Linda Stuhaug

Annonse

29. mars 2017

Svin med søtpotet og brokkoli-ertemos

Svin med søtpotet og brokkoli-ertemos
Hei alle sammen!
Først og fremst vil eg sei tusen takk for alle hyggelige ord dei to siste dagane ♥ Både her på bloggen, instagram og på facebooksida mi HER. Det er like kjekt, om ikkje enda kjekkare å være blogger etter fire år når det man deler blir tatt så godt imot 🙂
Idag er eg tilbake på en typisk kvardagsmiddag for meg. Rask, enkel, få ingredienser og perfekt å lage når man bur aleine. Eg lager to porsjoner for å ha middag i to dager / lunsj dagen etterpå, som er heilt topp i en hektisk kvardag!
Eg har skikkelig dilla på brokkoli- ertemos for tida og spiser det til både fisk, kjøtt og kylling. Det passer til det meste og ofte blir det servert med svin og søtpotet, som er en veldig god kombinasjon og dagens middagstips her idag:
Du trenger, 2 personer 400-500 g indre/ytrefilêt av svin 400-500 g søtpotet 1 pose frossen brokkoli, ca. 450 g 1 pose frosne erter, ca. 350 g smør salt & pepper
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Skjær søtpotet i mindre biter. Ha over litt salt & pepper, gjerne andre krydder etter smak og behag. Steik midt i ovnen i ca. 25 minutter, eller til søtpotetene er møre.
2. Gni filêten inn med salt & pepper, steik på alle sider i litt smør i ei panne. Legg i en ildfast form med steiketermometer i den tjukkaste delen. Sett inn i ovnen sammen med søtpotetene. Steik til den kjernetemperaturen du ønsker: lett rosa kjerne: 68-70 grader, gjennomstekt: 76 grader. Har du ikkje steiketermomenter er ca. 20 minutt i ovnen passelig, men sjekk underveis!
3. Kok brokkoli og erter i ca. 5 minutter. Hell av vatnet og mos til en jevn mos. Smak til med en god klatt smør, salt & pepper.
4. Server straks! Eg har alltid en klatt kesam eller rømme til middagen som er min store favoritt 🙂
Ønsker du en saus til kan eg anbefale krema sjampinjong. Det lager eg innimellom og er perfekt i kombinasjon med middager som dette. Steik sopp (gjerne løk+kvitløk også) og tilsette kokosmelk eller creme fraiche. La det surre til en fyldig soppsaus og smak til med soyasaus, salt og pepper. Ferdig på få minutter og smaker digg 🙂
En middag som fint står seg både en og to dager i kjøleskapet. Eg lager faktisk ofte enda større porsjoner og har til lunsj/middag i mange dager. Eventuelt steiker eg opp laks eller fiskekaker som eg varierer med som proteinkilde, men bruker både søtpotet og brokkoli- ertemos som tilbehør til alle måltidene 🙂
Middag som også passer heile familien! Berre juster mengdene etter kor mange som skal spise.
Sunt, godt og enkelt!

Hei alle sammen!

Først og fremst vil eg sei tusen takk for alle hyggelige ord dei to siste dagane ♥ Både her på bloggen, instagram og på facebooksida mi HER. Det er like kjekt, om ikkje enda kjekkare å være blogger etter fire år når det man deler blir tatt så godt imot 🙂

Idag er eg tilbake på en typisk kvardagsmiddag for meg. Rask, enkel, få ingredienser og perfekt å lage når man bur aleine. Eg lager to porsjoner for å ha middag i to dager / lunsj dagen etterpå, som er heilt topp i en hektisk kvardag!

Eg har skikkelig dilla på brokkoli- ertemos for tida og spiser det til både fisk, kjøtt og kylling. Det passer til det meste og ofte blir det servert med svin og søtpotet, som er en veldig god kombinasjon og dagens middagstips her idag:

Du trenger, 2 personer
400-500 g indre/ytrefilêt av svin
400-500 g søtpotet
1 pose frossen brokkoli, ca. 450 g
1 pose frosne erter, ca. 350 g
smør
salt & pepper

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Skjær søtpotet i mindre biter. Ha over litt salt & pepper, gjerne andre krydder etter smak og behag. Steik midt i ovnen i ca. 25 minutter, eller til søtpotetene er møre.

2. Gni filêten inn med salt & pepper, steik på alle sider i litt smør i ei panne. Legg i en ildfast form med steiketermometer i den tjukkaste delen. Sett inn i ovnen sammen med søtpotetene. Steik til den kjernetemperaturen du ønsker: lett rosa kjerne: 68-70 grader, gjennomstekt: 76 grader. Har du ikkje steiketermomenter er ca. 20 minutt i ovnen passelig, men sjekk underveis!

3. Kok brokkoli og erter i ca. 5 minutter. Hell av vatnet og mos til en jevn mos. Smak til med en god klatt smør, salt & pepper.

4. Server straks! Eg har alltid en klatt kesam eller rømme til middagen som er min store favoritt 🙂

Ønsker du en saus til kan eg anbefale krema sjampinjong. Det lager eg innimellom og er perfekt i kombinasjon med middager som dette. Steik sopp (gjerne løk+kvitløk også) og tilsette kokosmelk eller creme fraiche. La det surre til en fyldig soppsaus og smak til med soyasaus, salt og pepper. Ferdig på få minutter og smaker digg 🙂

En middag som fint står seg både en og to dager i kjøleskapet. Eg lager faktisk ofte enda større porsjoner og har til lunsj/middag i mange dager. Eventuelt steiker eg opp laks eller fiskekaker som eg varierer med som proteinkilde, men bruker både søtpotet og brokkoli- ertemos som tilbehør til alle måltidene 🙂

Middag som også passer heile familien! Berre juster mengdene etter kor mange som skal spise.

Sunt, godt og enkelt!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg