Sunn og rask sjokoladekake i kopp

Hei!

No er det ei stund sida eg delte oppskrift på rask og enkel banankake i en kopp som blei veldig populær hos dere. Det er digg å lage seg ei sunn kake på 1-2-3 når man plutselig får lyst på noko godt!

Min favoritt kopp-kake er og har alltid vert sjokoladekake med blaut kjerne, som blir litt som sjokoladefondant. Perfekt kvardagskos som fint kan nytes som mellommåltid, då den er sukkerfri, proteinrik og næringsrik 🙂

Du trenger, 1 kopp/skål
1 egg
1 stor ss kesam *
2 ss sukrin gold * (smak til)
1- 2 ss kakao (eg brukte 2 ss, men liker den litt mørk. Smak til)
1 ss mandelmel  eller kokosmel *
1-2 ss havremel *
1/2 ts bakepulver
en klype salt

Slik gjer du:
Rør sammen alle ingrediensene (start med 1 ss havremel) til en jevn og klumpfri røre. La den svelle eit par minutter og juster med litt meir havremel om røra er veldig tynn.

Hell over i en passelig kopp eller skål med 2-3 cm til kanten. Steik i mikrobølgeovnen i 1-2 minutter, eller til kaka er gjennomstekt. Ønsker du en flytande kjerne slik som eg hadde, så stopper du litt før. Følg med underveis!

Server kaka varm med en klatt gresk yoghurt og friske bær :

Tips og alternativer*
Kesam kan byttes med kokoskrem, søtpotetmos eller most banan for melkefri variant.
Sukrin gold kan byttes med anna søtnign tilsvarande 2 ss sukker. Bruk gjerne honning eller lignande om du foretrekker det.
Mandelmel kan byttes med meir havremel eller anna meltype du foretrekker.
Tilsett gjerne hakkede sjokoladebiter, nøtter eller lignande for ekstra smak og konsistens.

Ekstra digg er det når kjernen er flytande og det blir som en sjokoladefondant, nam♥

*

Vil du prøve deg på banankake med sjokoladebiter i kopp?


Oppskrift finner du HER.

*

Til slutt vil eg tipse dere om at det er X-WEEK hos x-life med opp til 60% rabatt på hundrevis av varer:


Utvalget finner du HER. Tilbudet varer ut veka, men hugs at dei mest populære varene ryker først 😉

God shopping og god tirsdag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

15 kommentarer

  1. Kan denne stekes i ovn også? Eventuelt hvor lenge og temperatur?

    1. Det går nok så lenge du har en skål/kopp som tåler det 😉 Bruk 180 grader du, og steik til den er slik du vil ha den 🙂

  2. Kunne du ha kommet med oppskrift på sunnere iskaffe?

    1. Søk på iskaffe i søkefeltet så kommer det opp fleire oppskrifter 🙂
      Men det kommer nok fleire i sommar!

  3. Kan du legge ut oppskrift på gullerotkake i kopp?

    1. Eg har ei oppskrift i arkivet, men med kakemiksen til funksjonell mat. Kan lage en uten kakemiksen og 😀

  4. Hei, kan ein eventuelt bruke havremel trur du?

    1. Ups, mener om man kun kan bruke havremel. I stedet for flere sorter mel, om det holder med kun havremel.

      1. Hei! Ja, det går bra 😀

  5. Nam! Denne skal jeg teste ut

    1. Håper det smaker, Mathilde 😀

  6. Kan man bruke sukrin+ istedet for sukrin gold så lenge man halverer mengden?

  7. Kan man bruke kokosmasse i stedet for kokosmel? 🙂

    1. Tja, det går nok fint å bruke kokosmasse, men då vil jo og kaka smake veldig kokos og du vil kjenne massen 🙂