Heimelaga burger med yoghurtdressing

Det er digg å sette tenna i en skikkelig saftig burger! Denne burgeren er med heimelaga, proteinrikt havre-burgerbrød, enkel burger og en smakfull yoghurtdressing med kvitløk og urter. En hamburger som passer like godt å grille som å lage innendørs om været ikkje er på topp 😉

Håper det frister:

Hamburgerbrød, 6 stk
250 g cottage cheese
150 g kesam
3 egg
250 g havremel*
120 g havregryn*
2 ts bakepulver
½ ts salt
sesamfrø

*bruk glutenfritt for 100% glutenfritt resultat. 

Yoghurtdressing med hvitløk og urter
250 g naturell yoghurt
2 fedd hvitløk, presset
1 ss finhakkede urter
½ ts sukker
salt og pepper

6 stk valgfri burgere (lag gjerne sjølv av ca. 2 pk karbonadedeig, 1-2 egg, finhakka hvitløk og krydder. Bland sammen og steik på middels varme til burgerene er gjennomstekt).

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Ha cottage cheese, kesam og egg i en bolle. Kjør blandingen glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt, deretter havregryn og havremel. Det skal bli en klissete deig, la den svelle i 5-10 minutt.

2. Form deiga til 6 hamburgerbrød med litt vann på hendene. Legg på et stekebrett med bakepapir. Pensle overflaten med vatn og strø over litt sesamfrø. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, til hamburgerbrøda er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

3. Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. Du kan bruke dei urtene du liker og har tilgjengelig, gjerne en blanding mellom fleire.

4. Server med dine favoritt grønnsaker 🙂

Eit par skiver bacon og/eller cheddarost hadde og gjort susen på smaken! Kjør på med det om du liker det 🙂

Middag kvardag eller helg for heile familien!

Blåmuggost er jo og knallgodt på burger. Det skal eg definitivt lage neste gang burger står på menyen! Ellers er det mange ingredienser som lett piffer opp en burger. Har du kanskje en ingrediens eller to du berre må ha på burgeren? 🙂

Ha en fin tirsdag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Her om dagen hadde vi hjemmelaget hjorteburger med goudaost og dine sĂžtptotetfries, en hit! 🙂 Samboeren min er glad i peanĂžttsmĂžr pĂ„ av alle ting!

    1. Nam! Det hþrtes godt ut 🙂
      PeanĂžttsmĂžr var ny – men det er heilt sikker godt for dei som er glad i peanĂžttsmĂžr 😀

  2. Limemarinerad rödlök Àr vÀldigt gott pÄ burgaren! (och pÄ tacos)
    http://mittkok.expressen.se/recept/picklad-rodlok/
    Receptet sÀger 20 minuter, men jag tycker den gÀrna fÄr stÄ minst 24 timmar!

    1. HĂžres godt ut! Jo lengre rĂždlĂžken fĂ„r stĂ„ – jo bedre 🙂 Takk for tips!