Juicing – oppskrift, tips og litt informasjon

God morgen!

Idag er eg innom med en frisk og knallgod ferskpressa juice eg hadde tidligare i veka. Eg delte bilde av ingrediensene på facebook-sida mi (du kan følge meg HER) og det var fleire som var nysgjerrige, så i dette innlegget får du både oppskrift, litt juicing-tips og juicing-informasjon 🙂

Juicing er rett og slett å ta diverse frukt, bær og grønnsaker i en juicepresse for å få ut all safta. Uløselige fiber blir skilt ut fra juicen, men man sitter likevell igjen med vitaminer, mineraler, antioksidanter og enzymer.

IMG_4835

Når du lager din egen juice kan du heilt sjølv styre kva ingredienser den skal inneholde, og du er sikker på den er fri for konseveringsmidler og tilsatt sukker. Man kan bruke alt av frukt, bær og grønnsaker og kombinere juicen akkurat på den måten man ønsker. Eg følger aldri en oppskrift, men bruker det eg har tilgjengelig og trur kan bli gode smakskombinasjoner 🙂

Det er perfekt å bruke grønnsaker som begynner å bli litt slappe eller siste rest av fruktsalaten. Jo meir væske frukten/grønnsakene inneholder, jo meir juice blir det av liten mengde.

Eit glass ferskpressa juice inngår i 1/5 om dagen. Juicen burde drikkes innen 15 minutter for å unngå oksidasjonsprosess, men juicen kan igså oppbevares i lystett og lukka beholder (termos for eksempel) i kjølskapet inntil 8 timer, eller den kan fryses som is.

IMG_4817

Denne juicen bestod av:
1 brokkolistilk
1 gulrot
1 sitron
1/2 appelsin
2 biter ingefær
2 never spinat

Ha alt i juicepressen og og server straks med isbiter.

Neida, juicen ser kanskje ikkje så fristande ut med den gugge-grønne fargen, men det er ikkje det som teller! Mi juicepresse er forresten fra Philips og eg er superfornøgd med den. Den er kjøpt for 3 år sida og fungerer like godt idag.

IMG_4819

Eg benytter alltid mest grønnsaker i juicene mine, i tillegg er eg veldig glad i lime/sitron for ekstar syrlig smak. Ingefær er som regel alltid en ingrediens også, da ingefær har mange helsefordeler og virkelig spisser smaken på juicen. Ulik frukt, bær og grønnsaker inneholder forskjellige næringsstoffer, og avgjer naturlig næringsinnholdet og helsebringane effekter av juicen.

Brygger du på en forskjølelse? Lag en juice med masse appelsin, kiwi og ingefær – så kanskje du slipper unna 😉

Ikkje vær skeptisk til å bruke grønnsaker i juicen. Juice er så masse meir enn frukt altså!

IMG_4836

Er du skeptisk og ny med juicing, begynn gjerne med en kombinasjon av agurk, sitron og epler. En mild, tradisjonell juice som er en grei start 🙂 Deretter er det berre å prøve seg fram med verdens ulike frukter, bær og grønnsaker, og lage sunne, flytande vitaminbomber som både smaker godt og gjer godt for kroppen!

Eg har juica i 3 år (meir og mindre i perioder), og alle mine tidligere oppskrifter på juice finner du under kategorien «smoothie og juice«, visst du vil ha litt inspirasjon 🙂

Fortell meg gjerne om du juicer, eller har nokon gode juicetips å dele!

God fredag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

 1. Åse Trydal

  Hei, og takk for en superfin blogg!
  Lurer litt på om jeg skal anskaffe meg Juicepresse. Hvilket merke fra Philips er det du har? Er det vanskelig rengjøring?
  Hilsen Åse

  1. Hei! Denne varianten fra Philips er ikkje på markedet lenger (ganske sikker på det vertfall), men dei andre juicepressene fra Philips har fått veldig gode tilbakemeldinger då 🙂 Tips: det er ofte tilbud på Coop butikker!

   Dei er veldig enkle å reingjere, enten for hand eller i oppvaskemaskina. Virkelig en investering 🙂

 2. Hei!

  Jeg lurer på om du kan anbefale de helsekostproduktene som går igjen mest? Tenkte å kjøpe et par ting, men vil være de som går igjen mest. Har sukrin, men virker som du bruker stevia eller sukring + mer? Og virker som sirup går igjen? Vet du har laget en guide, men kan jo ikke kjøpe alt det:P

  1. Hei!

   Sukrin bruker eg aldri. Bruker mest sukrin+ og sukrin gold, men det kommer litt an på kva du skal lage 🙂