Sunt og godt sjokolade-bananbrød

Eg elska å ha overmodne bananer i fruktkorga! Dei er perfekte å bake med, da bananene gir både smak, saftighet og sødme i baksten. Når man baker alternativt og uten kvitt, raffinert sukker så er banan eit godt alternativ til å gi nokre oppskrifter søtsmak 🙂 Dette sjokolade-bananbrødet er laga uten helsekostprodukt og med ingredienser du garantert finner på dagligvarebutikken!

Bananbrødet er saftig, 100% grovt (uten at det merkes!), uten tilsatt sukker, melk og gluten (bruk glutenfritt havremel). Kan nytes til mellomåltid, er perfekt som turmat, kveldskos eller berre når man har lyst på noko søtt og godt 🙂


Sjokolade-bananbrød, 1 stk
3 modne bananer
3 egg
200 g havremel
4-5 ss kakao
2 ts bakepulver
2 ss sukrin gold eller honning
½ dl melk

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos 3 bananer med en gaffel, tilsett resten av ingrediensene og rør godt.

2. Hell røra i en brødform på 1 liter med bakepapir. Skjær 1/2 banan i skiver og fordel på toppen.

3. Steik midt i ovnen i 45-55 minutter, eller til banankaka er gyllen. Sjekk underveis!

4. Avjøl og skjær opp bananbrødet i skiver før servering. Veldig godt som det er, men og godt med litt ekstra topping på skivene!

Tips!
Tilsett gjerne salte eller usaltede nøtter i røra for litt ekstra smak og crunch. Store sjokoladebiter er også skikkelig godt!

Bananbrødet kan fint fryses, enten heile brødet eller i skiver, men det holder seg saftig og godt nokon dager i plastpose/boks 🙂

Håper det frister!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Nam 🙂 Smakte helt supert. Skal bake flere, så ha med på jakta til uken. Takk : )
    Sjekk ut min oppskrift på kladder. Basis oppskrift fra Scones.

    https://docs.google.com/document/d/11NBvfgJ6ZnoonKuXraS6YLQBHpKxW8wmYp8Q_awikJo/edit?usp=sharing

    Hilsen Jørn

    1. Hei Jørn!
      Så kjekt du likte bananbrøde, dett er jo supert påfyll på jakt 😉

      Skal ta en titt på oppskrifta di eg 🙂