Linda Stuhaug

Annonse

Enkel eggesalat

Enkel eggesalat
Hei!
Eg har alltid kokte egg i kjøleskapet, mest fordi eg liker å bruke det som pålegg eller i matpakken, men det er og godt å røre sammen en eggesalat på 1-2-3 for litt variasjon! Nydelig som pålegg eller tilbehør til koldtbordet 🙂
Mange lager eggesalat med reker, og du kan fint droppe eit egg og tilsette litt ekstra ferskpillede reker (100-150g) for å få den gode kombinasjonen visst du ønsker det 🙂
Eggesalat, 1 stor skål 4 store egg, hardkokte 2 stk vårløk, finhakka* 1 ss finhakka sylteagurk* 1-2 ss majones* 2-3 ss kesam eller rømme* ca. 1/4 ts salt og pepper evt. litt finhakka gressløk
Slik gjer du: Grovhakk eggene og vend sammen med vårløk og sylteagurk. Tilsett majones og kesam/rømme, juster mengden etter kva konsistens du ønsker. Smak til med salt og pepper til slutt.
Eggesalaten kan spises med en gang, men la den gjerne stå litt kaldt så smakene får satt seg. Den holder seg 4-5 dager i kjøleskap i en tett boks.
Tips og alternativer* ♦ vårløk kan byttes med purreløk, sjalottløk eller anna type løk.
♦ sylteagurk kan sløyfes om du ikkje liker det, men erstatt det gjerne med litt sitron- eller limesaft for å få litt syre i eggesalaten.
♦ eggesalaten kan fint lages med kun majones (melkefri) eller kun kesam/rømme om du ønsker det. Sjølv liker eg best kombinasjonen!
Nyt som pålegg, gjerne sammen med røkt laks eller spekeskinke/serranoskinke:
Noko å lage til torsdagsfrukosten imorgon? 🙂 Det er jo Kristi Himmelfartsdag og fri for mange! 

Hei!

Eg har alltid kokte egg i kjøleskapet, mest fordi eg liker å bruke det som pålegg eller i matpakken, men det er og godt å røre sammen en eggesalat på 1-2-3 for litt variasjon! Nydelig som pålegg eller tilbehør til koldtbordet 🙂

Mange lager eggesalat med reker, og du kan fint droppe eit egg og tilsette litt ekstra ferskpillede reker (100-150g) for å få den gode kombinasjonen visst du ønsker det 🙂

Eggesalat, 1 stor skål
4 store egg, hardkokte
2 stk vårløk, finhakka*
1 ss finhakka sylteagurk*
1-2 ss majones*
2-3 ss kesam eller rømme*
ca. 1/4 ts salt og pepper
evt. litt finhakka gressløk

Slik gjer du:
Grovhakk eggene og vend sammen med vårløk og sylteagurk. Tilsett majones og kesam/rømme, juster mengden etter kva konsistens du ønsker. Smak til med salt og pepper til slutt.

Eggesalaten kan spises med en gang, men la den gjerne stå litt kaldt så smakene får satt seg. Den holder seg 4-5 dager i kjøleskap i en tett boks.

Tips og alternativer*
♦ vårløk kan byttes med purreløk, sjalottløk eller anna type løk.

♦ sylteagurk kan sløyfes om du ikkje liker det, men erstatt det gjerne med litt sitron- eller limesaft for å få litt syre i eggesalaten.

♦ eggesalaten kan fint lages med kun majones (melkefri) eller kun kesam/rømme om du ønsker det. Sjølv liker eg best kombinasjonen!

Nyt som pålegg, gjerne sammen med røkt laks eller spekeskinke/serranoskinke:

Noko å lage til torsdagsfrukosten imorgon? 🙂
Det er jo Kristi Himmelfartsdag og fri for mange! 

Annonse

2 Kommentarer

R

Rita Hella

23. februar 2024

Hva har du oppå disse rundstykkene, som inneholdt speltmel og lagt på plate med to skjeer? Fristet👌

Linda Stuhaug

24. februar 2024

No skjønner eg Ikkje heilt kva du meiner?

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg