Linda Stuhaug

Annonse

Enkel, krema sjokoladeis uten sukker

Enkel, krema sjokoladeis uten sukker
God tirsdag!
Oppskriftene på is som har blitt delt i sommar har blitt veldig populære. Sjokoladeis har vert etterspurt, og sjokoladeis skal bli! Denne blei fantastisk krema og god, og det beste av alt er at du verken trenger ismaskin eller mykje tid. Den trenger naturligvis nokre timer i frysaren for å stivne, men har du 5-10 minutt til rådighet så er ingrediensane rørt sammen og klare for frysaren.
Isen er sukkerfri og kan lages laktosefri for dei som trenger det:
Enkel, krema sjokoladeis uten sukker (ca. 6-8 iskuler) 3 eggeplommer 3 dl kremfløte, evt. laktosefri kremfløte 2 ss sukrin+ 3-4 ss kakao
Slik gjer du: 1. Pisk eggeplommer og sukrin+ til en lett og luftig blanding.
2. Pisk kremfløte til krem i en anna bolle. Sikt inn kakao og bland godt.
3. Vend alt sammen og smak til om du ønsker meir sjokoladesmak. Hell over i en boks og sett i frysaren i minst 4-5 timer.
Tips! Aller best er isen om den får stå 20-30 minutt i kjøleskap før servering. Heimelaga is trenger generelt litt tid på å mjukne opp.
Ingen som vil kjenne på smaken at denne isen er uten sukker 🙂 Server gjerne med sesongens norske bær♥
Vil du heller lage vaniljeis?
Oppskrift finner du HER.
Ellers er det mange ulike oppskrifter på is i kategorien «is» under «sunt salt og søtt» i menyen 🙂
Eg er på farten igjen – denne gangen skal vi på telttur på en spesiell plass eg har hatt lyst å reise til i fleire år! Endelig klaffa det med tid og vær 🙂 Eg deler på instagram/instastory iløpet av dagen om dekninga tillater det, så følg med der!

God tirsdag!

Oppskriftene på is som har blitt delt i sommar har blitt veldig populære. Sjokoladeis har vert etterspurt, og sjokoladeis skal bli! Denne blei fantastisk krema og god, og det beste av alt er at du verken trenger ismaskin eller mykje tid. Den trenger naturligvis nokre timer i frysaren for å stivne, men har du 5-10 minutt til rådighet så er ingrediensane rørt sammen og klare for frysaren.

Isen er sukkerfri og kan lages laktosefri for dei som trenger det:

Enkel, krema sjokoladeis uten sukker (ca. 6-8 iskuler)
3 eggeplommer
3 dl kremfløte, evt. laktosefri kremfløte
2 ss sukrin+
3-4 ss kakao

Slik gjer du:
1. Pisk eggeplommer og sukrin+ til en lett og luftig blanding.

2. Pisk kremfløte til krem i en anna bolle. Sikt inn kakao og bland godt.

3. Vend alt sammen og smak til om du ønsker meir sjokoladesmak. Hell over i en boks og sett i frysaren i minst 4-5 timer.

Tips!
Aller best er isen om den får stå 20-30 minutt i kjøleskap før servering. Heimelaga is trenger generelt litt tid på å mjukne opp.

Ingen som vil kjenne på smaken at denne isen er uten sukker 🙂 Server gjerne med sesongens norske bær♥

Vil du heller lage vaniljeis?

Oppskrift finner du HER.

Ellers er det mange ulike oppskrifter på is i kategorien «is» under «sunt salt og søtt» i menyen 🙂

Eg er på farten igjen – denne gangen skal vi på telttur på en spesiell plass eg har hatt lyst å reise til i fleire år! Endelig klaffa det med tid og vær 🙂 Eg deler på instagram/instastory iløpet av dagen om dekninga tillater det, så følg med der!

Annonse

8 Kommentarer

D

Dagny

15. desember 2020

Hva kan brukes for og få Krokansmak. Når man ikke ska ha sukker

Linda Stuhaug

15. desember 2020

Då ville eg brukt sukkerfri, brente mandler som finhakkast 🙂

T

Tiril

20. juni 2018

Er det noe annet enn sukrin + jeg kan bruke?

Linda Stuhaug

21. juni 2018

Kva tenker du på? Du kan prøve med anna søtning, men det burde vere en type som løyser seg opp i kremen 🙂

M

Martine

2. juli 2022

Har du noen gang prøvd med sukrin melis eller sukrin gold? Tror du jeg kan bruke det hvis jeg dobler mengden? :)

Linda Stuhaug

4. juli 2022

Då må du nok bruke sukrin gold trur eg! Går nok fint det😊

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg