Linda Stuhaug

Annonse

20. februar 2017

Gratinert vegetarbolognese

Gratinert vegetarbolognese
Ny (kjøttfri) mandag!
Er du klar for ei ny veke? Eg starter som alltid med en kjøttfri rett, og idag er det gratinert vegetarbolognese på menyen. I bunnen finner du squashgetti, altså spagetti av squash. Denne bevarer en god konsistens og smak, en perfekt måte å få i seg meir grønnsaker på 🙂
Squashgettien kan naturligvis byttes med spagetti, eller eventuelt bønnepasta som er eit meir næringsrikt alternativ. En middag som er billig, full av smak, veldig enkel og litt ekstra bra for kroppen og miljøet.
Vegetarbolognesen er akkurat samme oppskrift som eg la ut HER, spagetti med vegetarbolognese. Fakta er at eg lagde vegetarbolognesen, men fordelte den på to ulike middager. Eit tips om du er aleine og vil variere middagen over to dager, ellers kan oppskrifta fint halveres også 🙂
Du trenger, 2 porsjoner
Vegetarbolognese 1 kartong, 175 g røde linser 2 gulerøtter 1/2 løk 2 fedd kvitløk 1 boks, 400 g hakkede tomater 1-2 ss tomatpurê 1-2 dl vatn frisk basilikum 1/2-1 ts sukker/sukrin/honning salt og pepper, gjerne andre krydder smør/olje
2 stk squash revet eller skiva ost
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Hakk gulerøtter i små biter, finhakk eller press kvitløk. Steik i litt smør eller olje til løken er blank. Skyll linsene under kaldt vatn i eit dørslag og ha i panna med hakkede tomater, tomatpurê og vatn.
3. La det småputre nokon minutter til en fyldig bolognese. Smak til med frisk basilikum, søtning, salt og pepper. Bruk gjerne andre krydder etter smak og behag: eg hadde også i litt grovkverna chili og spisskummin.
4. Strimle squashen i en spiralizer. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv. Fordel i en ildfast form, etterfulgt av vegetarbolognesen og topp med ost.
5. Steik midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten er smelta og godt gyllen. Server straks!
En middag som både er billig, enkel, rask (vertfall om fyllet er klart fra før) og kan absolutt tilpasses heile familien. Juster mengdene på oppskrifta og smak til med krydder som også barna liker, så har du veggismiddag for alle!
Velbekomme!
Psst… No er det stort vintersalg hos x-life, med varer opp til 50% rabatt:
Klikk deg direkte til vintersalget HER 🙂 Hugs at populær varer forsvinner fort! Og det er ikkje berre snakk om kle, men også massasjerulle, fitnessball, pullups doorgym, hoppetau med meir.
God shopping og god mandag!

Ny (kjøttfri) mandag!

Er du klar for ei ny veke? Eg starter som alltid med en kjøttfri rett, og idag er det gratinert vegetarbolognese på menyen. I bunnen finner du squashgetti, altså spagetti av squash. Denne bevarer en god konsistens og smak, en perfekt måte å få i seg meir grønnsaker på 🙂

Squashgettien kan naturligvis byttes med spagetti, eller eventuelt bønnepasta som er eit meir næringsrikt alternativ. En middag som er billig, full av smak, veldig enkel og litt ekstra bra for kroppen og miljøet.

Vegetarbolognesen er akkurat samme oppskrift som eg la ut HER, spagetti med vegetarbolognese. Fakta er at eg lagde vegetarbolognesen, men fordelte den på to ulike middager. Eit tips om du er aleine og vil variere middagen over to dager, ellers kan oppskrifta fint halveres også 🙂

Du trenger, 2 porsjoner

Vegetarbolognese
1 kartong, 175 g røde linser
2 gulerøtter
1/2 løk
2 fedd kvitløk
1 boks, 400 g hakkede tomater
1-2 ss tomatpurê
1-2 dl vatn
frisk basilikum
1/2-1 ts sukker/ sukrin/honning
salt og pepper, gjerne andre krydder
smør/olje

2 stk squash
revet eller skiva ost

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader.

2. Hakk gulerøtter i små biter, finhakk eller press kvitløk. Steik i litt smør eller olje til løken er blank. Skyll linsene under kaldt vatn i eit dørslag og ha i panna med hakkede tomater, tomatpurê og vatn.

3. La det småputre nokon minutter til en fyldig bolognese. Smak til med frisk basilikum, søtning, salt og pepper. Bruk gjerne andre krydder etter smak og behag: eg hadde også i litt grovkverna chili og spisskummin.

4. Strimle squashen i en spiralizer. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv. Fordel i en ildfast form, etterfulgt av vegetarbolognesen og topp med ost.

5. Steik midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten er smelta og godt gyllen. Server straks!

En middag som både er billig, enkel, rask (vertfall om fyllet er klart fra før) og kan absolutt tilpasses heile familien. Juster mengdene på oppskrifta og smak til med krydder som også barna liker, så har du veggismiddag for alle!

Velbekomme!

Psst…
No er det stort vintersalg hos x-life, med varer opp til 50% rabatt:


Klikk deg direkte til vintersalget HER 🙂 Hugs at populær varer forsvinner fort! Og det er ikkje berre snakk om kle, men også massasjerulle, fitnessball, pullups doorgym, hoppetau med meir.

God shopping og god mandag!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg