Sukkerfri bounty kake

Onsdag aka lillelørdag!

Idag er vi i det søte hjørnet og eg har en ny oppskrift å dele med dere: sukkerfri bounty kake! Denne er skikkelig enkel å lage og er virkelig noko alle kan få til. Den består av en brownies-lignande sjokoladebunn, bounty fyll og til slutt eit lag sjokolade på toppen. Heilt uten tilsatt sukker, kan fint lages både glutenfri og melkefri med eit par justeringer 🙂

Eg delte både kaka og mitt lille fotoprosjekt på instastoryen min i helga under navnet mitt @lindastuhaug. Eg stod for dessert og venninna mi Mathilde stod for middagen. Eg har alltid likt spisebordet hennas så godt og tok like gjerne med mi ufotograferte kake i armen, kamerautstyr i sekken og gjekk opp til Mathilde og ommøbelerte heile stova for å få til nokon fine bilder av kaka i dagslys:


Eg forsynte meg av både pynt og kaketallerkener i skapet hennas og satte i gang fotoprosjektet! Mathilde er heldigvis veldig engasjert i alt eg gjer og tok det heile med eit stort smil, så det her kommer eg til å gjer fleire ganger 🙂

Men, over til oppskrifta, denne veit eg mange har venta spent på:

Sjokoladebunn
2 egg
30 g sukrin gold*
40 g sukrin+*
30 g havremel*
25 g speltmel (evt. mandel, kokos, peanøttmel)
30 g kakao
50 g ekte smør, smelta
60 g kesam*
40 g fibersirup clear (kan sløyfes)
en klype salt

Bounty fyll
250 g kokoskrem*
150-180 g kokosmasse
3-5 ss sukrinmelis

Topping
50 g sukkerfri sjokolade

Slik gjer du:
1. Visp sammen alle ingrediensene til sjokoladebunnen ei fyldig kakerøre. Hell i en ildfast form med bakepapir (14×18 cm eller 20 cm i diameter), steik midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutt, eller til kakebunnen akkurat er gjennomstekt. Avkjøl.

2. Rør sammen kokoskrem, kokosmasse og sukrinmelis. Juster mengden kokosmasse etter kva konsistens du ønsker. Smak til med sukrinmelis.

3. Fordel bounty fyllet over den avkjølte kakebunnen. Topp med sukkerfri, smelta sjokolade. La kaka stå kjølig i minst 30 minutter før servering. Kaka oppbevares i kjøleskap, den holder seg fint i minst 3-4 dager.

Tips og alternativer*
– for laktosefri/melkefri kake kan du bytte ut kesam med kokoskrem i sjokoladebunnen.

– bruk gjerne anna tørrvare tilsvarande 55 g. Kun havremel eller kun speltmel fungerer fint.

– kun sukrin+ eller kun sukrin gold fungerer også fint å bruke i kaka, eventuelt anna søtning. Hugs at mengden skal tilsvare 110 g!

– kokoskrem får du når en boks kokosmelk (ikkje light) står kaldt. I denne oppskrifta brukte eg Rema 1000 sin kokosmelk på kartong som er blant mine favoritter. En boks passer perfekt til kaka, og heile er en fyldig krem.

Server gjerne kaka med litt eksta bær, gjerne bringebær, blåbær eller jordbær 🙂

Er du glad i bounty kommer du virkelig til å like denne kaka ♥

Håper det frister! Det er veldig hyggelig å høre/sjå resultatet deres, så gi meg gjerne en tilbakemelding her, på facebook sida mi HER eller bruk @lindastuhaug og #lindastuhaug på instagram 🙂 Det gjelder alt dere lager med inspirasjon fra meg, det er så kjekt å følge med!

