Annonse
26. april 2017
Sukkerfri bounty kake
Onsdag aka lillelørdag!
Idag er vi i det søte hjørnet og eg har en ny oppskrift å dele med dere: sukkerfri bounty kake! Denne er skikkelig enkel å lage og er virkelig noko alle kan få til. Den består av en brownies-lignande sjokoladebunn, bounty fyll og til slutt eit lag sjokolade på toppen. Heilt uten tilsatt sukker, kan fint lages både glutenfri og melkefri med eit par justeringer 🙂
Eg delte både kaka og mitt lille fotoprosjekt på instastoryen min i helga under navnet mitt @lindastuhaug. Eg stod for dessert og venninna mi Mathilde stod for middagen. Eg har alltid likt spisebordet hennas så godt og tok like gjerne med mi ufotograferte kake i armen, kamerautstyr i sekken og gjekk opp til Mathilde og ommøbelerte heile stova for å få til nokon fine bilder av kaka i dagslys:
Eg forsynte meg av både pynt og kaketallerkener i skapet hennas og satte i gang fotoprosjektet! Mathilde er heldigvis veldig engasjert i alt eg gjer og tok det heile med eit stort smil, så det her kommer eg til å gjer fleire ganger 🙂
Men, over til oppskrifta, denne veit eg mange har venta spent på:
Sjokoladebunn
2 egg
30 g sukrin gold*
40 g sukrin+*
30 g havremel*
25 g speltmel (evt. mandel, kokos, peanøttmel)
30 g kakao
50 g ekte smør, smelta
60 g kesam*
40 g fibersirup clear (kan sløyfes)
en klype salt
Bounty fyll
250 g kokoskrem*
150-180 g kokosmasse
3-5 ss sukrinmelis
Topping
50 g sukkerfri sjokolade
Slik gjer du:
1. Visp sammen alle ingrediensene til sjokoladebunnen ei fyldig kakerøre. Hell i en ildfast form med bakepapir (14×18 cm eller 20 cm i diameter), steik midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutt, eller til kakebunnen akkurat er gjennomstekt. Avkjøl.
2. Rør sammen kokoskrem, kokosmasse og sukrinmelis. Juster mengden kokosmasse etter kva konsistens du ønsker. Smak til med sukrinmelis.
3. Fordel bounty fyllet over den avkjølte kakebunnen. Topp med sukkerfri, smelta sjokolade. La kaka stå kjølig i minst 30 minutter før servering. Kaka oppbevares i kjøleskap, den holder seg fint i minst 3-4 dager.
Tips og alternativer*
– for laktosefri/melkefri kake kan du bytte ut kesam med kokoskrem i sjokoladebunnen.
– bruk gjerne anna tørrvare tilsvarande 55 g. Kun havremel eller kun speltmel fungerer fint.
– kun sukrin+ eller kun sukrin gold fungerer også fint å bruke i kaka, eventuelt anna søtning. Hugs at mengden skal tilsvare 110 g!
– kokoskrem får du når en boks kokosmelk (ikkje light) står kaldt. I denne oppskrifta brukte eg Rema 1000 sin kokosmelk på kartong som er blant mine favoritter. En boks passer perfekt til kaka, og heile er en fyldig krem.
Server gjerne kaka med litt eksta bær, gjerne bringebær, blåbær eller jordbær 🙂
Er du glad i bounty kommer du virkelig til å like denne kaka ♥
Håper det frister! Det er veldig hyggelig å høre/sjå resultatet deres, så gi meg gjerne en tilbakemelding her, på facebook sida mi HER eller bruk @lindastuhaug og #lindastuhaug på instagram 🙂 Det gjelder alt dere lager med inspirasjon fra meg, det er så kjekt å følge med!
Ha en fin dag!
Annonse
8 Kommentarer
Inger
17. mai 2018
Linda Stuhaug
20. mai 2018
Mari
7. mai 2020
Linda Stuhaug
8. mai 2020
Sandra
26. juni 2018
Linda Stuhaug
27. juni 2018
Sandra
27. juni 2018
Linda Stuhaug
27. juni 2018
SKRIV EN KOMMENTAR