Sukkerfri rabarbra- og jordbærsmuldrepai

Hei alle sammen!

På søndag skreiv eg at eg skulle på jakt etter rabarbra, og rabarbra fikk eg 🙂 Takk til svigermor som gledelig deler! Det har blitt nokon nye oppskrifter dei siste dagane, og sida det var så mange som etterspurte oppskrifta på denne smuldrepaien igår, så tenkte eg like gjerne å dele den idag 🙂 Denne er heilt super å lage om man har fersk rabarbra enda, eller eventuelt har lagt stilkene i frysaren.

Dette er defnintivt min aller beste rabarbra oppskrift hittil! Paien blei utrulig god – passe søt, passe syrlig, og den crunchy smuldretoppingen blei en fantastisk god kombinasjon med rabarbra- og jordbærblandinga. Uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages melkefri:

Sukkerfri rabarbra- og jordbær smuldrepai
500 g rabarbra
400 g norske jordbær
2 ss potetmel
50 g sukrin gold
30 g sukrin+
1 ts ekte vaniljepulver

Smuldretopping:
100 g smør, romtemperert
100 g mandler, grovt hakka
100 g sukrin gold
50 g havremel
50 g havregryn

Slik gjer du:
Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Vask og skjær rabarbraen i jevnstore biter, ca. 2 cm. Rens jordbær og del i to. Ha det over i en bolle og vend sammen med potetmel, sukrin gold, sukrin+ og ekte vaniljepulver.

Fordel rabarbra- og jordbærblandinga i en passelig paiform eller ildfast form. Eg brukte en paiform på 28 cm.

Bland sammen det tørre til smuldrelokket og kna inn romtemperert smør med hendene. Det skal bli en klebig, smuldrette masse. Fordel over rabarbra- og jordbærblandinga.

Steik smuldrepaien på nederste rille i ca. 30 minutter, til smuldrelokket har blitt gyllent. Legg eventuelt over eit bakepapir underveis i steikinga om smuldrelokket begynner å bli mørk. Avkjøl i minst 30 minutter før servering.

Ingenting smaker bedre enn en klatt med vaniljeis til en lun pai♥ Oppskrift på sukkerfri og enkel vaniljeis uten ismaskin delte eg på bloggen igår:


Oppskrift finner du HER.

Tips og alternativer*
– bytt smør med melkefri margarin eller cocosa for melkefri pai.

– hugs å bruke glutenfritt havremel og glutenfri havregryn for å få paien 100% glutenfri.

– lag gjerne klar rabarbra- og jordbærblandinga i formen og smuldretoppingen i en bolle for seg sjølv. Når det nærmer seg kaketid smuldrer du over toppingen på 1-2-3 og paien er klar for steiking. Innen en time er paien klar 🙂

– server gjerne paien med vaniljekrem framfor vaniljeis. Sukkerfri vaniljekrem finner du oppskrift på blant anna HER.

En sommaroppskrift eg (og resten av dei som fikk smake) definitivt kan anbefale 🙂 Denne smuldrepaien kommer til å bli laga fleire ganger i sommar!

Frister det? Det håper eg♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. denna må eg prøva!! såg deilig ut 😀 er det ok å bruka berre sukrin gold? gjekk tom for sukrin+ 🙂

    1. Ja, det går fint 😀 Håper du liker paien, Oda <3

  2. Norsk rabarbra i smuldrepai må være en himmelsk kombinasjon! Har du noen tanker om det går an å bruke frossen rabarbra?

    1. Heilt fantastisk! Det vil gå fint å bruke frossen rabarbra 🙂 Eg kjem til å legge masse rabarbra i frysaren så eg kan lage pai kortid som helst 😀

  3. Denne skal jeg prøve i dag! Du har så mange gode oppskrifter og synes du bør skrive en bok!! Jeg går på lavkarbo, og tilpasser oppskriftene dine deretter. Du er så bra:D

    1. Tusen takk, Susanne, så hyggelig å lese 😀 Flott at du tilpasser oppskriftene til ditt kosthold! Bok kjem så absolutt når tida er inne for det 🙂