Linda Stuhaug

Annonse

21. juni 2017

Rask middagsgryte med karbonadedeig

Rask middagsgryte med karbonadedeig
God onsdag!
Vi er midtveis i veka allerede og idag har eg ei rask middagsgryte som er perfekt til kvardags for heile familien 🙂 Det er ei tomatbasert gryte med karbonadedeig, bønner og grønnsaker – så det einaste man trenger utenom er tilbehør i form av ris, potet, rundstykker eller lignande.
Å lage gryte er en perfekt måte å bruke opp slappe grønnsaker på, og det var nettopp det eg gjorde her. Eg har skrevet opp dei grønnsakene eg brukte, men du bruker akkurat dei du har tilgjengelig 🙂
Rask middagsgryte med karbonadedeig, 4 personer 600 g karbonadedeig 1 boks kidneybønner (220 g avrent og skylt) 2 bokser hakkede tomater (800 g) 3-4 ss tomatpurê 1/2 brokkoli 1/2 blomkål 1/2 løk 200 g sjampinjong 2 fedd kvitløk krydder etter smak, eg brukte chili, spisskumin, salt og pepper
Slik gjer du: Steik grønnsakene til de begynner å bli møre, ha over i en kjele. Steik karbonadedeig og ha i samme kjelen. Tilsett hakkede tomater, tomatpure, bønner og krydder, la det småkoke 5-10 minutter til en fyldig gryte. Smak til med krydder etter smak og behag.
Server gryta straks med det tilbehøret du ønsker!
Mitt valg av tilbehør falt på proteinrike havrerundstykker med gulrot. Oppskrift finner du HERDesse passer perfekt som tilbehør til supper og gryter!
Ei gryte som kan varieres i med ulike krydder, urter, grønnsaker med meir! Lag din egen vri og middagen er klar på under halvtimen 🙂
Har du andre tips til korleis man kan bruke slappe grønnsaker? Eg ender alltid med å bruke dei i gryte eller grateng! Kom gjerne med tips 😀

God onsdag!

Vi er midtveis i veka allerede og idag har eg ei rask middagsgryte som er perfekt til kvardags for heile familien 🙂 Det er ei tomatbasert gryte med karbonadedeig, bønner og grønnsaker – så det einaste man trenger utenom er tilbehør i form av ris, potet, rundstykker eller lignande.

Å lage gryte er en perfekt måte å bruke opp slappe grønnsaker på, og det var nettopp det eg gjorde her. Eg har skrevet opp dei grønnsakene eg brukte, men du bruker akkurat dei du har tilgjengelig 🙂

Rask middagsgryte med karbonadedeig, 4 personer
600 g karbonadedeig
1 boks kidneybønner (220 g avrent og skylt)
2 bokser hakkede tomater (800 g)
3-4 ss tomatpurê
1/2 brokkoli
1/2 blomkål
1/2 løk
200 g sjampinjong
2 fedd kvitløk
krydder etter smak, eg brukte chili, spisskumin, salt og pepper

Slik gjer du:
Steik grønnsakene til de begynner å bli møre, ha over i en kjele. Steik karbonadedeig og ha i samme kjelen. Tilsett hakkede tomater, tomatpure, bønner og krydder, la det småkoke 5-10 minutter til en fyldig gryte. Smak til med krydder etter smak og behag.

Server gryta straks med det tilbehøret du ønsker!

Mitt valg av tilbehør falt på proteinrike havrerundstykker med gulrot. Oppskrift finner du HERDesse passer perfekt som tilbehør til supper og gryter!

Ei gryte som kan varieres i med ulike krydder, urter, grønnsaker med meir! Lag din egen vri og middagen er klar på under halvtimen 🙂

Har du andre tips til korleis man kan bruke slappe grønnsaker? Eg ender alltid med å bruke dei i gryte eller grateng! Kom gjerne med tips 😀

Annonse

4 Kommentarer

E

Elisabeth

6. oktober 2020

Kan bruke slappe grønnsaker ved å gratinere dem i ovnen med litt parmesan. Ta på en god hollandes – saus og litt pinjekjerner 🙂

Linda Stuhaug

7. oktober 2020

Absolutt 😀

I

Ida

28. februar 2018

Denne var nyyydelig!! Tusentakk for god oppskrift og takk for at du gjør det lettere å være sunn

Linda Stuhaug

28. februar 2018

Det er en glede å inspirere, Ida 🙂 Kjekt du likte middagen <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg