Linda Stuhaug

Annonse

Næringsrik smoothie skål

Næringsrik smoothie skål
God tirsdag alle sammen 🙂
Lyst på noko nytt til frukosten? Eller har du mulighet til å ta lunsjen heime? Eller kanskje du begynner å bli lei den faste kveldsmaten? Smoothie skål passer til dei fleste måltider, kan variers i det uendelige og lages på 1-2-3. Med dei rette ingrediensene blir også smoothien næringsrik og blodsukkervennlig, og kan nytes som eit komplett måltid.
I denne smoothien har eg brukt både avokado og spinat.
Nei, du smaker verken avokadoen eller spinaten… Avokadoen gir smoothien ekstra krema og deilig konsistens, samt tilfører massevis av gode fettsyrer. Å putte litt grønnsaker i smoothien er eit godt triks for å lure inn meir grønnsaker i kostholdet, enten til deg sjølv eller barna 🙂 Små grep kan utgjere en stor forskjell i det lange løp, og nederst i innlegget har eg delt fleire favoritter!
Smoothie skål, 1 porsjon 150 g naturell yoghurt, kvarg eller lignande 1/2 stor avokado 1/2 moden banan 2 never fersk spinat 250 g fryste bær (eg brukte bringebær og jordbær) vatn eller melk til passe konsistens
Slik gjer du: Ha alle ingrediensene i en blender, tilsett litt væske og kjør til en krema, fyldig smoothie. Server straks i ei skål med den toppingen du ønsker!
Eg hadde heimelaga musli (oppskrift HER), hempfrø og litt friske bær som topping på min smoothie skål denne gangen, men her er det berre å bruke det du liker og har tilgjengelig 🙂
Du kan bruke fryst spinat framfor fersk, 2-4 fryste spinatbiter er nok passelig. Ellers er det berre å bruke med ulike typer bær for variasjon. Ta ingrediensene litt på slump, det gjer alltid eg, resutatet blir bra uansett!
En gyllen regel har eg alltid når eg lager smoothie: sunne fettsyrer og/eller en god proteinkilde skal alltid tilførast, enten som ingrediens eller topping. Favorittene er egg/eggeplomme, avokado, cocosa eller kokosmelk i som hovedingrediens.
Å lure inn dei ekstra skjulte grønnsakene er også en bonus for ekstra næringsrik smoothie, og da bruker eg ofte spinat, agurk eller gulrot, men har også prøvd rødbete, grønnkål, ingefær, brokkoli og squash. Alle kan fint brukes, men spesielt rødbete og ingefær setter en ekstra smak, så det er kanskje ikkje det eg anbefaler om du er skeptisk 😉
Bruk opp grønnsaker som begynner å bli dvaske, prøv deg fram og finn din favoritt!
Kva gjer du for å få smoothien ekstra næringsrik? Har du en favoritt ingrediens? Bruker du grønnsaker i smoothien? Del dine beste smoothie tips, kanskje eg får tips til noko heilt nytt!
*


God tirsdag alle sammen 🙂

Lyst på noko nytt til frukosten? Eller har du mulighet til å ta lunsjen heime? Eller kanskje du begynner å bli lei den faste kveldsmaten? Smoothie skål passer til dei fleste måltider, kan variers i det uendelige og lages på 1-2-3. Med dei rette ingrediensene blir også smoothien næringsrik og blodsukkervennlig, og kan nytes som eit komplett måltid.

I denne smoothien har eg brukt både avokado og spinat.

Nei, du smaker verken avokadoen eller spinaten… Avokadoen gir smoothien ekstra krema og deilig konsistens, samt tilfører massevis av gode fettsyrer. Å putte litt grønnsaker i smoothien er eit godt triks for å lure inn meir grønnsaker i kostholdet, enten til deg sjølv eller barna 🙂 Små grep kan utgjere en stor forskjell i det lange løp, og nederst i innlegget har eg delt fleire favoritter!

Smoothie skål, 1 porsjon
150 g naturell yoghurt, kvarg eller lignande
1/2 stor avokado
1/2 moden banan
2 never fersk spinat
250 g fryste bær (eg brukte bringebær og jordbær)
vatn eller melk til passe konsistens

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensene i en blender, tilsett litt væske og kjør til en krema, fyldig smoothie. Server straks i ei skål med den toppingen du ønsker!

Eg hadde heimelaga musli (oppskrift HER), hempfrø og litt friske bær som topping på min smoothie skål denne gangen, men her er det berre å bruke det du liker og har tilgjengelig 🙂

Du kan bruke fryst spinat framfor fersk, 2-4 fryste spinatbiter er nok passelig. Ellers er det berre å bruke med ulike typer bær for variasjon. Ta ingrediensene litt på slump, det gjer alltid eg, resutatet blir bra uansett!

En gyllen regel har eg alltid når eg lager smoothie: sunne fettsyrer og/eller en god proteinkilde skal alltid tilførast, enten som ingrediens eller topping. Favorittene er egg/eggeplomme, avokado, cocosa eller kokosmelk i som hovedingrediens.

Å lure inn dei ekstra skjulte grønnsakene er også en bonus for ekstra næringsrik smoothie, og da bruker eg ofte spinat, agurk eller gulrot, men har også prøvd rødbete, grønnkål, ingefær, brokkoli og squash. Alle kan fint brukes, men spesielt rødbete og ingefær setter en ekstra smak, så det er kanskje ikkje det eg anbefaler om du er skeptisk 😉

Bruk opp grønnsaker som begynner å bli dvaske, prøv deg fram og finn din favoritt!

Kva gjer du for å få smoothien ekstra næringsrik? Har du en favoritt ingrediens? Bruker du grønnsaker i smoothien? Del dine beste smoothie tips, kanskje eg får tips til noko heilt nytt!

*

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg