Energibar med peanøtt og sjokolade

Hei!

Muslibarene med nøtter (oppskrift HER) falt godt i smak hos dere, og idag har eg en ny variant å dele med dere: energibar med peanøtt og sjokolade! Desse inneholder altså peanøttsmør og kakaopulver, samt honning som søtning, som gir skikkelig gode energibarer du kan nyte som mellommåltid, påfyll før/etter trening eller tursnacks.

Energibarene er laga uten helsekostprodukter og med ingredienser du finner på dagligvarebutikken, så desse kan absolutt alle sammen lage 🙂 Uten tilsatt sukker og fulle av sunn energi for både store og små:

IMG_4671

Du trenger, 8 stk
50 g peanøttsmør
50 g flytande honning
80 g havregryn
30 g peanøtter
2 ss kakao
litt maldonsalt

Slik gjer du: 
1. Veg opp havrergyn, peanøtter, kakao og maldonsalt i en bolle.

2. Smelt peanøttsmør og honning forsiktig i en liten kjele. Vend godt sammen med havregrynsblandinga.

3. Fordel blandinga en passande matboks med bakepapir (min var ca. 14×14 cm). Bruk baksida av en spiseskei og trykk den kompakt.

4. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer og skjær deretter i passelige biter. Oppbevar i kjøleskap, dei holder seg fint i 1-2 veker.

IMG_4674

Tips og alternativer
– eg anbefaler peanøttsmøret fra Green Choice som inneholder heile 99,3% peanøtter, dette finnes på alle butikker. Ellers kan du lage ditt eget peanøttsmør (oppskrift HER) eller bruke andre typer nøttesmør du liker.

– eit forslag til variasjon er å bruke heimelaga mandelsmør (oppskrift HER) og hakkede mandler framfor peanøttsmør og peanøtter.

IMG_4675

Sida dei holder seg såpass lenge kan du fint lage dobbel porsjon når du først er i gang 🙂 Dei holder seg fint i romtemperatur, vil du ha med som mellommåltid på jobb/skule så kan du oppbevare energibarene i en liten matboks.

IMG_4672

Småseige og crunchy, fulle av smak og næring!

Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

52 kommentarer

  1. Ser kjempegodt ut! Går det bra å bytte ut honning med fibersirup?

    1. Ja, det går nok fint 🙂 Konsistensen blir kanskje litt fastere, men det gjer nok ingenting!

  2. Kristiane

    Disse så gode ut! Når du skriver «flytende honning» sikter du da til type akasiehonning på flaske, og ikke vanlig lynghonning på krukke? Jeg synes kanskje at sistnevnte har en litt annen og mer intens honningsmak (ikke alltid positivt). Sånn generelt, hvilken honning er det du bruker i oppskriftene dine? 🙂 Takk for svar!

    1. Hei!
      Ja, det stemmer 🙂 Eg bruker ofte akasiehonning og synes den er veldig god på smak og har en fin konsistens. Ellers kjøpte eg med meg massevis av honning fra Rhodos i høst som eg også bruker. Men bruk gjerne akasiehonning du 🙂

  3. Hei! Når du skriver kakao her, kan man bruke bakekakao, eller bør man gå for ren (original)kakao?

    1. Har ingenting å bety. Bruk det du har 🙂

  4. Hei, eg lurte på om du kunne lagd en video der du lager feks, ulike barer eller mellommåltider? Trur terskelen min for å skulle prøve å lage feks disse barene ville vært mindre om eg hadde en video eg kunne sett på. Men det må sjølvsagt være noko du er komfortabel med (kan ikkje huske om du har gjort noko slikt før…)
    Det er mange rettar som du lagar som eg synes frister, men dei (nokon av dei) ser så avanserte ut i forhold til bildene, og nokon har med ingredienser eg ikkje har noko erfaring med fra før. Eg er 23 år og har vært litt kresen på matfronten lenge, og no for ca 1-2 år sida prøvd gradvis nye matrettar og ingredienser/matvarer, og synes det er fint å få litt inspirasjon fra blant annet deg her inne, men er sjeldent eg får meg sjølv til å teste ut noko av matrettene pga av at det ser litt avansert ut.. Håper ikkje dette fornærma deg, for det er jo ikkje ditt ansvar eller noko slikt akkurat. Men tenkte eg skulle sei noko i håp om at du vil lage video eller komme med tips i forhold til korleis eg (muligens andre også) kan lettere prøve nye ting på matfronten.

    1. Hei! Videoer vil komme etterkvart, men ikkje med det første.
      Når det er sagt så må du jo berre spørre om det er noko du lurer på i forhold til oppskrifta/ingrediensene. Det er jo overhode ikkje avansert, og oppskriftene er jo like enkle å utføre som det ser ut til 😉 Dette er en av dei tilbakemeldingane eg får mest av – at oppskriftene er enkle å følge 🙂

      Synes du virkelig at desse barene virker avanserte å lage? Det er virkelig like enkelt som det står i framgangsmetoden altså. Så og sei umulig å feile når det er så enkle trinn!

  5. Men er peanøtter sunt ?

    1. Kvifor er det ikkje det? Peanøtter er jo en god kilde til sunt fett, vitaminer og mineraler 😉

  6. De så skikkelig gode ut, denne oppskriften skal prøves ut! ☺☺

    1. Takk for det! Håper oppskrifta faller i smak hos deg. Eg digga dei vertfall 🙂

  7. Hvor mye er 50 g honning? Har ikke vekt

    1. 3-4 spiseskeier kanskje..

      1. Hvorfor bruker du desiliter i noen oppskrifter og gram i andre ? Hva er tanken?

      2. Fordi det rett og slett passer seg best slik i nokre oppskrifter? Man måler ikkje melk i gram, det tar eg selføgelig i desiliter. Ulike måleenheter i forskjellige oppskrifter må man rett og slett berre rekne med altså 😉

  8. Hva er det hvite i baren?

    1. Det kvite? Eg trur du ser havregrynene 😉

  9. Prøvde denne å går. Var veldig god, men fekk den ikkje til å henge sammen… noen tips?

    1. Sikker på du fikk riktige mål? Justerte du på ingredienser? Einaste tipset er å trykke den godt ned i formen, så massen blir kompakt, men det står allerede i oppskrifta…

      1. Fulgte alt.. får prøve igjen ei gong!

      2. Hm, så merkelig. Laga desse fleire ganger og det har ikkje våre eit problem her :/

  10. Kan du skrive i desiliter ? Jeg har ikke vekt 🙁

    1. Det er veldig kronglette å ta honning og peanøttsmør i desilitermål. Derfor skriver eg alltid det målet som passer best 😉 80 g havregryn er mellom 1,5-2 dl og 30 g nøtter er kanskje 3-4 ss, så får du ta resten litt på slump 🙂

      1. Takk. Hvor mange spiseskje peanøttsmør da?

      2. 2-3 ss kanskje. Men eg veit ikkje sikkert, har ikkje peanøttsmør her og får tatt det på augemål. Foretrekker vekt for best mulig resultat 🙂

  11. Får ikke til å smelte peanøttsmøret! Hadde bare 30 gram honning, så det ble det og 70 gram peanøttsmør, men det smelter jo ikke. Har på litt under halv varme, men det eneste som skjer er at det smuldrer opp. Hva gjør jeg feil??

    1. Det er ikkje alltid berre å bytte, så grunnen til at du ikkje får smelta det sammen er nok fordi du har for mykje peanøttsmør i forhold til honning…

  12. Jeg lagde disse i går. De ble veldig tørre. Hva er feilen ?

    1. Du hadde nok ikkje riktige mål på ingrediensene, visst du ikkje brukte vekt? 😉

      1. Jo jeg kjøpte vekt. Hehe . Alt var riktig . Ble fortsatt veldig tørre.

      2. Då so 😉 Men det er en slags muslibar, det er ikkje meininga at dei skal være saftige altså. Men ikkje knusktørre heller, eit sted midt imellom 🙂

  13. Lagde disse i dag, ble kjempe bra! 🙂

    1. Så kjekt å lese, Mina 🙂

  14. Disse må jeg prøve å lage. Hvor mange kalorier er det i hver bar ca?

    1. Håper du liker dei 🙂 Kalorier rekner eg ikkje på.

  15. Hanne Sofie

    Disse har jeg hatt planer om å lage en lang stund nå og idag tok jeg meg endelig tid! Hvor lang tid ca bruker du på å smelte peanøttsmøret og honningen? Den ble ikke spesielt mer flytende med meg og det gjorde det vanskelig å blande sammen med resten av ingrediensene, men tok alle ingrediensene( inkl havreblandingen) tilbake i kjelen og varmet de sammen med litt vann da ble det mulig å blande sammen så satser på det blir bra etter noen timer i kjøleskapet! Brukte å cassewnøtter i stedet for peanøtter men tror det blir en god kombo likevel!

    1. Hei!
      Det tar ikkje lang tid, det smelta sammen når det blei varma opp. Men heilt flytande blir det jo ikkje 😉 Satse på resultatet blei bra – gi meg gjerne en tilbakemelding 😀

      1. Hanne Sofie

        De ble veldig gode, så skal prøve å lage en ny porsjon denne uken Var litt redd for å brenne blandingen så hadde ikke på så mye varme, kan jo være det som gjorde at det ikke smeltet helt. Men som sagt så ble de helt nydelige uansett!

  16. Marianne

    Hei!
    Jeg har laget disse 3 ganger,men opplever at den smuldrer veldig.
    Den bli kompakt enkelte plasser 🙂
    Akkurat som om det er vanskelig å få blanda det skikkelig.
    Det eneste jeg gjør annerledes er å bruke havremel istede for gryn.

    Synes fortsatt de er gode,og bruker de som musli i smoothie/yougurt osv.
    Men hadde vært kjekt å til ordentlige barer av de 😉

    1. Bruker du havremelk istedenfor havregryn må du bruke meir av det «blaute» 😉 Så det er ikkje rart den smuldrer litt nokon plasser. Prøv med meir av det blaute eller bruk havregryn – så skal du sjå at du får skikkelige barer 🙂

      1. Marianne

        Havremel, ikke havremelk nei 😉
        Takk for tips! 🙂

  17. Hei!

    Kanskje dumt spørsmål men Skal en bruke usaltede peanøtter?

    1. Hei! Det kan du egentlig velge sjølv 🙂 Eg har brukt begge deler tidligare, men foretrekker usaltede 🙂

  18. Disse skal jeg prøve å lage til helgen 😀 Akkurat nå venter kveldsmat med nystekt havrebrød etter oppskrift fra boka di, gjett om jeg gleder meg!!! 😀

    1. Mmm! Perfekt avslutning på dagen <3 Aller best er det nystekt også!! 🙂

  19. Hei! Tåler ikke så godt honning, er det noe jeg kan bytte den ut med? lønnesirup?

    1. Absolutt 🙂 Lønnesirup, fibersirup eller anna flytande søtning!

  20. Laget disse i dag og var veldig fornøyd med resultatet. Brukte fibersirup gold og cashew nøtter.

    1. Høyres godt ut, Else 😀