Proteinrike havrerundstykker med gulrot

God morgen!

Idag har eg en oppskrift til dere som passer perfekt til frukost, i matpakken, som turmat, tilbehør til suppe eller salat. Proteinrike havrerundstykker med gulrot – en liten ny vri på den tradisjonelle oppskrifta på proteinrikt havrebrød, havrebriks, havrerundstykker, hamburgerbrød og fleire varianter eg har delt med dere tidligere. Det er oppskrifter som har blitt veldig populære blant dere, og det er ikkje uten grunn!

Det er oppskrifter basert på næringsrike, grove og proteinrike ingredienser som gir skikkelig saftige, gode og mettande brødmat. Dei inneholder ingredienser du finner på dagligvarebutikken, dei holder seg ferske i fleire dager, er raske og enkle å lage, er anvendelige i forhold til bruksområde, oppskriftene kan varieres i det uendelige…

Vanligvis lager eg dei relativt nøytrale, men denne gangen lagde eg dei med revet gulrot. Det gir en ekstra god smak og saftighet i rundstykkene (trudde egentlig ikkje det var mulig å få dei saftigare!). Trikset har eg delt med dere 2 år tilbake HER, men gode triks kan ikkje deles nok 🙂

Eg pleier vanligvis å lage halve denne oppskrifta, så denne gangen i forhold til tidligere har eg dobla den. Halvver gjerne oppskrifta for 6 stk, men dei holder seg så saftige og gode lenge at det er like greit å lage mange når du først er i gang!

Proteinrike havrerundstykker med gulrot, 12 stk 
4 egg
300 g cottage cheese
200 g original kesam
150 g lettkokte havregryn*
300 g havremel*
4 ts bakepulver
1 ts salt
2 gulerøtter (ca. 220 g tilsammen før rasping)

* bruk glutenfri havregryn og havremel for glutenfritt resultat.

Slik gjer du: 
1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga heilt glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt.

2. Vend inn inn gulrot, deretter havregryn og havremel. La deiga stå eit par minutter før du former til 12 rundstykker/ scones på en langpanne med bakepapir. Du kan godt pensle med egg/melk/vatn og strø over litt havregryn, frø eller kjerner på toppen.

3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-20 minutter, eller til rundstykkene har fått en gyllen farge. Avkjøl på rist. Rundstykkene holder seg ferske vertfall 3 dager.

Sjølv om det er gulrot i røra, så passer rundstykkene med både salt og søtt pålegg 🙂 Min favoritt er ost & skinke med litt grønt, men cottage cheese eller brunost med litt syltetøy er og knallgodt!

Skal du fleire dager på tur er desse supre å ha med, då dei holder seg såpass ferske og er næringsrike nok også uten pålegg 🙂

Helga nærmer seg og ferske rundstykker passer vell perfekt til familiefrukosten, kjærestefrukosten, venninnefrukosten eller berre frukost i ditt eget, gode selskap? Prøv desse!

Nyt torsdagen alle sammen 😀

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

40 kommentarer

  1. Lene Cecilie

    Disse er også veldig gode med revet squash

    1. Takk for tips! Det skal eg prøve en anna gang 😀

  2. Kan man bruker mager cottage cheese og kesam? 🙂
    Elsker oppskriftene dine!

    1. Eg vil ikkje anbefale det, dei blir fort tørre med magre meieriprodukt 😉 I tillegg tåler dei ikkje like godt oppvarmning. Så kjekt å lese at du liker oppskriftene mine, Heidi 🙂

  3. Blir de veldig kompakte? 🙂

    1. Nei, det blir dei ikkje. Men det er jo ikkje det samme som luftig gjærbakst 😉

  4. Hvordan får du de så runde og fine? Ruller du de i hånda og presser de ned? Mine ser på langt nær så flotte ut som dine 😀

    1. Eg berre klemmer deiga mellom hendene, gjerne med litt våte hender 🙂

  5. Disse ser gode ut, kan de fryses?

    1. Knallgode 🙂
      Kan absolutt fryses!

  6. Knallgode! Oppbevare på benk eller på kjøl?

    1. Begge deler – holder seg fint både i kjøleskap og romtemperatur 🙂

  7. Vill gärna testa att baka dessa, men har inte «lettkokte» havregryn eller havremjöl. Havremjöl gör jag enkelt själv av vanliga havregryn i min matberedare. Men hur tror du det funkar att ersätta lettkokte havregryn med vanliga havregryn? Ska jag göra några ändringar i receptet?

