Kikertpizza

Hei!

På fredag var eg på besøk hos fine Helene, og vi lagde oss superdigg kikertpizza til middag. Eg delte litt bilder på instastory og fikk fleire tiltalls meldinger om oppskrift, så da tenkte eg det passa fint med oppskrift idag 🙂 Vi lagde nemlig to forskjellige varianter; en veggis og en med skinke. Det er kjøttfri mandag og det er midt i blinken med vegetarisk kikertpizza til middag!

Pizzabunnen er virkelig enkel, det er nemlig kikertpannekake! Kikertpannekake er faktisk heilt genialt, du trenger kun kikertmel og vatn, og eventuelt dei smakstilsetningane du ønsker. Deretter kan kikertpannekakene brukes som wraps, tacolefse, pizzabunn med meir. Når vi brukte det som pizzabunn lagde vi kikertpannekakene litt tjukkare enn om vi hadde brukt dei som wraps, ettersom det nettopp skulle vere en pizzabunn.

Vegetarisk kikertpizza, 2 stk 
2 dl kikertmel
2 dl vatn
en slump olje
litt salt og evt. anna krydder

Fyll
pizzasaus
osteblanding (vi bruke osteblanding med 50/50 mozzarella og cheddar)
tomat, sopp og mais
oregano

Slik gjer du:
1. Ha kikertmel, vatn, olje og salt/krydder i en shaker og rist til du får en jevn og klumpfri røre. Du kan og piske lett sammen for hand. Steik tjukke og gode pannekaker i ei steikepanne med litt smør. Vi stekte dei litt ekstra for å få en god konsistens på dei. Legg over på eit steikebrett med bakepapir.

2. Smør over pizzasaus, topp med ost og grønnsaker. Steik midt i ovnen, 200 grader, til osten er godt smelta og gyllen.

3. Server gjerne med en frisk salat 🙂

Er det to stk som skal spise, så må man nok ha to pizzaer kvar. Vi lagde fire pizzaer til oss to. Kikertpizza var virkelig godt, og virkelig enkelt! Skal definitivt lagast meir framover, her er det jo berre å toppe med akkurat det man liker og har tilgjengelig!

Velbekomme!

Vi er på vei til Sverige en tur, det blir harryhandel rett over grensa! Gleder meg til å fylle opp kjøleskap og kjøkkenskap med masse digg! Er det ønskelig kan eg dele eit innlegg om mine sverigekjøp, men eg bruker ikkje tid på å ta bilder og styre, visst det ikkje er av interesse 😉

God mandag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

50 kommentarer

  1. Så smart! Laget bønnegryten din til typen i forrige uke med stor suksess!
    Ja takk til Sverige-innkjøp Synes det er litt vanskelig å vite nå om dagen hva som lønner seg og kjøpe i nabolandet, litt lett for å tenke at absolutt alt er billigere. God tur 🙂

    1. Eg har ikkje kontroll på om alt er billigare, hehe. Men utvalget er jo enormt mykje større 🙂
      Men sverigetips vil komme!

      Veldig kjekt bønnegryta blei suksess, Astrid 😀

  2. Ja gjerne litt harryhandel-tips, takk! Lurer alltid på hva jeg burde kjøpe av sunne produkter når jeg er der:)

    1. Har litt diverse tips, skal prøve å få delt denne veka 🙂

  3. Det er veldig ønskelig med Sverigeguide

  4. harry handel e supert å få tips på!
    pizzaen såg kjempe digg ut!

    1. Så bra piazzan såg god ut, Oda 😀 Harryhandeltips kjem!!

  5. Hvis du får tak i billig propud produkter, så kunne det være interessant å vite hvor. Jeg har tenkt meg dit selv med det første 🙂
    Pizzaen så forresten veldig god ut

    1. Billigare propud produkter har dei på alle matbutikkane over grensa 🙂

  6. Ja, jeg ønsker VELDIG gjerne et innlegg om dine Sverige-innkjøp! Trenger tips og inspirasjon til jeg skal over grensen på harryhandel.

    1. Så bra! Då skal eg prøve å få det til 😀

  7. Heii, hvordan er konsistensen på bunnen? Blir den som en sprø og crispy pizzabunn eller litt bløt? Såg veldig god ut!

    1. Ikkje blaut, ikkje sprø. Litt sånn «vanlig pizzabunn» følelse 🙂 Mot at du følger instrukanse og lager pannekaka litt tjukk og steiker den godt! Du kan og prøve å forsteike bunnen visst du ønsker den sprø 🙂

  8. Pizzaen så god ut. Ja takk til et sverigehandel-innlegg. Del gjerne hvor du kjøper også…jeg finner som regel ikke det jeg planlegger å kjøpe. Kanskje jeg er på feil butikker?

    1. Det er mulig! Skal dele nødvendig informasjon i eit kommande innlegg 🙂

  9. VELDIG interessert i harryhandel 🙂

  10. Det så kjempe godt ut, skal definitivt prøvde denne varianten. Oppskriften din på pizza med havrebunn er en favoritt og jeg tror ikke jeg har laget annen pizza det siste året.
    Jeg vil gjerne få tips til svenskehandel. Det er spesielt en ting jeg lurer på, ser du har kjøpt is, hvordan får du med denne hjem uten at den smelter helt og blir ødelagt?

    1. Så kjekt at du liker så godt havrepizzaen!! Den blir laga litt for sjelden her i hus, men det blir ikkje så lenge til neste gang kjenner eg 😉 Isen tar eg berre i en kjølepose med resten av frosne varer + litt frosne grønnnsaker 🙂

      1. Så enkelt!!? Jeg har tenkt at den vil smelte på veien hjem jeg. Takk for svar 🙂 Spørs om jeg ikke må ta en tur til Sverige snart 🙂

      2. Ikkje verre enn det, nei 😀 Men det funker nok ikkje like bra om man må kjøre timesvis. Innfor med 1-2 timer iallefall 🙂

  11. Jaaa 🙂 ønsker veldig gjerne tips om hva du harryhandler.

    1. Det kjem imorgon 😀

  12. Såg godt ut 🙂 Hvor får en tak i kikertmel?

    1. Helsekostbutikker, innvandrerbutikker og dagligvarebutikker med godt utvalg 🙂

  13. Hei! Dette så godt ut! Kan man få til dette om man bare har kikerter og ikke kikertmel? Hvordan i så fall? Gjerne sverige-tips, men håper det stort sett gjelder produkter vi ikke få tak i i Norge, med tanke på å støtte norske bønder 😉

    1. Hei! Nei, du kan ikkje lage kikertmel av kikerter. Vertfall ikkje som eg noken gang har hørt om 😉 Innlegg om Sverige deler eg imorgon 🙂

      1. Det verkar som att man bara kan köra torra kikärtor i en matberedare 🙂
        https://www.thespruce.com/making-chickpea-flour-2394971
        http://www.biggerbolderbaking.com/make-chickpea-flour/

      2. Der har vi linkane ja 🙂 Supert!

      3. Jag googlade lite, och det verkar som att man bara kan göra torra kikärtor i en matberedare.

        Eventuellt kan man sedan sila mjölet i en finmaskig sil och köra de större bitarna som matberedaren inte klarade av att mala sönder i en kaffe-/kryddkvarn.

        Jag googlade bara på «make your own chickpea flour» och fick massor av träffar.

      4. Aha! Det er godt mulig fungerer 🙂 Kan vere verdt å prøve for dei som ikkje finner kikertmel! Takk for tips, Tobbe 😀

  14. Jag har provat att göra kikärtspizzabotten förut, men det ända som hände var att allt vatten kokte bort, och kvar i stekpannan var torrt kikärtsmjöl igen 🙁

    Hur stor stekpanna har du använt? Hur länge steker du? Hur varmt har du spisplattan?

    1. Vatn kokte bort? Korleis kan det ha gått an? Bruker vanlig steikepanne, og steiker på litt over middels varme (5-6/9) til pannekaka er godt stekt. Det skal jo bli som ei tjukk pannekake 🙂

      1. Jag har två stekpannor, en som är 22 cm i diameter, och en som är 29. Blir pannkakan lagom tjock om jag häller hälften av smeten i stekpannan som är 22 cm tror du?

      2. Litt usikker på om eg forstår kva du meiner her. Men våre pannekaker var ca. 22 cm i diameter, og deler du då denne røra på to, så skal dei bli nokolunde like tjukke som våre 🙂

  15. Hei! Disse så superdigge ut 😀 hvor kjøper du kikertmel?

    1. Helsekostbutikk, internasjonal butikk, dagligvarebutikk med godt utvalg 🙂 Trur også at iherb har det!

  16. Testade att göra pizzabotten igen. Exakt samma resultat som förra gången 🙁 Det blir bara smul, degen håller inte ihop. Börjar fundera på om det är något fel på mitt mjöl…

    (Skriver en kommentar till. Med länkar till bilder, som då kommer behövas godkännas)

    1. Deg/smet (väldigt tjock)
      http://i.imgur.com/oLBltB7.jpg

      Fick bre ut den med en sked i stekpannan
      http://i.imgur.com/dNEJUHH.jpg

      Efter en stund såg det ut såhär. Hade försökt vända den, men den bara sprack och smulades sönder
      http://i.imgur.com/EzTZkHi.jpg

      1. HAHA! Beklager, men no måtte eg faktisk le litt! Kva i alle dager er skjedd her?
        Kva type kikertmel har du brukt? Dette var veldig merkelig, aldri sett noko lignande før. Har du laga kikertmel sjølv kanskje?

    2. Jepp – såg bildene. Veldig merkelig!!!

      1. Jag har använt Selltons kikärtsmjöl ( sellton . se/product/kikartsmjol/ )

      2. Det må vere noko spesielt med merket altså… For det er ikkje normalt! Synes det var utrulig merkelig, aldri hørt om noko lignande… Veldig synd det gjekk så feil :/

      3. Jag blandade smulet med ägg och tryckte ut det i en pajform i stället. Så blev det en kikärtspaj i stället för en kikärtspizza 🙂 Det var gott det också!

      4. Det er godt det då! Men klarer fortsatt ikkje å skjønne kva som har skjedd her :O

  17. Nam! Dette ble supergodt 🙂 Vi koste oss med pizza med pepperoni, ananas og mye ant digg oppå. Skikkelig godt og fint med alternativ til glutenfri pizzabunn 🙂

    1. Ikkje sant! Høres veldig godt ut, Siri 😀

  18. Er Det kokte kikerter som røres sammen til en deig eller er det e kikertmel som kjøpes ferdig malt.

    1. Kikertmel er ein type mel som du kjøper.