Linda Stuhaug

Annonse

Heimelaga coco crunch-kuler

Heimelaga coco crunch-kuler
Hei godtfolk!
Har dere smakt coco crunch-kulene til Funky Fresh Foods som blant anna selges på helsekosbutikker, kafeer og smoothiesteder rundt om? Dei er superpopulære blant mange, men en kule på størrelse med en kjøttbolle koster skjorta. Da er det fint at det går an å gjenskape kulene heime på kjøkkenbenken!
Det er mange som har etterspurt oppskrift, det er nemlig ganske lenge sida eg lagde dei første gangen. Da delte eg bilde på instastoryen min (vi er sikkert tilbake i januar-februar), og sidan har oppskrifta jevnlig våre etterspurt. Idag kjem den, og oppskrifta er inspirert av Malenes Makt Mat med litt egne justeringer!
Kulene er uten tilsatt sukker, gluten (bruk glutenfri havregryn) og melk, er næringsrike og passer perfekt til mellommåltid, ettermiddagskos eller tursnack:
Det som kjennetegner kulene er at dei er rulla i kokos, konsistensen er passelig mjuk, men med digg crunch. For å få crunchen trenger du spiret bokhvete, det får du kjøpt på helsekostbutikker og pakken ser ut som på bildet under 🙂
Du trenger, ca. 12-15 kuler 100 g havremel (du kan fint kjøre havregryn til havremel i en blender) 30 g proteinpulver i sjokoladesmak, kokosmasse eller meir havregryn 20 g kakaopulver 40 g spiret bokhvete 1 ts pulverkaffe 1 ts vaniljepulver eller frø fra 1 stk vaniljestang 1/3 ts maldonsalt 1 ss sukrin gold (kan sløyfes) 4-5 ss fibersirup gold,(evt. agavesirup eller lønnesirup) 4 ss kokosolje (eg brukte cocosa ) kokosmasse til å trille kulene i
Slik gjer du: 1. Rist spiret bokhvete i ei tørr steikepanne til dei begynner å bli gylne og lukte. Avkjøl. Dette kan sløyfes, men kulene blir ekstra crunchy og smakfulle når bokhveten er rista.
2. Vend sammen alle dei tørre ingrediensene, deretter flytande søtning og kokosolje (denne skal ikkje smeltes!). Bland godt og smak til om du ønsker blandinga søtare.
3. Kjenn deretter på konsistensen – den skal fint kunne klemmes lett mellom hendene til kuler. Er røra litt tørr/laus kan du tilsette ekstra flytande søtning eller kokosolje.
4. Trill deiga til munnfulle kuler mellom hendene og rull i kokosmasse. Sett kjølig minst 30 minutter før servering. Oppbevar kulene i kjøleskapet over lengre tid, dei står seg i mange veker. Anbefaler å la kulene stå litt i romtemperatur før servering.
PS! Eg er ikkje så glad i kokos og derfor ruller eg kulene veldig forsiktig. Bruk gjerne masse kokos slik som kulene egentlig er!
Supre å ha ståande i kjøleskapet! Lag gjerne dobbel oppskrift når du først er i gang, sida dei står seg såpass godt 🙂
Håper det frister♥ Kulene er virkelig gode og desse kan du fint oppbevare uttafor kjøleskap en dag visst du ønsker å ha dei med som mellommåltid på jobb eller snacks til tur 🙂 Eg hadde dei med på turen vår 16.-17.mai og dei smakte ekstra godt ute i frisk luft når sulten begynner å melde seg, men man vil vente litt med matpakken!
Lag dei du også!

Hei godtfolk!

Har dere smakt coco crunch-kulene til Funky Fresh Foods som blant anna selges på helsekosbutikker, kafeer og smoothiesteder rundt om? Dei er superpopulære blant mange, men en kule på størrelse med en kjøttbolle koster skjorta. Da er det fint at det går an å gjenskape kulene heime på kjøkkenbenken!

Det er mange som har etterspurt oppskrift, det er nemlig ganske lenge sida eg lagde dei første gangen. Da delte eg bilde på instastoryen min (vi er sikkert tilbake i januar-februar), og sidan har oppskrifta jevnlig våre etterspurt. Idag kjem den, og oppskrifta er inspirert av  Malenes Makt Mat med litt egne justeringer!

Kulene er uten tilsatt sukker, gluten (bruk glutenfri havregryn) og melk, er næringsrike og passer perfekt til mellommåltid, ettermiddagskos eller tursnack:

Det som kjennetegner kulene er at dei er rulla i kokos, konsistensen er passelig mjuk, men med digg crunch. For å få crunchen trenger du spiret bokhvete, det får du kjøpt på helsekostbutikker og pakken ser ut som på bildet under 🙂

Du trenger, ca. 12-15 kuler
100 g havremel (du kan fint kjøre havregryn til havremel i en blender)
30 g proteinpulver i sjokoladesmak, kokosmasse eller meir havregryn
20 g kakaopulver
40 g spiret bokhvete
1 ts pulverkaffe
1 ts vaniljepulver eller frø fra 1 stk vaniljestang
1/3 ts maldonsalt
1 ss sukrin gold (kan sløyfes)
4-5 ss  fibersirup gold,(evt. agavesirup eller lønnesirup)
4 ss kokosolje (eg brukte cocosa )
kokosmasse til å trille kulene i



Slik gjer du:
1. Rist spiret bokhvete i ei tørr steikepanne til dei begynner å bli gylne og lukte. Avkjøl. Dette kan sløyfes, men kulene blir ekstra crunchy og smakfulle når bokhveten er rista.

2. Vend sammen alle dei tørre ingrediensene, deretter flytande søtning og kokosolje (denne skal ikkje smeltes!). Bland godt og smak til om du ønsker blandinga søtare.

3. Kjenn deretter på konsistensen – den skal fint kunne klemmes lett mellom hendene til kuler. Er røra litt tørr/laus kan du tilsette ekstra flytande søtning eller kokosolje.

4. Trill deiga til munnfulle kuler mellom hendene og rull i kokosmasse. Sett kjølig minst 30 minutter før servering. Oppbevar kulene i kjøleskapet over lengre tid, dei står seg i mange veker. Anbefaler å la kulene stå litt i romtemperatur før servering.

PS! Eg er ikkje så glad i kokos og derfor ruller eg kulene veldig forsiktig. Bruk gjerne masse kokos slik som kulene egentlig er!

Supre å ha ståande i kjøleskapet! Lag gjerne dobbel oppskrift når du først er i gang, sida dei står seg såpass godt 🙂

Håper det frister♥ Kulene er virkelig gode og desse kan du fint oppbevare uttafor kjøleskap en dag visst du ønsker å ha dei med som mellommåltid på jobb eller snacks til tur 🙂 Eg hadde dei med på turen vår 16.-17.mai og dei smakte ekstra godt ute i frisk luft når sulten begynner å melde seg, men man vil vente litt med matpakken!

Lag dei du også!

Annonse

40 Kommentarer

S

Synne

13. oktober 2020

Kan man riste bokhveten i ovnen i stedet for i stekepanne? Hvor mange grader og hvor lenge i så fall? 🙂

Linda Stuhaug

14. oktober 2020

Ja, det kan du. Bruk 180-200 grader til ei er gylne/begynner å lukte 🙂

E

Emily

16. juli 2020

Dumt spørsmål: Når du rister bokhveten, hvordan går du frem? har du høy varme da? Redd for å brenne dem

Linda Stuhaug

17. juli 2020

Bruker litt over middels varme og tørrsteiker til det er gyllent 🙂 Rør ofte!

E

Emily B

8. juli 2020

Hei Linda! Håper du ser denne. Jeg kom over denne nå og tenkte å lage dem snart, men det er ikke mulig å oppdrive fibersirup i byen jeg bor. Fungerer det med sukrin sirup gold?

Linda Stuhaug

9. juli 2020

Hei! FIbersirup er heilt ute av produksjon 🙂 Sukrinsirup gold er det beste alternativer pr. idag ja, så bruk gjerne det!

E

Emily B

10. juli 2020

Tusen hjertlig takk! Burde ha googla litt bedre før jeg spurte, ser jeg. Hehe!

Linda Stuhaug

12. juli 2020

Ingen problem 😀

E

Emily B

9. juli 2020

Supert, tusen hjertlig takk for svar 😀 hva er egentlig forskjellen på fibersirup og sukrinsirup gold (hvis det er greit å spørre om)? 🙂

Linda Stuhaug

10. juli 2020

Ingen problem 🙂 Her kan du lese meir om dette: https://www.lindastuhaug.no/2019/11/15/kva-er-greia-med-fibersirup-og-den-nye-sukrinsirupen/ Forskjellen er valg av ingredienser, som gjer sirupane ulike i både smak, utseende og egenskaper 🙂

E

Emily B

8. juli 2020

Og et tilleggsspørsmål hehe, hvis jeg ikke har proteinpulver så står det at jeg kan bruke ekstra havregryn, hvor mye ekstra trenger jeg da? Og er det havregryn eller havremel? 🙂

Linda Stuhaug

9. juli 2020

Du bruker berre samme mengde med havregryn, altså 30 g. Eller havremjøl, har ikkje så veldig mykje å bety 🙂 Håper dei smaker 😀

E

Elisabeth

28. oktober 2018

Hei, skal det være pulverkaffe rett fra posen eller kokt kaffe?

Linda Stuhaug

29. oktober 2018

Pulverkaffe rett fra posen 🙂

L

Linn Helene

5. mai 2021

Hei 🙂 Kan man bruke uspiret økologisk bokhvete? Har en hel pose i skapet jeg gjerne skulle brukt opp før jeg kjøper spiret.