    1. Hei! Det går fint å bruke store havregryn. Det gir kanskje litt meir konsistens, men det gjer ingenting. Håper rundstykkene smaker 😀

      1. Tack för ett jättebra recept! Jag använde 300 g store havregryn och 150 g fiberhavregryn (http://www.axa.se/produkter/gryn/fiberberikade-havregryn/). Gjorde mjöl på mestadels store havregryn. Fick grädda mina 25 minuter. Gjorde de nog lite högre/tjockare än dina 🙂 De blev jättegoda!

      2. Takk for tilbakemelding, Tobbe 😀 veldig kjekt du likte oppskrita!!

  8. Jeg brukte natron istedenfor bakepulver, leste etterpå på nett at man ikke skal erstatte bakepulver med natron. Vil dette ødelegge smaken?

    1. Hei! Det veit eg rett og slett ikkje, du må nesten berre smake 🙂

  9. Hildegunn Tollefsen

    Hei. Prøvde å lage disse og de var kjempe gode på smak. Men jeg synes de var veldig seige. Er det jeg som har stekt dem for lite?

    1. Seige? Hm… Visst dei ikkje var rå i midten har du ikkje stekt dei for lite. Har du laga slike rundstykker før? Det skal ikkje vere som luftig gjærbakst, nemlig 🙂

  10. Elsker virkelig disse rundstykkene 🙂
    Holder deg mett lenge og smaker kjempegodt.

    1. Ikkje sant? Spiser eg desse til frukost er magen mett i maaangen tima 🙂

  11. Ingunn Bjerke

    Hvordan egner disse rundstykkene seg til å fryses ned ?

    1. Kan fint frysast 🙂

  12. Hei Linda! Hvordan oppbevarer du dem? I pose, bare i en kurv eller lignende, eller tett boks?

    1. Eg oppbevarer i en plastpose, men du kan nok bruke det andre du nevner også 🙂

  13. Ina Margrethe

    Heisann! Elsker alle oppskriftene dine jeg har forsøkt og du inspirerer til tusen

    Forsøkte denne oppskriften i kveld, men opplevde at de ikke ble ferdig på 20 minutter. De fløt utover og hevde ikke noe særlig. Fulgte oppskriften og hadde småe emner. Etter 20min satte jeg ovnen på varmluft med samme varme og da ble de ferdige til slutt andre brett hevde og oppførte seg normalt. Ville bare opplyse om dette i tilfelle du også bruker varmluft og kanskje har glemt å skrive det? Om ikke, hva kan ha gått galt?

    1. Hei! Eg bruker aldri varmluft på desse rundstykkene. Er du sikker på at ovnen var ferdig oppvarma? Pleier du å måtte steike ting lengre enn det står? Alle ovner er forskjellige, men i min ovn er dei ferdige etter 15-20 min på over-undervarme.

  14. Hei!
    Jeg bor i utlandet og får ikke tak i kesam, hva kan jeg bruke isteden?
    Takk for en inspirerende blogg:)

    1. Hei! Creme fraiche/yoghurt naturell med litt fettinnhold går fint å bruke 🙂

  15. Hei!
    Veldig gode og enkle rundstykker å lage, men eg opplever at dei vart veldig salte. Er det noko anna enn saltet i oppskrifta som gjer at det vert salt? Eg brukte mager cottage cheese og mager kesam, for det var berre det dei hadde i butikken, men dei er ikkje tørre.

    1. Aldri fått tilbakemelding av andre at desse er salte.. Så kanskje det er lurt å kutte ned litt på tilsatt salt neste gang 🙂

  16. Anita Kristiansen

    Hei! Jeg har begynt å følge bloggen din, og må si du har så mye spennende oppskrifter! Jeg har diabetes type 1, og opptatt av sunn og god mat, samt diavennlige kaker og snacks. Jeg skal prøve ut noen av kakeoppskriftene dine siden jeg har bursdag snart, og proteinrundstykkene dine, de så veldig gode ut!

    1. Hei Anita! Så hyggelig at du har funne fram til bloggen min 🙂 Håper du blir inspirert framover og får nokon gode kakeoppskrifter. Hugs å spørre om det er noko du lurer på 🙂 God tirsdag!

  17. Har kjempe lyst til å bake disse men er så intolerant for kumelk! Noe annet jeg kan bruke istede for cottage cheese og kesam?

    1. Du kan prøve med melkefritt alternativ til creme fraiche, kanskje? 🙂

  18. Anne Hilde

    Jeg har hatt spinat i slike stykker, veldig godt og kult med grønne stykker.
    Kjørte deigen med stavmikser for å få blandet skikkelig

    1. Oi, spennande! Kanskje det skal prøvast neste gang 😀

  19. Laila Lillerovde

    Desse var magiske med litt peanøttsmør og banan på