Linda Stuhaug

Annonse

12. juni 2017

«Lag sunt søtt» workshop på Shape Up Weekend

«Lag sunt søtt» workshop på Shape Up Weekend
Da er det mandag igjen!
Idag har eg rett og slett lyst å dele litt fra workshopen eg hadde på Shape Up Weekend i helga! For femte år på rad er Shape Up Weekend arrangert på Vestlia Hotell (Geilo) der dagane er fylt med trening, foredrag, shoppinggate, deilig mat, fest og moro. Totalt var det nesten 500 treningsglade jenter som tok turen og du skjønner vell at det blir suksess? For det var det virkelig 🙂
På lørdag hadde eg workshop – «lag sunt søtt» der over 50 damer kom for å vere med. Dette har vi snakka om i lang tid og det har krevd en del planlegging for å få kabalen til å gå opp… Vi hadde nemlig ikkje tilgang på kjøkken og da var det berre å bruke kreativiteten på kva man skulle lage. Heldigvis fikk vi låne/sponsa blendere og vaffeljern av Wilfa (tusen takk!) og det blei hakket enklare å sette sammen oppskriftene som skulle lagast:
1) Sunne vafler HER – søte og næringsrike, perfekt til frukost, matpakke eller kveldsmat. 2) Coco crunch-kuler HER – enkle å lage, kvardagskos på sitt beste! 3) Seige snickerstrøfler HER – perfekt å ha i frysaren til man er fysen på noko søtt og skikkelig godt. 4) Næringsrik smoothie HER (lignande oppskrift) – smoothie som eit komplett og næringsrikt måltid.
Det var totalt 15 grupper og alle gruppene fikk lage dei fire oppskriftene. I tillegg hadde eg laga med to oppskrifter heimefra som dei kunne forsyne seg av som tilbehør:
1) Sunt sjokoladepålegg HER – perfekt topping på vaflene med litt friske bær! 2) Skivede, brente mandler HER – til å ha over smoothien, vaflene eller berre som snacks.
Etter eit par timer med rigging, oppakning og tillaging av rommet var det klart for å ta imot damene!
Eg lagde ulike stasjoner med ingrediensene til dei ulike oppskriftene, så alle blei spredd litt rundt.
Damene i gang!
Det blei utdelt hefter med oppskrifter og bilde.
Snopekulene begynner å ta form og dei måtte avkjøle seg litt før dei kunne spisast.
Eg var ikkje så begeistra for mager kesam (eg bruker ALLTID original kesam), men butikken hadde ikkje noko anna og derfor blei det kjøpt inn mager varianten. Det gjorde til at vaflane dessverre blei litt tørre! Visst man ikkje har original kesam til oppskrifta, bruk heller feit gresk yoghurt, creme fraiche eller lignande 🙂
Målet mitt med workshopen var å få alle til å innsjå kor enkelt det kan vere å lage sunnere alternativ til det søte, og ikkje minst at det kan smake godt! Det var mange som var godt erfarne med slike alternative oppskrifter, men det var og nytt for fleire.
Tilbakemeldingane var verfall veldig gode og oppskriftene falt i smak! Spesielt dei to ulike godiskulene var populære, og ikkje berre blant deltakarane…
Det var så mange godiskuler igjen og både kjøkkenpersonell, Shape Up Crewet, instruktører og andre deltakere på helga fikk smake da dei blei satt ut i gangen på hotellet. Mange knallgode tilbakemeldinger og enda fleire som har spurt etter oppskriftene, det tar eg som et godt tegn 🙂
Fantastisk digg og vindtett løpejakke finner du HER. Innimellom slaga har eg fått trent en del, og i går før den lange kjøreturen heim tok eg meg en joggetur rundt Ustedalsfjorden. En nydelig runde på ca. 10 km i fantastiske omgivelser. En superbra avslutning på helga!
*
Takk til alle som kom på workshopen, takk til Shape Up som ville ha meg med, og ikkje minst takk til resten av damene som har gjort helga så bra 🙂 Eg gleder meg til neste gang!

