Grove middagspannekaker

Hei!

Idag er det ikkje kva som helst dag, det er nemlig 28.februar og den internasjonale pannekakedagen! Ikkje nok med det, denne frøkna har faktisk bursdag idag 😉 Midt i eksamensveka blir det ikkje så mykje feiring, men det tar eg igjen i helga tenker eg 🙂

Men idag har eg en repriseoppskrift til dere; grove middagspannekaker! Desse er fiberrike og mettande, uten at det går ut over smaken. Tynne, smakfulle og veldig enkle å lage. Eg er oppvokst med blåbærsyltetøy og bacon på pannekakene, men eg veit dette er ukjent for mange. Prøv gjerne om du er nysgjerrig (det er SÅ godt!), eller topp med det du ønsker!


Middagspannekaker til ca. 2 personer:
2 egg
2,5 dl valgfri melk
70 g havremel
40 g lyst bokhvetemel, eller anna nøytral meltype
20 g fiberfineller anna nøytral meltype
1 ts bakepulver
1 ts sukrin gold, eller anna søtning
1/3 ts salt
bacon
blåbær


Slik gjer du: 

Miks sammen ingrediensene til ei jevn og tynn pannekakerøre, la den svelle minst 10 minutter. Røra kan fint lages timesvis i forveien også. Juster eventuelt med meir tørrvare eller væske om nødvendig. Steik tynne og gylne pannekaker på litt over middels varme, bruk steikefett om nødvendig.

Steik baconstrimler eller bacon i terninger sprøtt. Server med rørte blåbær smakt til med søtning, eg brukte frosne blåbær og sukrin+ og som eg gav eit lett oppkok. Server straks!

Virkelig en digg middag! Tilpass oppskrifta etter kor mange som skal spise, pannekaker er nok populært hos både store og små 🙂

God middag 😀

Er du ute etter andre typer pannekaker har eg fleire titalls oppskrifter i arkivet under kategorien «sunne vafler og pannekaker«. Her finner du mange ulike varianter, men mi mest populære oppskrift/innlegg er desse:

«Slik lager du perfekte havrepannekaker» med steg-for-steg bilder og virkelig god forklaring på korleis du får runde, luftige og skikkelig saftige pannekaker. Desse er en favoritt hos meg til frukost, lunsj eller kveldsmat og eg spiser dei nesten daglig!

Søte og sunne pannekaker som nesten smaker som lapper <3 Nam!

Blir det en pannekaker på deg idag kanskje? 🙂

Ha en fin dag vidare!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 kommentarer

  1. Hipp hipp hurra, og gratulerer så mye med dagen! Ikke verst å ha bursdag på selveste pannekakedagen, haha 🙂 For øvrig så pannekakene nydelige ut, kombinasjonen bacon-blåbær skal jeg absolutt teste ut!

    1. Nei, det er ikkje så ille altså 😉 Tusen takk Mari 🙂 Du måå prøve bacon og blåbær, det er SÅ godt!

  2. Karen Marie

    Denne oppskrifta kom akkurat som bestilt, haha! Hadde tenkt å ha pannekaker i dag, så nå slipper jeg å lete opp oppskrift på grove pannekaker 😀

    1. Så bra 😀 Håper oppskrifta falt i smak <3

  3. Gratulerer så mye med dagen! Tusen takk for alle oppskriftene du gir oss, det setter vi utrolig stor pris på (i hvert fall jeg :D). Håper du får en utrolig flott dag;-)

    1. Tusen takk, Maria 😀 det er veldig kjekt å lese <3

  4. Hurra for deg! Gratulerer så masse med dagen, Linda 🙂 Håper du får feira litt selv om du er midt i eksamen!

    1. Tusen takk, Karoline 😀 En liiiten feiring blei det!

  5. elske denna pannekakerøro!! men du eg har et spm ang søtning 🙂 ka vil du helst anbefala av steviosa og fibersirup gold? e det stor forskjell på de? vett du var sagt at fibersirup e bra alternativ til eks sprø kjeks ol:)

    1. Hei 🙂 Det kommer heilt an på kva du skal bruke det til. Fibersirup gold er jo som en sirup, steviosa fungerer jo meir som strøsøtning 🙂

  6. Og gratulera med overstått dag!! 😀

  7. Hadde heilt gløymt av at det var pannekakedagen, men du redda meg, haha! Desse var virkelig gode, og alltid gøy å sjå at det er fleire enn meg som har skjønt at bacon på pannekake er tingen. Håper dagen var fin, og at du fikk kost deg litt midt oppi eksamensstresset 😀

    1. Ikkje sant? Bacon og blåbær er virkelig det beste på middagspannekaker 🙂
      Tusen takk, Sandra!

  8. Går det an å kun bruke havremel som mel, og sukrin+ til søtning? Eller vil dette gi annen smak? Har fullkornsmel i tillegg til havremel hjemme, men reagerer litt på det om jeg bruker for mye.

    1. Neida, det går heilt fint å bruke 🙂 Lager ofte pannekakene med kun havremel!

      1. Så bra! Da blir det søndagsmiddagen 😀

      2. Høres godt ut 🙂

  9. Hei 🙂
    Du har en utrolig fin blogg! Leitet lenge etter en god matblogger, som lager gode retter, sunne retter og lette retter i en travel hverdag. Etter fit for fall for en stund siden så fant jeg det endelig, og det var deg 😀 Det har gjort hverdagen min lettere og mer spennende når det kommer til mat! Elsker det 😀
    Og ukemenyene er helt tipp topp, så det må du fortsette med 😀

    Et spørsmåk! Hvor får man tak i fiberfin og bokhvetemel?

    1. Hei Siri! Tusen takk for hyggelige ord, så utrulig kjekt du har funne fram til bloggen min 🙂

      Både fiberfin og bokhvetemel får du tak i på dagligvarebutikker med godt utvalg, helsekostbutikker og nokon nettbutikker 🙂

      God mandag!