Annonse
18. januar 2017
Sunne bounty pannekaker
God onsdag!
På lillelørdag er det vell innafor med en ekstra god lunsj eller kveldsmat? Da kan eg anbefale desse sukkerfri bounty pannekakene! Det er rett og slett proteinrike havrepannekaker tilsatt kakao og kokosmasse for deilig bounty-versjon. Like enkle, like saftige, men med en ny vri som eg håper dere vil prøve 🙂
Er det kanskje nokon som kjenner igjen bildene og oppskrifta? Pannekakene blei nemlig først publisert i månedens utgave av bladet Det Nye Shape Up. Eg har blitt fast spaltist og er skikkelig stolt av det, og nedenfor pannekakene kan du lese litt meir om det!
Du trenger, 1 porsjon
100 g original kesam
1 stort egg (evt. to små)
35 g havremel
2 ss kakao
2 ss kokosmasse
1 ss sukrin gold (smak til)
½ ts bakepulver
en klype salt
Slik gjer du:
Bland sammen ingrediensene og la røra svelle eit par minutter. Røra skal være fyldig, men juster med 2-4 ss vatn om nødvendig. Steik pannekakene på middels varme på begge sider. Bruk smør om nødvendig. Antall pannekaker vil variere etter kva størrelse du lager.
Server pannekakene nystekt uten tilbehør, eller topp med for eksempel cottage cheese, kesam, friske bær, syltetøy, bananbiter eller peanøttsmør. Nyt!
Tips og alternativer:
– dropp gjerne kokosmassen for enkle sjokoladepannekaker.
– ønsker du ikkje bruke sukrin gold kan du erstatte 50 g av kesam med 1/2 godt moden banan. Mos klumpfri og tilsett sammen med resten av ingrediensene.
– havremel kan du fint lage sjølv ved å ha havregryn i en blender.
Så, litt tilbake til Shape Up! Eg er altså blitt en del av Shape Up teamet og skal i hovedsak bidra med oppskrifter til bladet. Forespørselen fikk eg av redaksjonssjef Nina i november, og det var eit klart ja fra mi side! Dette er eg selfølgelig både superglad og veldig stolt av, og eg gleder meg til fortsettelsen.
«Linda Marie Stuhaug, lidenskapelig opptatt av mat og treffer mange midt i hjertet med matbloggen sin. Hun studerer Samfunnsernæring og er utdannet Personlig Trener. Hun klarer seg ikke en eneste dag uten epler, gulerøtter, lomper, cottage cheese og egg«.
Hyggelige ord i starten av bladet, der Shape Up-universet er samla på en og samme side. Og der får dere forresten en liten funfact om meg: eg spiser faktisk epler, gulerøtter, lomper, cottage cheese og egg KVAR einaste dag. En periode spiste eg minst 0,5 kg gulerøtter daglig, men etterkvart slo magen seg vrang og eg måtte kutte litt ned (visst ikkje kan du være sikker på eg hadde fortsatt. Elska rå gulerøtter!).
Men – nok om det, eg håper vertfall pannekakene frister! Nokon vil kanskje prøve seg på dei i helga? Kan selfølgelig nytes av heile familien 🙂
*
Annonse
8 Kommentarer
Mali Nikoline
25. oktober 2018
Linda Stuhaug
25. oktober 2018
Tanja
3. februar 2020
Linda Stuhaug
3. februar 2020
Wth
12. januar 2020
Linda Stuhaug
12. januar 2020
Mali
13. april 2020
Linda Stuhaug
13. april 2020
SKRIV EN KOMMENTAR