Vaffelomelett – perfekt i matpakken!

God onsdag!

Kvardagen er godt i gang igjen og sunne, enkle måltider er på sin rette plass. Eg veit mange av dere leser Shape Up, og da har dere kanskje fått med dere månedens oppskrift på vaffelomelett fra meg?

Vaffelomelett er rett og slett omelett i vaffeljern. Det er raskt og enkelt å lage og passer like godt til frukost som lunsj, enkel middag eller kveldsmat. Muligheten for variasjon er stor, da røra kan lages med ulike ingredienser og den kan fylles med det man ønsker 🙂

Egg er en real næringsbombe, og omtales som naturens vitaminpille – for det einaste vitaminet man ikkje finner i egg er vitamin C. I tillegg til det høge vitamininnholdet er egg rikt på mineraler, protein og sunt fett. Det er med andre ord mange gode grunner til å spise meir egg, og egg kan tilberedes på utrulig mange spennande måter!

Prøv vaffelomelett du også, min variant denne gangen var med bacon: 

Vaffelomelett med bacon, 3-4 plater
5 store egg
1/3 rød paprika, hakka
2 stk vårløk, hakka
3 ss bacon, stekt i små terninger*
3 ss vann, melk eller fløte
salt og pepper
evt. smør til vaffeljernet om det er nødvendig

Tips!
Omelettrøren kan varieres etter smak og behag. Bruk gjerne andre grønnsaker, skinke eller spekeskinke framfor bacon, ulike typer urter eller krydder.

Slik gjer du:
Visp sammen alle ingrediensene. Varm opp vaffeljernet og hell over røra. Den vil flyte litt utover, så la det gjerne være igjen 1-2 cm til kanten.

Steik til omeletten er gjennomstekt. Bruk en gaffel og steikespade for å ta vaffelomeletten forsiktig over på en tallerken. 

Vaffelomeletten smaker like godt nystekt som kald. Spis den som den er eller fyll med det du ønsker! Bildene viser crispysalat, cottage cheese, avokado, paprika og pepper. Nydelig!

Vaffelomelett passer perfekt i lunsjboksen. Lag vaffelomeletten kvelden før, ha i en boks med litt grønnsaker, og matpakken er klar til å ta med i sekken på morgonen 🙂

Eg veit dere er glad i matpakketips, så eg håper vaffelomelett frister akkurat deg, for dette er virkelig eit godt påfyll midt på dag! Lag din egen variant og del gjerne i kommentarfeltet, eller bruk #lindastuhaug og @lindastuhaug på instagram, så eg er sikker på at eg får med meg ditt resultat 🙂 Det er alltid så kjekt å sjå bilder av det dere lager♥

Vil du følge meg på Facebook kan du gjere det HER!

Ha en nydelig dag! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Disse har jeg lagd før, og du har helt rett i at de er minst like gode kalde som varme! Det eneste er at jeg innimellom knoter litt med vaffeljernet mitt når jeg skal lage de, jeg kan stille inn temperaturen på det og har enda ikke blitt 100% klok på rett temperatur for vaffelomelett uten at det setter seg litt fast i jernet…

    Morgendagens lunsj blir små bananpannekaker, med peanøttsmor og protein med smak av sjokoprotein i røra, toppet med litt walden farms pancake syrup! 🙂

    1. Når eg har laga dei i vaffeljern der eg kan stille temperaturen har eg brukt 5-6/9, det passer vertfall veldig bra for meg 🙂

      Åh, det hørtes ut som en god lunsj Malene! Min lunsj idag var vertfall ikkje så fancy, men likevell sunn og god da!

      Håper du har en fin dag!

  2. Du lager altså så mye fristende mat! Ingen kunst å justere litt på kostholdet når man kan hente inspirasjon fra den fantastiske bloggen din

    1. Tusen takk, for en hyggelig tilbakemelding Mia 😀 Håper du får en fin veke <3

  3. Åhh, elsker dette. Kan du være så snill og fortelle meg ca holdbarhet på disse i kjøleskap? 🙂

    1. Holder seg vertfall 2-3 dager.