Annonse
20. juli 2017
Proteinrike havrepannekaker med jordbær
Heisann!
Det er jordbærsesong og det er ingenting som slår dei norske jordbæra. Gode er dei å ete, men dei er og veldig gode i ulike oppskrifter. Mine proteinrike havrepannekaker er en av bloggens mest populære oppskrifter, og denne oppskrifta har eg laga en ny vri på: nemlig med jordbær!
Jordbæra er stekt inn i pannekakerøra for ekstra smak og saftighet. Desse blei virkelig gode!
Sukkerfri og glutenfri (bruk glutenfritt havremel):
Proteinrike havrepannekaker med jordbær, 1 porsjon
100 g kesam
1 stort egg
35 g havremel
15 g tørrvare (eg bruker vaniljeprotein, men bruk anna meltype eller evt. meir havremel)
eit dryss kanel og kardemomme
1/2 ts bakepulver
1/2-1 ts sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 1-2 ts sukker)
evt. en skvett vatn
Slik gjer du:
Bland sammen ingrediensene og la røra svelle eit par minutter. Det skal bli ei fyldig pannekakerøre, men juster med 1-2 ss vatn om nødvendig.
Skjær jordbær i skiver. Bruk ei spiseskei til å legge pannekakerøra på oppvarma steikepanne (litt over middels varme). Legg skriver av jordbær på toppen og steik pannekakene gylne på begge sider.
Server pannekakene helst nystekte eller lune!
Pannekakene kan fint spises uten pålegg sidan jordbæra gir en del smak, men dei er knallgode med litt ekstra topping! Bruk det du liker, eg serverte denne gangen med brunost 🙂
Nyt til frukost, lunsj, kveldsmat, kaffikos eller turmat♥
Annonse
6 Kommentarer
Elisabeth
17. desember 2018
Linda Stuhaug
17. desember 2018
Øverland
14. juli 2019
Linda Stuhaug
15. juli 2019
Liene
3. juli 2018
Linda Stuhaug
4. juli 2018
SKRIV EN KOMMENTAR