Ha en fin dag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

30 kommentarer

  1. Om man ønsker å bruke vanlig sukker- skal det da erstattes med tilsammen 110g?

  2. Den ser helt nydelig ut!! 😀 <3

    1. Takk Monika <3 Falt virkelig godt i smak 🙂

  3. Jøss den så rådigg ut

    1. Takk for det, Hege 😀

  4. Denne kaka ser helt himmelsk ut Tror du kokosblomstsukker vil fungere i stede for sukrin-variantene? 🙂

    1. Det går nok fint å bruke kokosblomstsukker i kaka, men du må nesten bruke en flytande/pulverisert variant i fyllet 🙂

  5. Takk for kjempedigg og veldig enkel oppskrift! 🙂 Lurer bare på hvordan du klarer å fordele sjokoladen så bra oppå? Jeg måtte bruke 100 g sjokolade og klarte fremdeles ikke å få dekket hele kaka skikkelig – det så ut som rene krigsstien 😛 Tar gjerne imot tips! Kaka ble skiikkelig god da, utseendet spiller jo ikke så stor rolle med mindre den skal serveres i selskap. 🙂

    1. Så bra du likte oppskrifta, Ida 😀 Hm, kva type sjokolade brukte du? Det einaste eg gjorde var å helle den smelta sjokoladen over heile toppen, og brukte en gummi-pensel til å fordele over heile. Er kaka veldig kald før du skal fordele sjokoladen stiver den veeeldig fort, så kanskje det var det som skjedde? Også er jo ulike typer sjokolader forskjellige i konsistensen når den smeltes, så det kan også ha betydning 🙂

  6. Hvilken konsistens er det på bunnen når du tar den ut av komfyren?
    Min er ganske bløt. Regner med den «setter seg» litt under avkjøling. Eller skal den stekes mer?

    1. Den må jo steikes til den er ferdig, men den skal jo ha en brownies-lignande konsistens uten at den er ustekt 🙂 Ta en sjekk med en kniv eller lignand om du er usikker!

  7. Åh, denne ble supergod! Ble veldig godt tatt i mot av mine medstudenter på lesesalen også. Tusen takk for super oppskrift 😀

    1. Fantastisk, Mari 😀 Superhyggelig med tilbakemelding!!
      God helg <3

  8. Det ser farøug god ut, men sikkert endel kalorier selv om sukker er kuttet ut?

    1. Kalorier inneholder den, men det handler ikkje om kalorier Lina 😉 Uansett er det betraktelig mindre kalorier enn «ekte vare».

  9. Frister veldig å prøve! Tror du at den kan fryses?

    1. Det går sikkert fint 🙂

  10. Denne var heilt nydeleg! Då eg oppdaga at ingen i kollektivet likar kokos (sært) blei den tatt med på lesesal, og den blei svært godt teke imot der! Som alltid, takk for gode oppskrifter og tips!

    1. Så hyggelig Sandra! Kjekt med tilbakemelding 🙂 God søndagskveld <3

  11. Hei! Hvor kald skal stiv skal kokoskrem være? Jeg brukte reme 1000 sin, store i kjøleskapet lenge, men den var fortsatt helt flytende Er det riktig?

    1. Nei, det er ikkje riktig. Den skal relativt stiv, som en skikkelig fyldig krem, men ikkje like stiv som smør 🙂

  12. Kan man bytte ut sukrinmelis med vanlig melis? Eller noe annet?

    1. Du kan bruke vanlig melis, ja.

  13. Altså 70g om man kun bruker sukrin gold i bunnen?

    1. «Hugs at mengden skal tilsvare 110 g!»
      Det betyr altså 110 g sukrin gold 🙂

  14. Hei! Hvorfor blir sukkermengden 110g? Jeg får 70g ut av oppskriften. 30g sukrin gold, 40g sukrin +.

    1. Sukrin+ er dobbelt så søtt som samme mengde sukker.

      1. Så om man bruker sukrin pluss og sukrin gold så blir det samme mengde? Og ikke 110g

      2. Litt usikker på om eg forstår heilt kva du meina no. Men eg har brukt 30 g sukrin gold og 40 g sukrin+, og visst du bruka det – så bruka du det. Men om du skal for eksempel kun bruke sukrin gold må du bruke 110 g for at det skal tilsvare samme mengden 😉