Enkel, krema sjokoladeis uten sukker

God tirsdag!

Oppskriftene på is som har blitt delt i sommar har blitt veldig populære. Sjokoladeis har vert etterspurt, og sjokoladeis skal bli! Denne blei fantastisk krema og god, og det beste av alt er at du verken trenger ismaskin eller mykje tid. Den trenger naturligvis nokre timer i frysaren for å stivne, men har du 5-10 minutt til rådighet så er ingrediensane rørt sammen og klare for frysaren.

Isen er sukkerfri og kan lages laktosefri for dei som trenger det:

Enkel, krema sjokoladeis uten sukker (ca. 6-8 iskuler)
3 eggeplommer
3 dl kremfløte, evt. laktosefri kremfløte
2 ss sukrin+
3-4 ss kakao

Slik gjer du:
1. Pisk eggeplommer og sukrin+ til en lett og luftig blanding.

2. Pisk kremfløte til krem i en anna bolle. Sikt inn kakao og bland godt.

3. Vend alt sammen og smak til om du ønsker meir sjokoladesmak. Hell over i en boks og sett i frysaren i minst 4-5 timer.

Tips!
Aller best er isen om den får stå 20-30 minutt i kjøleskap før servering. Heimelaga is trenger generelt litt tid på å mjukne opp.

Ingen som vil kjenne på smaken at denne isen er uten sukker 🙂 Server gjerne med sesongens norske bær♥

Vil du heller lage vaniljeis? 

Oppskrift finner du HER.

Ellers er det mange ulike oppskrifter på is i kategorien «is» under «sunt salt og søtt» i menyen 🙂

Eg er på farten igjen – denne gangen skal vi på telttur på en spesiell plass eg har hatt lyst å reise til i fleire år! Endelig klaffa det med tid og vær 🙂 Eg deler på instagram/instastory iløpet av dagen om dekninga tillater det, så følg med der!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Kan jeg bruker vanlig sukrin? Har ikke +

    1. Gjer det visst du liker sukrin, men eg vil egentlig ikkje anbefale det.

  2. Nå har jeg laget denne isen 2 ganger. Like gode fortsatt 🙂

    1. Så kjekt å lese, Jørn 😀