Kikertpizza

Hei!

På fredag var eg på besøk hos fine Helene, og vi lagde oss superdigg kikertpizza til middag. Eg delte litt bilder på instastory og fikk fleire tiltalls meldinger om oppskrift, så da tenkte eg det passa fint med oppskrift idag 🙂 Vi lagde nemlig to forskjellige varianter; en veggis og en med skinke. Det er kjøttfri mandag og det er midt i blinken med vegetarisk kikertpizza til middag!

Pizzabunnen er virkelig enkel, det er nemlig kikertpannekake! Kikertpannekake er faktisk heilt genialt, du trenger kun kikertmel og vatn, og eventuelt dei smakstilsetningane du ønsker. Deretter kan kikertpannekakene brukes som wraps, tacolefse, pizzabunn med meir. Når vi brukte det som pizzabunn lagde vi kikertpannekakene litt tjukkare enn om vi hadde brukt dei som wraps, ettersom det nettopp skulle vere en pizzabunn.

Vegetarisk kikertpizza, 2 stk 
2 dl kikertmel
2 dl vatn
en slump olje
litt salt og evt. anna krydder

Fyll
pizzasaus
osteblanding (vi bruke osteblanding med 50/50 mozzarella og cheddar)
tomat, sopp og mais
oregano

Slik gjer du:
1. Ha kikertmel, vatn, olje og salt/krydder i en shaker og rist til du får en jevn og klumpfri røre. Du kan og piske lett sammen for hand. Steik tjukke og gode pannekaker i ei steikepanne med litt smør. Vi stekte dei litt ekstra for å få en god konsistens på dei. Legg over på eit steikebrett med bakepapir.

2. Smør over pizzasaus, topp med ost og grønnsaker. Steik midt i ovnen, 200 grader, til osten er godt smelta og gyllen.

3. Server gjerne med en frisk salat 🙂

Er det to stk som skal spise, så må man nok ha to pizzaer kvar. Vi lagde fire pizzaer til oss to. Kikertpizza var virkelig godt, og virkelig enkelt! Skal definitivt lagast meir framover, her er det jo berre å toppe med akkurat det man liker og har tilgjengelig!

Velbekomme!

Vi er på vei til Sverige en tur, det blir harryhandel rett over grensa! Gleder meg til å fylle opp kjøleskap og kjøkkenskap med masse digg! Er det ønskelig kan eg dele eit innlegg om mine sverigekjøp, men eg bruker ikkje tid på å ta bilder og styre, visst det ikkje er av interesse 😉

God mandag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

50 kommentarer

  1. SĂ„ smart! Laget bĂžnnegryten din til typen i forrige uke med stor suksess!
    Ja takk til Sverige-innkjĂžp Synes det er litt vanskelig Ă„ vite nĂ„ om dagen hva som lĂžnner seg og kjĂžpe i nabolandet, litt lett for Ă„ tenke at absolutt alt er billigere. God tur 🙂

    1. Eg har ikkje kontroll pĂ„ om alt er billigare, hehe. Men utvalget er jo enormt mykje stĂžrre 🙂
      Men sverigetips vil komme!

      Veldig kjekt bþnnegryta blei suksess, Astrid 😀

  2. Ja gjerne litt harryhandel-tips, takk! Lurer alltid pÄ hva jeg burde kjÞpe av sunne produkter nÄr jeg er der:)

    1. Har litt diverse tips, skal prĂžve Ă„ fĂ„ delt denne veka 🙂

  3. Det er veldig Ăžnskelig med Sverigeguide

  4. harry handel e supert Ä fÄ tips pÄ!
    pizzaen sÄg kjempe digg ut!

    1. SĂ„ bra piazzan sĂ„g god ut, Oda 😀 Harryhandeltips kjem!!

  5. Hvis du fĂ„r tak i billig propud produkter, sĂ„ kunne det vĂŠre interessant Ă„ vite hvor. Jeg har tenkt meg dit selv med det fĂžrste 🙂
    Pizzaen sÄ forresten veldig god ut

    1. Billigare propud produkter har dei pĂ„ alle matbutikkane over grensa 🙂

  6. Ja, jeg Þnsker VELDIG gjerne et innlegg om dine Sverige-innkjÞp! Trenger tips og inspirasjon til jeg skal over grensen pÄ harryhandel.

    1. SĂ„ bra! DĂ„ skal eg prĂžve Ă„ fĂ„ det til 😀

  7. Heii, hvordan er konsistensen pÄ bunnen? Blir den som en sprÞ og crispy pizzabunn eller litt blÞt? SÄg veldig god ut!

    1. Ikkje blaut, ikkje sprĂž. Litt sĂ„nn «vanlig pizzabunn» fĂžlelse 🙂 Mot at du fĂžlger instrukanse og lager pannekaka litt tjukk og steiker den godt! Du kan og prĂžve Ă„ forsteike bunnen visst du Ăžnsker den sprĂž 🙂

  8. Pizzaen sĂ„ god ut. Ja takk til et sverigehandel-innlegg. Del gjerne hvor du kjĂžper ogsĂ„…jeg finner som regel ikke det jeg planlegger Ă„ kjĂžpe. Kanskje jeg er pĂ„ feil butikker?

    1. Det er mulig! Skal dele nþdvendig informasjon i eit kommande innlegg 🙂

  9. VELDIG interessert i harryhandel 🙂

  10. Det sÄ kjempe godt ut, skal definitivt prÞvde denne varianten. Oppskriften din pÄ pizza med havrebunn er en favoritt og jeg tror ikke jeg har laget annen pizza det siste Äret.
    Jeg vil gjerne fÄ tips til svenskehandel. Det er spesielt en ting jeg lurer pÄ, ser du har kjÞpt is, hvordan fÄr du med denne hjem uten at den smelter helt og blir Þdelagt?

    1. SĂ„ kjekt at du liker sĂ„ godt havrepizzaen!! Den blir laga litt for sjelden her i hus, men det blir ikkje sĂ„ lenge til neste gang kjenner eg 😉 Isen tar eg berre i en kjĂžlepose med resten av frosne varer + litt frosne grĂžnnnsaker 🙂

      1. SĂ„ enkelt!!? Jeg har tenkt at den vil smelte pĂ„ veien hjem jeg. Takk for svar 🙂 SpĂžrs om jeg ikke mĂ„ ta en tur til Sverige snart 🙂

      2. Ikkje verre enn det, nei 😀 Men det funker nok ikkje like bra om man mĂ„ kjĂžre timesvis. Innfor med 1-2 timer iallefall 🙂

  11. Jaaa 🙂 þnsker veldig gjerne tips om hva du harryhandler.

    1. Det kjem imorgon 😀

  12. SĂ„g godt ut 🙂 Hvor fĂ„r en tak i kikertmel?

    1. Helsekostbutikker, innvandrerbutikker og dagligvarebutikker med godt utvalg 🙂

  13. Hei! Dette sĂ„ godt ut! Kan man fĂ„ til dette om man bare har kikerter og ikke kikertmel? Hvordan i sĂ„ fall? Gjerne sverige-tips, men hĂ„per det stort sett gjelder produkter vi ikke fĂ„ tak i i Norge, med tanke pĂ„ Ă„ stĂžtte norske bĂžnder 😉

    1. Hei! Nei, du kan ikkje lage kikertmel av kikerter. Vertfall ikkje som eg noken gang har hþrt om 😉 Innlegg om Sverige deler eg imorgon 🙂

      1. Det verkar som att man bara kan köra torra kikĂ€rtor i en matberedare 🙂
        https://www.thespruce.com/making-chickpea-flour-2394971
        http://www.biggerbolderbaking.com/make-chickpea-flour/

      2. Der har vi linkane ja 🙂 Supert!

      3. Jag googlade lite, och det verkar som att man bara kan göra torra kikÀrtor i en matberedare.

        Eventuellt kan man sedan sila mjölet i en finmaskig sil och köra de större bitarna som matberedaren inte klarade av att mala sönder i en kaffe-/kryddkvarn.