Da er det mandag igjen!

Idag har eg rett og slett lyst å dele litt fra workshopen eg hadde på Shape Up Weekend i helga! For femte år på rad er Shape Up Weekend arrangert på Vestlia Hotell (Geilo) der dagane er fylt med trening, foredrag, shoppinggate, deilig mat, fest og moro. Totalt var det nesten 500 treningsglade jenter som tok turen og du skjønner vell at det blir suksess? For det var det virkelig 🙂

På lørdag hadde eg workshop – «lag sunt søtt» der over 50 damer kom for å vere med. Dette har vi snakka om i lang tid og det har krevd en del planlegging for å få kabalen til å gå opp… Vi hadde nemlig ikkje tilgang på kjøkken og da var det berre å bruke kreativiteten på kva man skulle lage. Heldigvis fikk vi låne/sponsa blendere og vaffeljern av Wilfa (tusen takk!) og det blei hakket enklare å sette sammen oppskriftene som skulle lagast:


1) Sunne vafler HER – søte og næringsrike, perfekt til frukost, matpakke eller kveldsmat.
2) Coco crunch-kuler HER – enkle å lage, kvardagskos på sitt beste!
3) Seige snickerstrøfler HER – perfekt å ha i frysaren til man er fysen på noko søtt og skikkelig godt.
4) Næringsrik smoothie HER (lignande oppskrift) – smoothie som eit komplett og næringsrikt måltid.

Det var totalt 15 grupper og alle gruppene fikk lage dei fire oppskriftene. I tillegg hadde eg laga med to oppskrifter heimefra som dei kunne forsyne seg av som tilbehør:


1) Sunt sjokoladepålegg HER – perfekt topping på vaflene med litt friske bær!
2) Skivede, brente mandler HER – til å ha over smoothien, vaflene eller berre som snacks.

Etter eit par timer med rigging, oppakning og tillaging av rommet var det klart for å ta imot damene!





Eg lagde ulike stasjoner med ingrediensene til dei ulike oppskriftene, så alle blei spredd litt rundt.


Damene i gang!


Det blei utdelt hefter med oppskrifter og bilde.





Snopekulene begynner å ta form og dei måtte avkjøle seg litt før dei kunne spisast.




Eg var ikkje så begeistra for mager kesam (eg bruker ALLTID original kesam), men butikken hadde ikkje noko anna og derfor blei det kjøpt inn mager varianten. Det gjorde til at vaflane dessverre blei litt tørre! Visst man ikkje har original kesam til oppskrifta, bruk heller feit gresk yoghurt, creme fraiche eller lignande 🙂



Målet mitt med workshopen var å få alle til å innsjå kor enkelt det kan vere å lage sunnere alternativ til det søte, og ikkje minst at det kan smake godt! Det var mange som var godt erfarne med slike alternative oppskrifter, men det var og nytt for fleire.




Tilbakemeldingane var verfall veldig gode og oppskriftene falt i smak! Spesielt dei to ulike godiskulene var populære, og ikkje berre blant deltakarane…


Det var så mange godiskuler igjen og både kjøkkenpersonell, Shape Up Crewet, instruktører og andre deltakere på helga fikk smake da dei blei satt ut i gangen på hotellet. Mange knallgode tilbakemeldinger og enda fleire som har spurt etter oppskriftene, det tar eg som et godt tegn 🙂

Fantastisk digg og vindtett løpejakke finner du HER.
Innimellom slaga har eg fått trent en del, og i går før den lange kjøreturen heim tok eg meg en joggetur rundt Ustedalsfjorden. En nydelig runde på ca. 10 km i fantastiske omgivelser. En superbra avslutning på helga!

*

Takk til alle som kom på workshopen, takk til Shape Up som ville ha meg med, og ikkje minst takk til resten av damene som har gjort helga så bra 🙂 Eg gleder meg til neste gang!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg