Pastasalat med fetaost, granateple og rista pinjekjerner

God mandag alle sammen!

Denne pastasalaten passer virkelig til det meste. Lag som en egen kjøttfri lunsj- eller middagsrett, eller bruk som tilbehør til kjøtt, fisk, kylling eller grillmat. Vi hadde pastasalaten til sistnevnte – godt å variere den tradisjonelle, grønne salaten innimellom 🙂

Enkel å lage og ferdig på kort tid:

Pastasalat med fetaost, granateple og rista pinjekjerner, tilbehør til 4 personer
150-200 g fullkornspasta
100 g fetaost
1/2 granateple
40 g rista pinjekjerner
100-150 g valgfri bladsalat
1/2 agurk
1/2-1 paprika (eg brukte 1/2 rød og 1/2 gul)
4-5 reddiker

Slik gjer du:
1. Kok pasta etter anvisning på pakken, skyll deretter under rennande kaldt vatn for å avkjøle. Rens ut granateplekjerner og kutt grønnsakene i passelige biter.

2. Bland saman ingrediensane i en skål og topp med knust fetaost og rista pinjekjerner.

3. Server straks!

Tips!
– bruk gjerne glutenfri pasta for glutenfri salat. Bønnepasta- eller linsepasta er og eit alternativ å bruke!
– varier pastasalaten etter kva du liker og har tilgjengelig av grønnsaker og andre ingredienser. Denne blei til på akkurat det eg kunne finne i mitt kjøleskap!

Visst du lager det som en egen lunsj- eller middagsrett kan det vere godt med noko brødmat som tilbehør. Eit alternativ fra arkivet er proteinrike havrebriks som du finner oppskrift på HER:

Då er dette første og siste innlegg eg skriver direkte denne veka. Som nevnt skal eg til Jotunheimen og gå ei veke i fjellet, og macen blir igjen i bilen (bilturen blir brukt til jobb som vanlig ;)). Nokre forhåndsskrivne innlegg vil deles, og eg har mobilen med meg, men det blir litt roligare på bloggen og det vil gå treigare med svaring av kommentarer og lignande. Det håper eg dere forstår 🙂


Bilde fra i fjor, rett før siste etappen på Norge på tvers. 

Det er blitt en tradisjon med ei veke på fjellet om sommaren, og det er nøyaktig eit år sidan vi starta fjorårets tur der vi kryssa Norge. Årets tur i Jotunheimen blir en stor kontrast, men det blir nok en like bra tur på alle måter 🙂 Eg gleder meg vertfall skikkelig til å sjå på det Jotunheimen har å by på!

No må eg svinge meg rundt med siste del av pakkinga før avreise.

Håper alle får en god start på den nye veka♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Håper du får en flott tur i Jotunheimen! 🙂

    1. Takk for det, Malene 🙂 Vi har hatt det heilt toppers!

  2. Hei! denne oppskriften så veldig god ut, men tror du det man kunne brukt i stedet for pinjekjernene? 🙂

    1. Så bra, Oda! Du kan fint erstatte pinjekjerner med solsikkekjerner, gresskarkjerner, cashewnøtter eller valnøtter for eksempel 🙂