Linda Stuhaug

Annonse

6. mars 2017

Brokkoliburger med søtpotet

Brokkoliburger med søtpotet
Riktig god mandag!
Hugser dere oppskrifta brokkoliburger eg delte med dere i januar? Den blei veldig populær på kort tid, både hos vegetarianere og kjøttspisere. Idag har eg en ny vri til dere: brokkoliburger med søtpotet 😀
Skikkelig smakfulle, saftige og gode. Hakket meir smak i enn forrige versjon sida det er brukt søtpotet. Dei passer like godt som til lunsj eller enkel middag, kan fint varmes opp igjen og kan varieres på ulike måter:
Brokkoliburger med søtpotet, ca. 8 stk 250 g søtpotet 200 g brokkoli 70 g revet ost, eg brukte jarlsberg 2 egg 1/4 paprika 1 neve spinat 1/2 rødløk 2 fedd kvitløk salt, pepper, grovkverna chili smør til steiking tillegg: tilsett gjerne 2-3 ss valgfritt mjøl for bedre bindeevne
Slik gjer du: 1. Kok eller damp søtpotet til dei er lett møre og brokkolibuketter 2-3 minutter. Det er viktig at brokkolibukettene fortsatt har konsistens. Avkjøl.
2. Finhakk paprika, spinat, rødløk og press kvitløk. Kutt brokkolibukettene i små biter. Rasp ost og søtpotet på eit rivjern. Ha alt i en bolle og bland godt.
3. Tilsett salt, pepper og eventuelt andre krydder/urter du liker. Eg brukte grovkverna chili, men tilsett det du trur vil gi god smak. Ha i egg og bland godt. Steik gjerne en lite prøvekake for å justere med meir krydder om nødvendig.
4. Klem massen til burgere mellom hendene og steik i litt smør på middels varme. Snu burgeren forsiktig når den har fått en gyllen steikeskorpe. Server nystekte (men dei er også gode kalde!).
Tips og alternativer! – prøv deg fram med ulike krydder og urter for enda meir smak på brokkoliburgerene. Litt finhakka chili er nok veldig godt!
– paprika, spinat og rødløk kan også varieres med andre grønnsaker etter kva du har tilgjengelig.
– mange fikk problemer med å steike forrige oppskrift på brokkoliburgere. Denne gangen ha eg brukt eit ekstra egg for bedre bindeevne. Klem massen godt mellom hendene og snu forsiktig når du steiker (og ikkje snu for tidlig). Då skal det ikkje vært noko problem.
Som eg skreiv på forrige oppskrift: det er mange måter å servere brokkoliurgeren på. Eg lagde kvitløksdressing av gresk yoghurt, kesam, pressa kvitløk, salt og pepper som tilbehør, i tillegg til at eg hadde potetbåter og spisspaprika då-
Andre måter kan være med burgerbrød, søtpotetfries, en frisk salat, guacamole. Eit anna tips er å forme brokkoliburgeren som pølser eller små boller, og servere med lomper eller i wraps med litt grønt og dressing. Du kan også spise brokkoliburgeren akkurat som den er!
Knallgode! Håper virkelig du vil prøve deg 🙂
Ha en super mandag alle sammen!

Riktig god mandag!

Hugser dere oppskrifta brokkoliburger eg delte med dere i januar? Den blei veldig populær på kort tid, både hos vegetarianere og kjøttspisere. Idag har eg en ny vri til dere: brokkoliburger med søtpotet 😀

Skikkelig smakfulle, saftige og gode. Hakket meir smak i enn forrige versjon sida det er brukt søtpotet. Dei passer like godt som til lunsj eller enkel middag, kan fint varmes opp igjen og kan varieres på ulike måter:

Brokkoliburger med søtpotet, ca. 8 stk
250 g søtpotet
200 g brokkoli
70 g revet ost, eg brukte jarlsberg
2 egg
1/4 paprika
1 neve spinat
1/2 rødløk
2 fedd kvitløk
salt, pepper, grovkverna chili
smør til steiking
tillegg: tilsett gjerne 2-3 ss valgfritt mjøl for bedre bindeevne

Slik gjer du:
1. Kok eller damp søtpotet til dei er lett møre og brokkolibuketter 2-3 minutter. Det er viktig at brokkolibukettene fortsatt har konsistens. Avkjøl.

2. Finhakk paprika, spinat, rødløk og press kvitløk. Kutt brokkolibukettene i små biter. Rasp ost og søtpotet på eit rivjern. Ha alt i en bolle og bland godt.

