Linda Stuhaug

Annonse

11. september 2017

Eple- og plommepai med smuldretopping

Eple- og plommepai med smuldretopping
Hei!
Da er det på tide med en oppfølging til utfordringa eg fikk fra Tine Piano for eit par veker sida! Eg blei utfordra til å lage en ny oppskrift med høstens frukt og bær med Piano Vaniljesaus Zero, og i dette innlegget delte eg utfordringa med dere og spurte om tips til kva eg kunne lage.
Tusen takk til alle sammen for eit stort engasjement, eg fikk SÅ utrulig mange gode tips! Om eg kunne skulle eg gjerne laga alle sitt tips og ønske, men eg måtte velge til slutt… Og korleis klarte eg å lande på smuldrepai med norske epler og plommer?
Pai/smuldrepai var vell eit av dei tipsa som var mest gjentakande, derfor bestemte eg meg på eit tidspunkt at det skulle bli pai… Når eg begynte å tenke, så skulle det vere en oppskrift som både var rask, enkel og overommelig for dei fleste.
Derfor falt valget på smuldrelokk framfor paideig. Smuldrelokket lages på 1-2-3 og er skuddsikkert!
Det var stor variasjon på kva typer frukt og bær som paien kunne lagast med. Plommer, rips, solbær, bjørnebær, pære, eple, skogsbær, bringebær, fersken, blåbær… Eg var på leit etter både solbær, bjørnebær og rips – tre typer bær eg bruker svært lite – men eg fant det dessverre ingen plass. Då falt valget på plommer og epler.
Norske plommer og epler er noko alle kan få tak i og kombinasjonen mellom desse to fruktene var fantastisk god. Så, det er historien bak valget mitt, og eg håper du blir frista til å prøve deg 🙂
Du trenger, 1 liten pai 1 stort eller 2 små norske epler 500 g norske plommer 1 ss potetmel 2-3 ss sukrin gold eit dryss kanel og ekte vaniljepulver (kan sløyfes)
Smuldretopping 50 g smør, romtemperert 50 g mandler, grovt hakka 50 g sukrin gold 25 g havremel 25 g havregryn
Slik gjer du: Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Del plommene i fire og eplene i små biter. Vend inn potetmel og sukrin gold, ha blandinga over i en liten paiform (min var 18 cm i diameter). Dryss over litt kanel og ekte vaniljepulver.
Bland sammen det tørre til smuldrelokket og kna inn romtemperert smør med hendene. Det skal bli en klebig, smuldrette masse. Fordel over frukten i paiformen.
Steik smuldrepaien på nederste rille i ca. 30 minutter, til smuldrelokket har blitt gyllent. Legg eventuelt over eit bakepapir underveis i steikinga om smuldrelokket begynner å bli mørk.
Avkjøl i minst 30 minutter før servering, og server med piano vaniljesaus ZERO 🙂
Den smaker definitivt best litt varm/lun, men er også god når den er kald. Kan jo og varmes opp igjen litt før servering dagen etterpå!
PS! Paien er så god at eg anbefaler å doble oppskrifta og bruke en stor paiform på 28-30 cm i diameter 😉
Og her ser du resultatet med film:
Håper det frister! Paien er virkelig superenkel å lage til, som du sikkert ser 🙂

Hei!

Da er det på tide med en oppfølging til utfordringa eg fikk fra Tine Piano for eit par veker sida! Eg blei utfordra til å lage en ny oppskrift med høstens frukt og bær med Piano Vaniljesaus Zero, og i dette innlegget delte eg utfordringa med dere og spurte om tips til kva eg kunne lage.

Tusen takk til alle sammen for eit stort engasjement, eg fikk SÅ utrulig mange gode tips! Om eg kunne skulle eg gjerne laga alle sitt tips og ønske, men eg måtte velge til slutt… Og korleis klarte eg å lande på smuldrepai med norske epler og plommer?

Pai/smuldrepai var vell eit av dei tipsa som var mest gjentakande, derfor bestemte eg meg på eit tidspunkt at det skulle bli pai… Når eg begynte å tenke, så skulle det vere en oppskrift som både var rask, enkel og overommelig for dei fleste.

Derfor falt valget på smuldrelokk framfor paideig. Smuldrelokket lages på 1-2-3 og er skuddsikkert!

Det var stor variasjon på kva typer frukt og bær som paien kunne lagast med. Plommer, rips, solbær, bjørnebær, pære, eple, skogsbær, bringebær, fersken, blåbær… Eg var på leit etter både solbær, bjørnebær og rips – tre typer bær eg bruker svært lite – men eg fant det dessverre ingen plass. Då falt valget på plommer og epler.

Norske plommer og epler er noko alle kan få tak i og kombinasjonen mellom desse to fruktene var fantastisk god. Så, det er historien bak valget mitt, og eg håper du blir frista til å prøve deg 🙂

Du trenger, 1 liten pai
1 stort eller 2 små norske epler
500 g norske plommer
1 ss potetmel
2-3 ss sukrin gold
eit dryss kanel og ekte vaniljepulver (kan sløyfes)

Smuldretopping
50 g smør, romtemperert
50 g mandler, grovt hakka
50 g  sukrin gold
25 g havremel
25 g havregryn

Slik gjer du:
Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Del plommene i fire og eplene i små biter. Vend inn potetmel og sukrin gold, ha blandinga over i en liten paiform (min var 18 cm i diameter). Dryss over litt kanel og ekte vaniljepulver.

Bland sammen det tørre til smuldrelokket og kna inn romtemperert smør med hendene. Det skal bli en klebig, smuldrette masse. Fordel over frukten i paiformen.

Steik smuldrepaien på nederste rille i ca. 30 minutter, til smuldrelokket har blitt gyllent. Legg eventuelt over eit bakepapir underveis i steikinga om smuldrelokket begynner å bli mørk.

Avkjøl i minst 30 minutter før servering, og server med piano vaniljesaus ZERO 🙂

Den smaker definitivt best litt varm/lun, men er også god når den er kald. Kan jo og varmes opp igjen litt før servering dagen etterpå!

PS! Paien er så god at eg anbefaler å doble oppskrifta og bruke en stor paiform på 28-30 cm i diameter 😉

Og her ser du resultatet med film:



EPLE- OG PLOMMEPAI MED SMULDRETOPPING <3 Dette er mitt bidrag til utfordringa eg fikk av Tine Piano – der eg skulle lage en ny oppskrift med høstens frukt og bær! Eg fikk mange gode tips av dere (tusen takk!!!) og her kan dere sjå resultatet med film av oppskrifta 🙂 /annonse



Posted by Linda Stuhaug – sunn matglede on Montag, 11. September 2017

Håper det frister! Paien er virkelig superenkel å lage til, som du sikkert ser 🙂

Annonse

2 Kommentarer

S

Siv lund Madsen

10. september 2022

Har du erfaring med å fryse smuldrepai? Elsker oppskriftene dine🤩

Linda Stuhaug

11. september 2022

Ja, det går heilt fint! Så hyggelig😍

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg