppskrifta falt i smak 😀

J

Janita

1. mars 2019

Jeg ELSKER disse, må alltid ha en boks med de i fryseren. Blir et par-tre-fire kuler om dagen ja Tusen takk for nydelig oppskrift! 🙂

Linda Stuhaug

4. mars 2019

Herlig, Janita 😀 veldig kjekt du liker oppskrifta!

M

Marthine

10. januar 2021

Såå gode ✨ takk!

Linda Stuhaug

11. januar 2021

Så kjekt dei falt i smak 🙂

U

Unni

27. januar 2019

Disse energikulene skal jeg prøve i dag! 🙂

Linda Stuhaug

27. januar 2019

Håper dei smakte, Unni 😀

U

Unni

28. januar 2019

VELDIG GODE! Mmmmmm 🙂

Linda Stuhaug

29. januar 2019

Så bra du likte dei!! 🙂

N

Nora

23. januar 2019

Disse var nydelige! Tusen takk for flotte oppskrifter 🙂

Linda Stuhaug

23. januar 2019

Kjekt du likte dei, Nora 😀

E

Eirin

15. januar 2019

Disse var knallgode! Og det er ikke mange man klarer før døtsugetver dekt. Helt perfekt snacks. Et lite tips til andre som kanskje gjør det jeg gjorde med å bruke 600w stavmikser. Man tager det man haver. Hakk opp dadlene i mindre biter og hskk cashewnøttene. Jeg tok nesten repen på min stavmikser

Linda Stuhaug

15. januar 2019

Så kjekt du likte oppskrifta, Eirin 🙂 Skjønte ikkje heilt kva du meinte mot slutten. Fungerte det med stavmiksar, eller fungerte det ikkje…?

J

Jannecke Mikalsen

13. oktober 2019

Jeg GLEDER meg til å teste denne oppskriften da jeg har to jenter på 12 og 14 som driver med to sporter hver seg. Det hender det blir tydd til litt mer usunne varianter så denne gleder jeg meg veldig mye til å prøve. I tillegg sliter jeg selv med blodsukkerfall så dette blir nok supert i veska. Takk!

Linda Stuhaug

14. oktober 2019

Så kjekt å lese, Jannecke 😀 Håper oppskrifta faller i smak hos jentene dine!! 🙂

M

Marte

15. november 2021

Hei, du skriver at du bruker ferske dadler. Betyr det at de ikke er tørket? Jeg finner bare tørkede dadler.

Linda Stuhaug

16. november 2021

Det er riktig med tørka. Det her er noke eg har misforstått tidligare, men det er viktig at dei er saftige 🙂

K

Kaja

25. august 2023

Denne oppskriften var veldig bra. Kulene ble kjempe gode og di var veldig lette å lage. Bruke pinjekjerner isteden for nøtter. Gleder meg til å prøve flere oppskrifter. Super delicious would highly recommend this recipe!

Linda Stuhaug

27. august 2023

Så hyggelig å lese, Kaja🤩

M

Marina

12. juli 2021

Hei Linda ! Det står at kulene er glutenfrie, men hva med havregryn ?

Linda Stuhaug

13. juli 2021

Havregryn i seg sjølv er jo glutenfri, men man må naturligvis velge merka glutenfri havregryn om ein har allergi 😉

M

MARINA

2. oktober 2021

Hvorfor det hvis havregryn er glutenfri ?

Linda Stuhaug

3. oktober 2021

Fordi havre er dyrka fram eller produsert i samme område/lokale som andre kornsorter, og kan derfor inneholde spor av gluten. Så har man allergi så må man bruke merka glutenfri havregryn 😉

H

Hilde Salberg

21. januar 2020

Supre enkle og ikke minst sunne oppskrifter ! Keep up the good work, I love it.

Linda Stuhaug

21. januar 2020

Takk, Hilde 😀

A

Aud Høye Thorvaldsen

1. mai 2018

Hei du! Ser du savner tilbakemelding. Har kjøpt boka, den er veldig inspirerende og jeg har prøvd mange av dine oppskrifter., med stort hell. Så stå på! Du er flink til å komme med oppskrifter, ideer og inspirere. lykke til videre.

Linda Stuhaug

1. mai 2018

Tusen, tusen takk Aud! Det er veldig koselig å lese 🙂 Ha en fin veke vidare!

