Grov middagspai med skinke & bacon

Hei godtfolk!

Ei ny veke er godt i gang, og kanskje du vil prøve noko nytt til middag? Det er ikkje så ofte eg lager middagspai, men det er jo så innimari lettvint og godt! Paifyllet er berre å variere etter kva man har tilgjengelig, her er det supert å bruke litt halvslappe grønnsaker eller melka som er gått ut på dato. Er det rester igjen av paien smaker det nydelig i matpakken dagen etterpå også 🙂

Eit tips, som eg og nevner lengre ned, er å lage paibunnen klar i forveien, så er middagen ferdig på under 30 minutter! En perfekt middag for heile familien, som enkelt kan lages glutenfri og/eller melkefri om det er nødvendig:

Til ca. 4 personer

Paibunn*
75 g smør, romtemperert
75 g kesam
1,5 dl sikta speltmel
1,5 dl havremel
1/2 ts salt

Paifyll
150 g bacon, stekt i terninger
250 g skinke, i terninger
1/2 brokkoli
6 egg
2 dl melk
salt og pepper
ost

Slik gjer du:
1. Kna sammen ingrediensene til paibunnen til en jevn paideig. Juster med litt vatn om nødvendig. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, trykk deiga jevnt ned i formen og oppover kantane. Prikk hull med en gaffel og forsteik midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter.

2. Fyll paibunnen med bacon, skinke og brokkolibuketter. Pisk lett sammen egg og melk med salt&pepper, og hell eggeblandinga i paiformen. Topp med revet ost.

3. Sett paien tilbake i steikeovnen og steik i ca 15-20 minutter, eller til eggeblandinga har satt seg og osten er gyllen. La paien kvile  nokon minutter før servering. Nyt med en frisk salat 🙂

Alternativer*
Må du ha glutenfri bunn? Bruk gjerne lyst bokhvetemel framfor speltmel, og hugs glutenfritt havremel (du kan male havregryn til havremel i en blender sjølv). For melkefri paibunn kan smør byttes med melkefri margarin og kesam med kokoskrem. Bruk alternativ melk i fyllet og dropp osten på toppen – paien er god uten også.

Varier gjerne med andre typer grønnsaker – purreløk er og veldig godt!

Tips!
Paibunnen kan også frysast forstekt så man har grov paibunn tilgjengelig til en rask og enkel middag seinare. Er paibunnen ferdig kan en middagspai lages på under halvtimen! Paibunnen kan du altså fint lage kvelden i forvegen for eksempel 🙂

Min paiform var ca. 30 cm i diameter. Du kan fint bruke litt større eller litt mindre form som er djupare.

Skinke og bacon var en veldig god komibasjon, eg har og laga paien med spekeskinke framfor bacon som og blei knallgodt. Bruk det du har!

Håper det frister!

Det blir definitivt ikkje så lenge til neste gang eg skal ha middagspai på menyen! Tacopai er en anna god middagspai i arkivet, den oppskrifta finner du HER.

Har du kanskje eit favorittfyll du liker å fylle paibunnen med? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

  1. Denne bunnen var sykt god!

    1. Så bra, Mari 😀 Kjekt du likte den!

  2. Vibeke klevstad

    Hei
    Kan jeg bruke fibra fullkornshvetemel, istedenfor speltmel til paibunnen?

    1. Hei! Ja, det kan du absolutt 🙂

  3. Jeg hadde ikke så mye smør, så det ble 40 gram smør og 110 gram mager kesam isteden – det fungerte helt fint og ble veldig godt. Jeg hadde i det jeg hadde i kjøleskapet: kokt skinke, kalkunbacon, rødløk, fetaost og bitte litt ost på toppen. Takk for super oppskrift – veldig kjekt å ha med til lunch sammen med en god salat

    1. Åh, det hørtes skikkelig godt ut Kristin 😀

  4. Hei! Det ser veldig godt ut! Jeg bare lurte på, er det mulig å bruke bare bokhvete mel, eventuelt annet glutenfritt istedenfor havremel? Jeg tåler desverre havre veldig dårlig, men elsker pai

    1. Du kan fint bruke kun bokhvetemel, eller eventuelt kombinere det med en anna meltype du liker :):)

  5. Her en pakke byggmel stående. Egner det seg til paibunn?

    1. Det fungerer nok heilt fint 🙂

  6. Denne falt også i smak! Takk for at du har denne bloggen her. Det gjør at jeg får spist mange forskjellige gode middager! 🙂

    1. Takk for fin kommentar, det betyr så mykje Madelene! Håper eg kan fortsette å inspirere deg 🙂

  7. Dette ble middag i dag, for andre gang. Like nydelig begge gangene, blir stadig imponert over hvor god denne komboen er, tatt i betraktning at ingrediensene er så «enkle». Takk for super inspirasjon, Linda, og lykke til med kokeboklansering!

    1. Såå fint å lese, Silje 😀 Det er veldig stas med slikt tilbakemeldinger!

      Og tusen takk for lykkeønskinger, gleder meg masse til å dele <3

  8. Dette ser godt ut! Korleis oppbevarer du paibunn når du lagar den kvelden før?

    1. I kjøleskap med plast over 🙂

  9. Kan naturell yoghurt brukes istedenfor kesam?

    1. Ja, det skal nok gå fint 🙂