Linda Stuhaug

Annonse

Sukkefri og enkel vaniljeis – uten ismaskin!

Sukkefri og enkel vaniljeis – uten ismaskin!
God onsdag!
Idag våkna eg til blå himmel og sol gjennom vinduet. Det ser ut til at det blir årets første sommardag på Vestlandet idag! Kanskje ikkje temperaturen blir den aller høgste, men alt er bedre enn 10 grader, skodde og regn 🙂 Etter nokon timer med jobbing skal dagen definitivt nytes utendørs♥
På slike dager er fristelsen for is stor, og eg har laga litt forskjellige typer is i det siste. Første oppskrift ut er sukkerfri og enkel vaniljeis – uten ismaskin! Ekte kremfløte is gjort litt sunnare:
Sukkerfri og enkel vaniljeis, 5-6 iskuler 2,5 dl kremfløte 0,5 dl usøta, kondensert melk 1 ts ekte vaniljepulver eller frø fra 1 vaniljestang 2 ss sukrin+
Slik gjer du: Visp sammen alle ingrediensene med en håndmikser eller lignande til en lett og luftig krem. Det vil ta 5-10 minutter. Hell over i en form og sett i frysaren i minst 4 timer.
La isen stå i kjøleskap eller i romtemperert rom i 10-15 minutter før servering. Heimelaga is trenger litt tid på å mjukne opp.
Isen har eg blant anna servert som tilbehør til rabarbra- og jordbær smuldrepai:
Denne blei heilt vilt god og eg gleda meg til å dele oppskrift med dere! Eller har eg eit par andre typer is som kommer oppskrift på etterkvart:
Fløteis med bringebær er en av dei♥
Håper det frister 😀

God onsdag!

Idag våkna eg til blå himmel og sol gjennom vinduet. Det ser ut til at det blir årets første sommardag på Vestlandet idag! Kanskje ikkje temperaturen blir den aller høgste, men alt er bedre enn 10 grader, skodde og regn 🙂 Etter nokon timer med jobbing skal dagen definitivt nytes utendørs♥

På slike dager er fristelsen for is stor, og eg har laga litt forskjellige typer is i det siste. Første oppskrift ut er sukkerfri og enkel vaniljeis – uten ismaskin! Ekte kremfløte is gjort litt sunnare:

Sukkerfri og enkel vaniljeis, 5-6 iskuler
2,5 dl kremfløte
0,5 dl usøta, kondensert melk
1 ts ekte vaniljepulver eller frø fra 1 vaniljestang
2 ss sukrin+

Slik gjer du:
Visp sammen alle ingrediensene med en håndmikser eller lignande til en lett og luftig krem. Det vil ta 5-10 minutter. Hell over i en form og sett i frysaren i minst 4 timer.

La isen stå i kjøleskap eller i romtemperert rom i 10-15 minutter før servering. Heimelaga is trenger litt tid på å mjukne opp.

Isen har eg blant anna servert som tilbehør til rabarbra- og jordbær smuldrepai:

Denne blei heilt vilt god og eg gleda meg til å dele oppskrift med dere! Eller har eg eit par andre typer is som kommer oppskrift på etterkvart:

Fløteis med bringebær er en av dei♥

Håper det frister 😀

Annonse

8 Kommentarer

S

Silje

2. juli 2019

Ingen egg?

Linda Stuhaug

2. juli 2019

Nei. Må ikkje ha egg for å lage heimelaga is 🙂

K

Kristine

30. desember 2022

Kan man bruke bare kondensert melk?

Linda Stuhaug

3. januar 2023

Resultatet blir ikkje heilt optimalt med kun kondensert melk, men alt går :)

K

Karoline

21. april 2018

Hei! Vi lagde vaniljeisen igår, men pisket sikkert en halvtime, men det ble liksom aldri krem… vi lot den stå i fryseren over natta men den hadde nesten ikke fryst, og i bunnen var det fortsatt væske.. den har veldig god smak, men ble liksom ikke is.. har du noen tips?

Linda Stuhaug

22. april 2018

Kva piska du med? 🙂

K

Karoline

28. april 2018

Satt på håndmikseren, burde vi vispa for hånd kanskje? Vi hadde satt den i frysern med tett lokk på, etter at vi tok av det dagen etter, frøs den fortere 🙂

Linda Stuhaug

29. april 2018

Nei, håndmikseren er heilt topp 🙂 Er ikkje like lett med handa, hehe. Aha, men då er det kanskje det som er feilen då! Fryse uten lokk neste gang 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg