Annonse
24. februar 2017
Sukkerfri, crispy nougat med kun 5 ingredienser!
Endelig fredag igjen!
For min del er det ikkje en superfredag, eg får nemlig utlevert 1-vekers heimeeksamen idag klokka 11 og skal naturligvis jobbe med den neste veka. Så går det litt treigere enn normalt på mail og mine sosiale kanaler så veit dere grunnen til det 🙂
Det er mange av dere som har spurt korleis det er å kombinere fulltidsstudieet mitt på Samfunnsernæring med bloggen og alt arbeidet som ligger bak den, og som regel går det greit. Det er en prioriteringssak og eg velger vekk mykje anna for å klare å opprettholde, drive og jobbe med bloggen som har vært med meg i snart 4 år. Akkurat i eksamensperioder kunne eg ønske at eg klarte å legge bloggen litt meir «ifra» meg uten å føle at det er feil, det skaper jo ekstra stress og går fort ut over søvnen som blir nokon færre timer enn normalt. Men det er heldigvis berre i perioder, og hadde eg ikkje hatt motivasjon og lyst til å holde på som eg gjer, så hadde eg aldri gjort det 🙂
Men nok om det og over til dagens søte oppskrift, sukkerfri, crispy nougat;
Dere skjønner vell at det er en etterligning av crispy nougat som finnes i twist-posen? Skikkelig gode blei dei! Konfekten er fylt med nougat-lignande krem med crispy biter. Crispen er rett og slett spiret bokhvete som man får kjøpt på alle helsekostforretninger. Desse er heilt supre å bruke i konfekt, energikuler og lignande oppskrifter der man ønsker å ha litt crisp.
Søte, sukkerfri og veldig enkle å lage –
Sukkerfri crispy nougat, ca. 12 store biter
60 g sukkerfri melkesjokolade
30 g mørk, sukkerfri sjokolade (70%)
40 g philadelphiaost
2 ts sukrinmelis
1,5 ss spiret bokhvete
Slik gjer du:
1. Smelt sukkerfri melkesjokolade skånsomt. Fordel i bunnen av silikonformer og bre sjokoladen oppover kantane, slik at du kan fylle dei etterpå. Sett i fryseren mens du lager fyllet.
2. Smelt mørk, sukkerfri sjokolade skånsomt. Når sjokoladen er smelta rører du straks inn philadelphia, sukrinmelis og spiret bokhvete. Smak til om du ønsker den søtere.
3. Fyll nougatfyllet i sjokoladeformene med hjelp av to teskeier. Press fyllet kompakt med en millimeter eller to igjen til kanten.
4. Fordel resten av den smelta melkesjokoladen som topping på nougatfyllet. Sett til avkjøling til sjokoladen har stivna. Bre konfekten forsiktig ut av formene og oppbevar i kjøleskap, den holder seg fint i minst 1 veke.
Bruk dei silikonformene du har, dei kan med fordel være mindre enn desse store bitene her. Eg synes berre yum-formene mine er så lekre 🙂
Håper det frister 🙂
Då gjenstår det å ønske alle sammen ei riktig god helg! Eg fikk heldigvis utnytta dagen igår med sol, snø og flotte forhold i fjella til årets første topptur. Krysser fingrane for at det blir nokon fleie slike dager så eg kan ta velfortjente pauser med randoneeski på beina i eksamensveka 😉
Nyt fredagen!
Annonse
9 Kommentarer
Sabina
20. november 2021
Linda Stuhaug
21. november 2021
Henriette
13. mars 2018
Linda Stuhaug
13. mars 2018
Sissel
17. september 2018
Sissel
17. september 2018
Linda Stuhaug
18. september 2018
Sandra
5. desember 2020
Linda Stuhaug
6. desember 2020
SKRIV EN KOMMENTAR