        Jag googlade bara pĂ„ «make your own chickpea flour» och fick massor av trĂ€ffar.

      4. Aha! Det er godt mulig fungerer 🙂 Kan vere verdt Ă„ prĂžve for dei som ikkje finner kikertmel! Takk for tips, Tobbe 😀

  14. Jag har provat att göra kikĂ€rtspizzabotten förut, men det Ă€nda som hĂ€nde var att allt vatten kokte bort, och kvar i stekpannan var torrt kikĂ€rtsmjöl igen 🙁

    Hur stor stekpanna har du anvÀnt? Hur lÀnge steker du? Hur varmt har du spisplattan?

    1. Vatn kokte bort? Korleis kan det ha gĂ„tt an? Bruker vanlig steikepanne, og steiker pĂ„ litt over middels varme (5-6/9) til pannekaka er godt stekt. Det skal jo bli som ei tjukk pannekake 🙂

      1. Jag har tvÄ stekpannor, en som Àr 22 cm i diameter, och en som Àr 29. Blir pannkakan lagom tjock om jag hÀller hÀlften av smeten i stekpannan som Àr 22 cm tror du?

      2. Litt usikker pĂ„ om eg forstĂ„r kva du meiner her. Men vĂ„re pannekaker var ca. 22 cm i diameter, og deler du dĂ„ denne rĂžra pĂ„ to, sĂ„ skal dei bli nokolunde like tjukke som vĂ„re 🙂

  15. Hei! Disse sĂ„ superdigge ut 😀 hvor kjĂžper du kikertmel?

    1. Helsekostbutikk, internasjonal butikk, dagligvarebutikk med godt utvalg 🙂 Trur ogsĂ„ at iherb har det!

  16. Testade att göra pizzabotten igen. Exakt samma resultat som förra gĂ„ngen 🙁 Det blir bara smul, degen hĂ„ller inte ihop. Börjar fundera pĂ„ om det Ă€r nĂ„got fel pĂ„ mitt mjöl…

    (Skriver en kommentar till. Med lÀnkar till bilder, som dÄ kommer behövas godkÀnnas)

    1. Deg/smet (vÀldigt tjock)
      http://i.imgur.com/oLBltB7.jpg

      Fick bre ut den med en sked i stekpannan
      http://i.imgur.com/dNEJUHH.jpg

      Efter en stund sÄg det ut sÄhÀr. Hade försökt vÀnda den, men den bara sprack och smulades sönder
      http://i.imgur.com/EzTZkHi.jpg

      1. HAHA! Beklager, men no mÄtte eg faktisk le litt! Kva i alle dager er skjedd her?
        Kva type kikertmel har du brukt? Dette var veldig merkelig, aldri sett noko lignande fĂžr. Har du laga kikertmel sjĂžlv kanskje?

    2. Jepp – sĂ„g bildene. Veldig merkelig!!!

      1. Jag har anvÀnt Selltons kikÀrtsmjöl ( sellton . se/product/kikartsmjol/ )

      2. Det mĂ„ vere noko spesielt med merket altsĂ„… For det er ikkje normalt! Synes det var utrulig merkelig, aldri hĂžrt om noko lignande… Veldig synd det gjekk sĂ„ feil :/

      3. Jag blandade smulet med Ă€gg och tryckte ut det i en pajform i stĂ€llet. SĂ„ blev det en kikĂ€rtspaj i stĂ€llet för en kikĂ€rtspizza 🙂 Det var gott det ocksĂ„!

      4. Det er godt det dÄ! Men klarer fortsatt ikkje Ä skjÞnne kva som har skjedd her :O

  17. Nam! Dette ble supergodt 🙂 Vi koste oss med pizza med pepperoni, ananas og mye ant digg oppĂ„. Skikkelig godt og fint med alternativ til glutenfri pizzabunn 🙂

    1. Ikkje sant! Hþres veldig godt ut, Siri 😀

  18. Er Det kokte kikerter som rĂžres sammen til en deig eller er det e kikertmel som kjĂžpes ferdig malt.

    1. Kikertmel er ein type mel som du kjĂžper.