Annonse
21. juni 2017
Rask middagsgryte med karbonadedeig
God onsdag!
Vi er midtveis i veka allerede og idag har eg ei rask middagsgryte som er perfekt til kvardags for heile familien 🙂 Det er ei tomatbasert gryte med karbonadedeig, bønner og grønnsaker – så det einaste man trenger utenom er tilbehør i form av ris, potet, rundstykker eller lignande.
Å lage gryte er en perfekt måte å bruke opp slappe grønnsaker på, og det var nettopp det eg gjorde her. Eg har skrevet opp dei grønnsakene eg brukte, men du bruker akkurat dei du har tilgjengelig 🙂
Rask middagsgryte med karbonadedeig, 4 personer
600 g karbonadedeig
1 boks kidneybønner (220 g avrent og skylt)
2 bokser hakkede tomater (800 g)
3-4 ss tomatpurê
1/2 brokkoli
1/2 blomkål
1/2 løk
200 g sjampinjong
2 fedd kvitløk
krydder etter smak, eg brukte chili, spisskumin, salt og pepper
Slik gjer du:
Steik grønnsakene til de begynner å bli møre, ha over i en kjele. Steik karbonadedeig og ha i samme kjelen. Tilsett hakkede tomater, tomatpure, bønner og krydder, la det småkoke 5-10 minutter til en fyldig gryte. Smak til med krydder etter smak og behag.
Server gryta straks med det tilbehøret du ønsker!
Mitt valg av tilbehør falt på proteinrike havrerundstykker med gulrot. Oppskrift finner du HER. Desse passer perfekt som tilbehør til supper og gryter!
Ei gryte som kan varieres i med ulike krydder, urter, grønnsaker med meir! Lag din egen vri og middagen er klar på under halvtimen 🙂
Har du andre tips til korleis man kan bruke slappe grønnsaker? Eg ender alltid med å bruke dei i gryte eller grateng! Kom gjerne med tips 😀
Annonse
4 Kommentarer
Elisabeth
6. oktober 2020
Linda Stuhaug
7. oktober 2020
Ida
28. februar 2018
Linda Stuhaug
28. februar 2018
SKRIV EN KOMMENTAR