Lompechips

Lillelørdag igjen!
Og en god unnskyldning for å lage seg noke digg snacks 😉 

På fredag hadde eg nokon lomper som begynte å falle fra kvarandre. Taco stod på menyen litt seinare og da fikk eg ideen om å lage lompechips – det var min favorittsnacks for nokon år tilbake, men der har blitt heilt glømt vekk! Det er jo så godt, enkelt å lage og krever ingenting anna enn lomper, krydder og en ovn.

Lompechips passer perfekt til taco, dip eller berre som snacks. Prøv du og!

Du trenger
lomper
krydder
evt. revet ost

Slik gjer du: 
Skjær eller klipp lompene opp i biter, legg på et steikebrett med bakepapir og strø over valgfritt krydder. Ha over litt ost om du ønsker det, eg brukte en osteblanding av mozzarella og cheddar som blei veldig godt. Steik midt i ovnen, 200 grader (over-undervarme) i 8-12 minutter, til lompene er sprø og gylne. Avkjøl og nyt 🙂

Av krydder bruker du det du liker og har tilgjengelig, det aller meste passer. Eg varierer fra gang til gang, men maldonsalt, chili, kvitløk, tacokrydder, grillkrydder, cheddarkrydder er gjengangere hos meg. Denne gangen brukte eg kun tacokrydder.

Psst! Bruk dei lompene du liker. Eg bruker nesten alltid buer sine lomper. Du kan og lage lompene dine sjølv, da kan du og få dei glutenfri. Oppskrift finner du HER.

Lompechipsen serverte eg her med salsasaus og rømme, som blei tilbehør/snacks til tacotallerken vår 🙂

Lag gjerne opp masse når du er i gang – dei forsvinner før man veit ordet av det!

Perfekt sunn kos på en onsdag♥

Håper det frister!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

  1. Hei!
    PrĂžver Ă„ bruke appen din lidasthaug, men det kommer opp «server problem». Er dette et kjent problem?

    1. Ja, appen har vert nede i 8 mĂ„neder, sĂ„ den kan du berre slette 😉

  2. De ble veldig gode. Lagde av 2 lomper og de forsvant pĂ„ et blunk :). Brukte en blanding av parmesan og SynnĂžve lettere gulost og allroundkrydder. Skal lages igjen en annen gang 🙂

    1. Fantatsisk! Det er jo sĂ„ lettvint Ă„ slenge sammen sĂ„ 🙂 Fortsatt god sĂžndagskveld <3

  3. Herreminhatt.. har laget disse for fĂžrste gang ikveld.. plutselig hadde jeg spist de opp, og jeg hadde «bare» litt cayenne, salt og olje pĂ„.
    For Ă„ si det slik, er ikke siste gang jeg lager de, mĂ„ nok hamstre lomper ved neste handling.. 😉

    1. Fantastisk Iselin 😀 DĂ„ er det berre Ă„ lage ulike varianter og finne sin favoritt 🙂

  4. Hilde Abrahamsen

    Hei.
    Jeg har laget lompechips etter din beskrivelse, men fÄr de ikke helt sprÞ. Har ogsÄ latt de stÄ en stund pÄ ettervarmen, men ikke helt fornÞyd. Jeg brukte speltlomper.
    Mvh
    Hilde Abrahamsen

    1. Prþv kanskje med litt lavare varme 🙂

  5. Har du prĂžv Ă„ rive parmesan over?

    1. Nei, NAM! Fþr eller etter steiking? Hþres superdigg ut, parmesan er jo SÅ godt 😀