Linda Stuhaug

Annonse

3. juli 2017

Fargerik quinoasalat med tzatziki

Fargerik quinoasalat med tzatziki
Heisann!
Eg har egentlig aldri vert noko fan av quinoa, heilt fram til no! Eg lagde en fargerik og skikkelig digg quinoasalat forrige veke som gjekk ned på høgkant. Når quinoaen blei blanda sammen i en salat med mange andre gode ingredienser, så smakte det heilt nydelig.
Quinoasalaten kan spises som en egen, kjøttfri lunsj eller middagsrett, kan brukes som tilbehør til kjøtt, fisk, kylling eller grillmat. Smakane passer sammen med det meste, og derfor passer den virkelig inn til grillmaten som ofte kan bestå av litt ymse 🙂
Quinoa er eit svært næringsrikt frø som kan erstatte couscous og bulgur, eller vere eit alternativ til ris. Quinoa har en mild, nøtteaktig smak og finnes i kvit, rød og svart. Det er svært anvendelig og kan brukes som tilbehør til middagen, kan blandes i salater, kan brukes til grøt, burgere, supper, gryter…
Quinoa er en god kilde til blant anna kalsium, jern, magnesium og sink, i tillegg inneholder det protein og kostfiber. En god matvare å inkludere i eit kjøttfritt kosthold, eller berre som en del av eit sunt kosthold 🙂
Quinoasalat med tzatziki, 4 personer 2,5 dl quinoa (eg har brukt kvit) 100 g baby leaf mix 1/2 agurk 1/2 gul paprika 1/2 rød paprika 1/2 rødløk 2 stilker vårløk 200 g lilla druer 1/2 – 1 granateple 2 avokado 1 glass apetina fetaost
Slik gjer du: Skyll quinoa i varmt vatn og kok den deretter i lettsalta vatn i 15 minutter. Sett til avkjøling (eg hurtigavkjølte i frysaren).
Skjær grønnsakene i passelige biter. Del druene i to, og rens ut granateplekjernene. Bland sammen alle ingrediensene, ha over i en skål og server straks, gjerne med tatziki (oppskrift under).
Tzatziki 300 g kesam, gresk yoghurt eller rømme 2 fedd kvitløk, pressa eller finhakka 1 agurk salt og pepper
Slik gjer du: Skjær vekk den midterste, blaute delen av agurken. Riv resten av agurken på grovsida av eit rivjern. Bland sammen med resten av ingrediensane og smak til med salt og pepper (ca. 1/3-1/2 ts salt og 1/4-1/3 ts pepper). La gjerne tzatzikien stå litt i kjøleskap før servering, skal du ha denne til quinoasalaten kan du gjerne starte med å lage tzatzikien 🙂
Quinoasalate blei tilfeldig til av det vi hadde i kjøleskapet og i fruktskåla. Miks og triks med dei ingrediensene du har! Anbefaler virkelig fetaost og granateple som en del av ingrediensene, det gir litt av det salte, søte og friske i salaten som gjer den ekstra spennande og smakfull.
Eg skal definitivt lage meir av ulike quinoasalater i sommar! Oppskrifter vil komme på rad og rekke, så her er det berre å handle inn quinoa folkens 🙂 Du får kjøpt quinoa i dei fleste dagligvarebutikker med OK utvalg (eg har funne det på alle butikker eg har sett i). Eg har kjøpt den kvit quinoa fra Helios!
Har du nokon spennande tips med quinoa? Eg gleder meg virkelig til å eksprimentere meir med dette frøet framover, og tar gjerne imot tips til gode oppskrifter eller bruksområder 😀

Heisann!

Eg har egentlig aldri vert noko fan av quinoa, heilt fram til no! Eg lagde en fargerik og skikkelig digg quinoasalat forrige veke som gjekk ned på høgkant. Når quinoaen blei blanda sammen i en salat med mange andre gode ingredienser, så smakte det heilt nydelig.

Quinoasalaten kan spises som en egen, kjøttfri lunsj eller middagsrett, kan brukes som tilbehør til kjøtt, fisk, kylling eller grillmat. Smakane passer sammen med det meste, og derfor passer den virkelig inn til grillmaten som ofte kan bestå av litt ymse 🙂



Quinoa er eit svært næringsrikt frø som kan erstatte couscous og bulgur, eller vere eit alternativ til ris. Quinoa har en mild, nøtteaktig smak og finnes i kvit, rød og svart. Det er svært anvendelig og kan brukes som tilbehør til middagen, kan blandes i salater, kan brukes til grøt, burgere, supper, gryter…

Quinoa er en god kilde til blant anna kalsium, jern, magnesium og sink, i tillegg inneholder det protein og kostfiber. En god matvare å inkludere i eit kjøttfritt kosthold, eller berre som en del av eit sunt kosthold 🙂

Quinoasalat med tzatziki, 4 personer
2,5 dl quinoa (eg har brukt kvit)
100 g baby leaf mix
1/2 agurk
1/2 gul paprika
1/2 rød paprika
1/2 rødløk
2 stilker vårløk
200 g lilla druer
1/2 – 1 granateple
2 avokado
1 glass apetina fetaost

Slik gjer du:
Skyll quinoa i varmt vatn og kok den deretter i lettsalta vatn i 15 minutter. Sett til avkjøling (eg hurtigavkjølte i frysaren).

Skjær grønnsakene i passelige biter. Del druene i to, og rens ut granateplekjernene. Bland sammen alle ingrediensene, ha over i en skål og server straks, gjerne med tatziki (oppskrift under).

Tzatziki
300 g kesam, gresk yoghurt eller rømme
2 fedd kvitløk, pressa eller finhakka
1 agurk
salt og pepper

Slik gjer du:
Skjær vekk den midterste, blaute delen av agurken. Riv resten av agurken på grovsida av eit rivjern. Bland sammen med resten av ingrediensane og smak til med salt og pepper (ca. 1/3-1/2 ts salt og 1/4-1/3 ts pepper). La gjerne tzatzikien stå litt i kjøleskap før servering, skal du ha denne til quinoasalaten kan du gjerne starte med å lage tzatzikien 🙂

Quinoasalate blei tilfeldig til av det vi hadde i kjøleskapet og i fruktskåla. Miks og triks med dei ingrediensene du har! Anbefaler virkelig fetaost og granateple som en del av ingrediensene, det gir litt av det salte, søte og friske i salaten som gjer den ekstra spennande og smakfull.

Eg skal definitivt lage meir av ulike quinoasalater i sommar! Oppskrifter vil komme på rad og rekke, så her er det berre å handle inn quinoa folkens 🙂 Du får kjøpt quinoa i dei fleste dagligvarebutikker med OK utvalg (eg har funne det på alle butikker eg har sett i). Eg har kjøpt den kvit quinoa fra Helios!

Har du nokon spennande tips med quinoa? Eg gleder meg virkelig til å eksprimentere meir med dette frøet framover, og tar gjerne imot tips til gode oppskrifter eller bruksområder 😀

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg