Proteinrike havrepannekaker med jordbær

Heisann!

Det er jordbærsesong og det er ingenting som slår dei norske jordbæra. Gode er dei å ete, men dei er og veldig gode i ulike oppskrifter. Mine proteinrike havrepannekaker er en av bloggens mest populære oppskrifter, og denne oppskrifta har eg laga en ny vri på: nemlig med jordbær!

Jordbæra er stekt inn i pannekakerøra for ekstra smak og saftighet. Desse blei virkelig gode!

Sukkerfri og glutenfri (bruk glutenfritt havremel):

Proteinrike havrepannekaker med jordbær, 1 porsjon
100 g kesam
1 stort egg
35 g havremel
15 g tørrvare (eg bruker vaniljeprotein, men bruk anna meltype eller evt. meir havremel)
eit dryss kanel og kardemomme
1/2 ts bakepulver
1/2-1 ts sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 1-2 ts sukker)
evt. en skvett vatn

Slik gjer du: 
Bland sammen ingrediensene og la røra svelle eit par minutter. Det skal bli ei fyldig pannekakerøre, men juster med 1-2 ss vatn om nødvendig.

Skjær jordbær i skiver. Bruk ei spiseskei til å legge pannekakerøra på oppvarma steikepanne (litt over middels varme). Legg skriver av jordbær på toppen og steik pannekakene gylne på begge sider.

Server pannekakene helst nystekte eller lune!

Pannekakene kan fint spises uten pålegg sidan jordbæra gir en del smak, men dei er knallgode med litt ekstra topping! Bruk det du liker, eg serverte denne gangen med brunost 🙂

Nyt til frukost, lunsj, kveldsmat, kaffikos eller turmat♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Hvordan er det å lage disse med kokosmel ? 🙂

    1. Dei blir fort veldig tørre om du kun bruker kokosmel…

  2. Aina Orø Graven

    Kan disse fryses ned?

    1. Det er mange av leserene mine som fyrser pannekaker og vafler, og seier det går heilt fint 🙂 Men eg har aldri gjort det sjølv 😉

  3. Disse så nydelige ut!
    Hvor mange pannekaker blir det ca og hvilken kesam bruker du?

    1. Alltid original kesam 😉
      Fikk 6-7 pannekaker.