Linda Stuhaug

7. mai 2021

Hei! Uspira = du må tilberede den først. Så då må du spire bokhveten sjølv, for denne trur eg ikkje er meininga å ete utilberedt 🙂

K

Kine

15. april 2021

Har du både proteinpulver og kokkos oppi? eller skal jeg bruke enten proteinpulver, kokkos, eller havregryn?

Linda Stuhaug

15. april 2021

Nei, 30 gram av ein av ingrediensane 🙂

A

Ann Karin

8. april 2021

Sikkert dumt spørsmål, men bruker du flytende kokosolje, eller sånn kokosolje som er hard. Har ikke så mye erfaring med dette jeg

Linda Stuhaug

11. april 2021

Kokosolje som er hard (med mindre den blir smelta) 🙂

K

Kristin Myklestu

16. mars 2021

Hei! Er pulverkaffe instant-kaffe (alá Nescafé)? Og skal altså ikke røres ut i vann?

Linda Stuhaug

16. mars 2021

Stemmer og stemmer ja 🙂

N

Nora

23. mars 2019

Hvilket proteinpulver bruker du?

Linda Stuhaug

24. mars 2019

Nutramino.

A

AAA

9. desember 2019

Mm, disse var supergode! Jeg jobbet tidligere et sted der vi solgte disse kulene fra funky fresh foods, så disse har vært mine favoritter en lang tid. Nå kjøpes de sjeldent inn ettersom prisen er litt høy. Jeg tenkte aldri at det var mulig å lage disse selv, men jeg lagde de i går og smakte på de idag – vil tørre å påstå de smaker helt likt som jeg husker de som! Så dette blir nok en fast oppskrift fremover som vil ligge klar i kjøleskapet når jeg føler for litt søtt 🙂 Fremgangsmåten var enkel og rask, så dette er noe jeg vil ta meg den lille tiden det trenger fremover.

Linda Stuhaug

10. desember 2019

Så kjekt å lese at du likte dei 😀 Eg er heilt enig i at prisen er høg, mykje billigare å lage opp ein god porsjon sjølv 🙂 Eg fekk plutselig veldig lyst å lage desse no, veldig lenge sida sist!!

A

Anki

23. mars 2023

Dette er en absolutt favoritt, så tusen takk 🙏🏻 Jeg får ikke tak i spiret bokhvete lenger, ifg en ansatt på helsekost så er det fordi det som regel kommer fra Ukraina. I-lands problemet mitt blir da, har du greie på hvor jeg kan få tak i eller evt en god erstatning? 💙

Linda Stuhaug

26. mars 2023

Alternativt kan man lage sjølv! Ellers er det å bruke andre ingreidenser som gir crunch😃

A

Anette

9. desember 2022

Hei! Ser den spirede bokhveten du bruker er umulig å få tak i. Kan man bruke vanlig hel bokhvete, eller anbefaler du å spire den selv først?

Linda Stuhaug

11. desember 2022

Du kan bytte med grovhakka nøtter! Heil bokhvete må du evt spire først :)

R

Runi

20. juni 2022

Jeg får ikke tak i spiret bokhvete. Utsolgt hos leverandør iflg helsekosten og nettbutikker. Hva kan jeg erstatte det med?

Linda Stuhaug

21. juni 2022

Valgfrie nøtter, rista og hakka. Men det blir ikkje den samme crunchen dessverre...

S

Sidsel

26. april 2020

Hei! Jeg prøvde denne oppskriften og de blei steinharde. Sikkert pga alt fettet. Jeg ser på innholdsfortegnelsen til Oslo Raw sine kuler at de inneholder dadler. Kanskje de blir mykere hvis man dropper litt av sirupen og heller putter i noen dadler? Takk for fin blogg 🙂

Linda Stuhaug

26. april 2020

Hei! Eg har laga desse mange ganger, og dei har aldri blitt steinharde. Dei skal bli mjuke i konsistensen 😉 Men du må berre prøve med dadler altså 🙂 Eg bruker vanligvis mykje dadler i slike kuler som dette, men ikkje i akkurat denne oppskrifta 🙂

M

Malin

24. april 2020

Hei, kan man bruke noe annet enn bokhvete?

Linda Stuhaug

26. april 2020

Eg klarer ikkje komme på noko anna enn spira bokhvete som gir denne unike crunchen i kulene. Eg har lenge tenkt på alternativ sjølv, men ikkje funne noko erstatning enda!

s

sissel

21. april 2020

Kan man bruke dadler isteden for kokosolje og fibersirup? 🙂

Linda Stuhaug

22. april 2020

Det går heilt sikkert an 🙂

K

Katrine

23. juni 2022

Disse er knallgode! Jeg elsker de på funky fresh foods - og disse var en god hjemmelaget kopi!

Linda Stuhaug

24. juni 2022

Så hyggelig at du liker dei😍

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg