Krema fiskesuppe med torsk og red curry

Hei godtfolk!

Idag har eg en krema, deilig fiskesuppe å dele med dere. Den lages på ca. 20 minutter, er veldig enkel, er rik og god på smak og kan varieres etter tilgjengelige råvarer. I tillegg er den naturlig glutenfri og kan fint lages melkefri om man benytter kokoskrem framfor creme fraiche.

Med andre ord; en perfekt kvardagsmiddag for en eller heile familien. Juster mengdene etter kor mange som skal spise, og har du supperester smaker det minst like godt å varme opp til kveldsmat eller middag dagen etterpå 🙂

IMG_5128

Krema fiskesuppe med torsk og red curry, 2-3 personer 
400 g torskefilet, i terninger*
2 stk gulerøtter
1 stk spisspaprika
1 bunt vårløk
10 stk asparges (brekk av nederste del)
2 fedd kvitløk, finhakka
1 ts revet frisk ingefær
2-4 ts red curry paste*
5 dl fiskekraft/buljong
200 g creme fraiche eller kokoskrem*
saft av 1/2 lime
1/2 – 1 ts søtning (sukker,sukrin,honning…)
salt og pepper
litt olje

Slik gjer du: 
1. Kutt gulerøtter, spisspaprika, vårløk og asparges i passelige biter. Steik i litt olje i 2-3 minutter. Tilsett kvitløk, ingefær og red curry paste  og la det surre 1-2 minutter.

2. Tilsett fiskekraft/buljong og creme fraiche/kokoskrem, kok opp og tilsett fisken i biter. Skru ned varmen og la det trekke 4-5 minutter til fisken er klar. Smak til suppa med lime, søtning, salt og pepper, eventuelt meir red curry paste.

Server gjerne med ris eller eit godt brød som tilbehør. Kanskje oppskrifta mi på proteinrike havrebriks frister? Perfekt suppebrød og oppskrifta finner du HER.

IMG_9907

Tips*
♦ Red curry pasta har ulik styrke, så hold litt tilbake og smak til mot slutten framfor å tilsette alt på en gang.

♦ Kokoskrem får du når en boks kokosmelk står kaldt i kjøleskapet. Da skiller den seg og det blir en fyldig kokoskrem på toppen.

♦ Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Andre gode alternativer som passer i suppa er rødløk, squash, brokkoli, sukkererter, for å nevne nokon. Perfekt måte å bruke opp restegrønnsaker på!

♦ Bytt gjerne torsk med andre typer fisk/skalldyr. Kva med laks og reker, scampi eller hyse?

IMG_5126

Torsk er en proteinrik og mager fisk med mange nyttige næringsstoffer. Veit du at torsk er en av dei få gode kildene til jod i kostholdet vårt? Jod er eit minereal som er nødvendig for hormonene i skjoldbrukkjertelen. Desse hormonane regulerer blant anna stoffskiftet vårt og er nødvendig for normal vekst og utvikling hos barn. I tillegg er torsk en god kilde til vitamin D, vitamin B12 og selen. Spis meir torsk folkens 😉 

IMG_5114

Ei suppe full av smak og næring, som varmer og metter godt.

Velbekomme, håper det frister! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

13 kommentarer

  1. Hei! Lurer på om du har oppskrift på sunne/sukkerfrie drops? Har prøvd p finne, men finner ikke..

    1. Hei!
      Nei, det har eg ikkje 🙂

  2. Thea Martine

    Denne skal jeg prøve i dag 🙂 Kan den fryses ned?

    1. Hei! Det går nok fint (men eg har ikkje prøvd det sjølv altså). Tin den eventuelt skånsomt opp igjen 🙂

  3. Ser veldig godt ut. Trur du kesam kan brukast i staden for crême fraiche?

    1. Kesam tåler ikkje på samme måte å koke. Da må du isåfall trekke kjelen til side, tilsette kesam og ikkje la gryta koke etterpå 🙂 Men det kan være at den skiller seg, sånn at du veit det.

  4. Kan man bruke lett creme fraiche?

  5. Denne var kjempegod!

    1. Fantastisk Helene 🙂

  6. Dette blir dagens middag – takk for inspirasjon 🙂

    1. Den var virkelig nydelig, torsk trenger absolutt ikke være kjedelig. Enkel å lage, masse smak og crispy grønnsaker. Denne kommer jeg til å lage flere ganger

      1. Ikkje sant! Torskemiddagen kan bli en middagssuksess 🙂 Eg har torsk i frysaren og red curry paste i kjøleskapet, så spørst om det blir fiskesuppe iløpet av veka 😀