C

C

1. mai 2018

Disse skal jeg helt klart prøve meg på, i jakten på et liv med mindre hvitt sukker

Linda Stuhaug

1. mai 2018

Håper dei faller i smak hos deg 🙂

M

Marit

25. april 2018

Nydelige!!!! Lagd dei ein gong før, og dei var oppspist på to dager. Mannen min trudde ikkje på at dei var sååå sunne og mora mi kom eins ærend for å smake. Tipsa venner på snapchat og mange ville ha oppskrift. Dei som prøvde var sjokkerte over hvor gode dei var. Skal lage dei igjen no. Om eg mirakuløst får magisk energi til å sprette opp av sofaen

Linda Stuhaug

26. april 2018

Hurra, for en hyggelig tilbakemelding 😀 Veldig kjekt å lese, Marit!

V

Vendela

17. april 2018

Hei! Hva slags mikser har du? For jeg har prøvd å lage sånne kuler endel ganger, men jeg har endt opp med å ødelegge 3 blendere/stavmikser fordi de ikke er sterke nok til å klare å blande sammen dadlene.

Linda Stuhaug

17. april 2018

Eg bruker foodprosessor fra Braun 🙂

M

Marianne

11. april 2018

Fin oppskrift, bare innom en tur etter googlesøk

L

Lotte Langseth

1. april 2018

Hei! Eg titter innom din blogg når eg treng inspirasjon til matlaging/snaks. Har testa mange av dine oppskrifter og er superfornøyd Du er en stor inspirasjonskilde!

Linda Stuhaug

3. april 2018

Tusen takk, Lotte – det er hyggelig å lese 🙂

H

Hege

1. april 2018

Disse var veldig gode! Brukte peanøtter og valnøtter og det ble kjempegodt 🙂 Hadde med de på skitur i dag, sammen med lompetoast som har blitt en slager her 🙂 Takk for supre oppskrifter og masse bra inspirasjon! Leser ofte bloggen din men er dessverre ikke så flink til å kommentere, men du er utrolig flink!

Linda Stuhaug

3. april 2018

Tusen takk Hege, så hyggelig kommentar å få! Energukuler og lompetoast er perfekt på skitur 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere framover <3

H

Hilde

28. mars 2018

Du er flott og flink! Har boka di og synes det er en flott bok! Jeg spiser ikke hvitt raffinert sukker, ellers synes jeg det er fint med sunn og god mat. Av og til er ingrediensene vanskelige å skaffe og jeg savner alternativer. Som feks i stedet for kokoskrem eller proteinpulver! Har du forslag? Takk for at du deler erfaringer og oppskrifter! Hilde

Linda Stuhaug

28. mars 2018

Hei! Kokoskrem = kokosmelk som står kaldt. Den skiller seg og den øverste, stive delen er kokoskrem. Så dette kan vell fint brukast? Uansett, det er ikkje så mange oppskrkifter eg bruker kokoskrem, og i dei fleste kan du bruke creme fraiche istedenfor. Eg bruker SVÆRT sjelden proteinpulver, og i dei oppskriftene eg bruker det, så er det nesten ALLTID alternativ. Så det burde ikkje vere noko problem 🙂

E

Elisabeth linder

28. februar 2018

Disse vil jeg prøve!

Linda Stuhaug

28. februar 2018

Knallgode!! 🙂

E

Ellen

19. februar 2018

Farlig gode disse kulene her. slet litt med tilbereding da, siden jeg ikke har en kraftig nok blender og heller ikke foodprossesor, men etter litt kaving og jeg tok å blande litt og litt sammen fikk jeg det til.

Linda Stuhaug

20. februar 2018

Så bra, Ellen 🙂 Håper dei smakte!

L

Lene

10. august 2018

Hei, jeg har prøvd å lage disse et par ganger nå. Første gangen ble de veldig bra, men de to siste gangene har jeg hatt litt problemer med å få det til å bli helt most og blandet sammen. Har både brukt en kraftig blender og en helt ny fooodprosessor (på sistnevnte kan det være at jeg ikke har brukt riktig kniv). Virker som dadlene blir for seige. Bør jeg prøve kutte opp gryn og nøtter først?

Linda Stuhaug

11. august 2018

Hei! Det skal ikkje vere nødvendig å kutte opp dadler eller nøtter først, men du kan jo berre gi det et forsøk og sjå om det blir bedre då 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg