Sukkerfri, glutenfri og laktosefri blåbærkake med ostekrem

God fredag!

Når man får besøk av familie i påska som verken tåler sukker, gluten eller laktose er det klart eg skal bake kake! Eg elsker virkelig å bake når det kommer til glede for andre, og når det er bakst eg er trygg på blir det hakket bedre. Eg har snart 7 år erfaring med å bake alternativt, da i all hovedsak sukkerfritt, men også en del glutenfritt og laktose/melkefritt. Så å bake ei allergivennlig kake når vi fekk besøk var klart eg skulle gjere!

Kaka blei bakt så alle kunne spise, og den falt i smak hos alle mann rundt bordet. Sjølv om man baker alternativt så er det noko alle kan forsyne seg av, det synes eg er både viktig og riktig i sosiale sammenhenger 🙂

Håper det frister: 

Blåbærkake:
4 egg
60 g sukrin+
100 g sukrin gold
220 g laktosefri lettrømme
100 g glutenfritt havremel*
80 g bokhvetemel*
2 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
200-300 g fryste blåbær

Glasur:
300 g laktosefri philadelphia
50-100 g sukrinmelis
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen alle ingrediensene til kakerøra utenom blåbær. Juster med litt vatn, ca. 0,5-1 dl om nødvendig for å få en fyldig kakerøre. Hell halve røra i en liten langpanne med bakepapir. Dryss over blåbær, hell over resten av kakerøra og ha over resten av blåbærene på toppen.

2. Steik midt i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk underveis! Avkjøl.

3. Miks sammen ingrediensene til glasuren og smak til med sukrinmelis. Bre over den avkjølte blåbærkaka. Dryss over ferske blåbær, gjerne bringebær og skivede, brente mandler på toppen (oppskrift HER).

Oppbevar kaka i kjøleskap. Holder seg fersk i 2-3 dager, men den kan fint fryses også (anbefaler å fryse uten glasur).

Tips og alternativer*
– du kan bruke anna tørrvare tilsvarande 160 g. Eg pleier å bruke en kombinasjon mellom havremel og speltmel når den ikkje må vere glutenfri.

– du kan også bruke anna søtning tilsvarande 210 g sukker, men eg anbefaler som vanlig ikkje vanlig sukrin.

– har du ikje behov for laktosefri kake kan du bruke kesam istedenfor lettrømme og vanlig philadelphia istedenfor laktosefri.

– for melkefri kake: du kan bytte rømme og philadelphia med kokoskrem.

Kaka blei godt likt av alle og det var kun to små kakestykker igjen etter servering! Det tar eg absolutt som eit god tegn 🙂

Bytt gjerne blåbær med andre typer frukt/bær og lag di favorittkake♥

Da gjenstår det å ønske dere alle ei riktig god helg, men først vil eg tipse dere om vårtilbud på x-life med 25-30% rabatt på alt fra ICANIWILL:

Utvalget finner du HER.

Då – GOD HELG 🙂 


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Denne må jeg teste ut! Men hvor får du tak i laktosefri philadelphia??

    1. Vanlig dagligvarebutkk. Trur dei fleste skal ha det 🙂

  2. Tror du man kan bruke mandelmel eller/og kokosmel istedenfor? 🙂

    1. Istedenfor både havremel og bokhvetemel? Det vil eg ikkje anbefale, då vil kaka bli veldig tørr 😉

  3. Hei!
    Har du tips til hvordan/Om oppskrifter på kaker kan gjøres om til en/to porsjoner? Ellers blir det til at hele blir spist

    1. Da er det vell berre å justere mengdene heftig nedover 🙂

  4. Denne må testes 🙂
    Stemmer det at det skal være både 60 g sukrin+ og 100 g sukrin gold når totalmengden skal tilsvare 110 g sukker?

    1. Oi, takk for rettelsen!! Det skal selføgelig stå 210 g 🙂