3. Tilsett salt, pepper og eventuelt andre krydder/urter du liker. Eg brukte grovkverna chili, men tilsett det du trur vil gi god smak. Ha i egg og bland godt. Steik gjerne en lite prøvekake for å justere med meir krydder om nødvendig.

4. Klem massen til burgere mellom hendene og steik i litt smør på middels varme. Snu burgeren forsiktig når den har fått en gyllen steikeskorpe. Server nystekte (men dei er også gode kalde!).

Tips og alternativer!
– prøv deg fram med ulike krydder og urter for enda meir smak på brokkoliburgerene. Litt finhakka chili er nok veldig godt!

– paprika, spinat og rødløk kan også varieres med andre grønnsaker etter kva du har tilgjengelig.

– mange fikk problemer med å steike forrige oppskrift på brokkoliburgere. Denne gangen ha eg brukt eit ekstra egg for bedre bindeevne. Klem massen godt mellom hendene og snu forsiktig når du steiker (og ikkje snu for tidlig). Då skal det ikkje vært noko problem.

Som eg skreiv på forrige oppskrift: det er mange måter å servere brokkoliurgeren på. Eg lagde kvitløksdressing av gresk yoghurt, kesam, pressa kvitløk, salt og pepper som tilbehør, i tillegg til at eg hadde potetbåter og spisspaprika då-

Andre måter kan være med burgerbrød, søtpotetfries, en frisk salat, guacamole. Eit anna tips er å forme brokkoliburgeren som pølser eller små boller, og servere med lomper eller i wraps med litt grønt og dressing. Du kan også spise brokkoliburgeren akkurat som den er!

Knallgode! Håper virkelig du vil prøve deg 🙂

Ha en super mandag alle sammen!

Annonse

16 Kommentarer

K

Kristine

7. september 2020

Laget disse idag og er superfornøyd! De var litt vanskelig å steke til å begynne med, men når jeg ikke overdrev temperatur og hadde tålmodighet gikk det som bare det. Spiste med spagetti som var veldig godt, og prøvde litt på en skive som smakte nesten enda bedre. Takk for oppskrift!

Linda Stuhaug

8. september 2020

Mmm, det høyres skikkelig godt ut, Kristine 😀 Kjekt oppskrifta falt i smak hos deg!! 🙂

C

Cathrine

7. oktober 2018

Hei! Jeg tåler ikke melk, kan disse lages uten ost? Hilsen Cathrine

Linda Stuhaug

8. oktober 2018

Hei! Det har eg ikkje prøvd, men eg rekner med det går heilt fint 🙂

N

Nina

4. februar 2019

Hei! Går det an å tilsetta litt potetmjøl for betre binding?

Linda Stuhaug

5. februar 2019

Hei! Ja, det går nok heilt fint det. Du kan bruke vanlig mjøl også 🙂

N

Nina Groseth

27. mai 2019

Hei, prøvde disse i dag, veldig gode på smak men dem hang ikke i sammen, hva gjør jeg feil?

Linda Stuhaug

29. mai 2019

Veldig vanskelig å svare på om du har fulgt oppskrifta og framgangsmetoden nøye :/

T

Tine

5. april 2020

Hei! Kan jeg bruke vanlig potet istedenfor søtpotet?

Linda Stuhaug

5. april 2020

Ja, det ligger oppskrift på det også her på bloggen 🙂

K

Karen Olivia Pettersen

15. januar 2023

Har hatt de til middags i dag,God salat til.Det blev GOD søndagsmiddag. TAKK

Linda Stuhaug

16. januar 2023

Fantastisk🤩

F

Frida

26. mai 2020

Smaken var god, men ble veldig skuffet. Dette ble pytt i panne og på i ingen måte burgere/kaker, til tross for at jeg fulgte oppskriften 🙁 noe annet man kan tilsette for å binde bedre?

Linda Stuhaug

27. mai 2020

Eg har laga desse utallige mange ganger, og dei holder fint med den oppskrifta/framgangsmetoden som står i her for min del 😉 Men, du kan evt prøve å tilsette meir mjøl 🙂 Hugs å klem massen godt og steik forsiktig, ikkje prøv å snu før den er godt stekt på eine sida. Visst ikkje blir det berre søl 🙂

T

Turid

30. april 2020

Hei, ble så mye os da jeg stekte de i stekepanne. Kan man steke de i ovnen?

Linda Stuhaug

30. april 2020

Det trur eg kanskje ikkje fungerer like godt, men du ka jo prøve 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg