15 oppskrifter på salater, brød og småretter til 17.mai

Hei alle sammen!

Det er kanskje i det seinaste laget – men har du ikkje bestemt deg kva du skal lage til morgendagens 17.mai frukost/brunch/lunsj eller kva det måtte vere, så har eg samla 15 oppskrifter fra arkivet som kanskje kan vere til inspirasjon 🙂 Her er en blanding mellom salater, brød og småretter. Er det andre oppskrifter du er på utkikk etter, så kan du jo klikke deg innpå dei ulike kategoriene i menyen for å finne det du ønsker! Vil du for eksempel lage noko brød/rundstykker/scones- lignande oppskrift, kan du sjå meir på kategorien «noko å ha pålegget på» HER.

Over til dagens tips, håper du finner noko som frister:

Brokkolisalat med bacon HER:

*

Eggemuffins HER:

*

Fylt avokado HER:

*

Greske kjøttboller HER:

*

Lett og god potetsalat HER:

*

Søtpotet minipizza HER:

*

Proteinrike havrebriks HER:

*

Søtpotetsalat HER:

*

Melon med serranoskinke HER:

*

Waldorfsalat HER:

*

Potet med spekeskinke HER:

*

Fylt tomat HER:

*

Drue- og purreløksalat HER:

*

Laksewrap HER:

*

Aubergine pizza HER:

*

Asparges med spekeskinke HER:

*

Er du på utkikk etter kaker nevner eg igjen innlegget eg skreiv forrige veke «Sunnere kaker til 17.mai – mine 12 beste oppskrifter» HER:

Til slutt vil eg ønske dere alle en riktig fin 17.mai feiring. Det blir nok stille fra meg imorgon, men eg rekner med dere har andre ting å gjere enn å lese blogg på nasjonaldagen 🙂

Bildet er vell fra i fjor, i år får eg ikkje brukt verdens finaste bunad ettersom årets nasjonaldag blir tilbringt i hovedstaden. Eller rettare sagt, eg skal jo egentlig ikkje være i Oslo eingang 😉 Eg og ei venninne tar beina fatt i ettermiddag og går langt til skogs og tilbringer natta på ei DNT hytte i marka (planen var telt, men på grunn av regn fant vi ut at hytte var eit bedre alternativ). Imorgon lager vi oss 17.mai frukost på vedovnen, har med oss real turmat i sekken og tilbringer dagen der vi i utgangspunktet liker oss aller best – utendørs i friluft! 17.mai isen tar vi når vi er tilbake, den kommer til å smake ekstra godt etter eit par mil i beina 😉 Utradisjonelt, men eg gleder meg skikkelig og trur det blir en fantastisk dag!

Igjen – ha en riktig fin 17.mai feiring, kos dere og nyt dagen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Det ser utrolig godt ut! Ha en flott 17. Mai! 🙂

    1. Tusen takk, Heidi 🙂 Håper dagen din har vert fin!

  2. Hentet inspirasjon til 3 av rettene på frokostbordet 17 mai: røkelaks og eggerøre, lefseruller med røkelaks og asparges med spekeskinke. Smakte nydelig

    1. Så hyggelig Kristin! Eg tenkte eg var litt for seint ute med innlegget, men da kom det vertfall til nytte for nokon 😀