Verdens beste heimelaga tomatsuppe

Riktig god onsdag!

Idag dere – idag er det suppe på menyen! Forrige veke lagde eg nemlig verdens beste tomatsuppe – vertfall det beste tomatsuppa eg nokon gang har smakt. Sjølvskryt sa du? Tja…

Grunnen til at denne suppa blei så god ligger i krafta. Den beste suppa lager du med skikkelig heimekokt kraft! Eg har massevis av lammekraft i frysaren og det var berre fantatsisk godt til tomatsuppe. No er det jo lammesesong og en perfekt mulighet for å skaffe seg litt lammebein til kraftkoking 🙂

Utenom lammekraft har eg også kyllingkraft som er godt å bruke, men lammekraft satte virkelig prikken over i-en. Du kan sjølvsagt lage suppa med buljong dersom du ikkje har kraft, men som sagt: den beste suppa lager du med ekte kraft!

Tomatsuppe, til 3-4 personer
1 stor løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
1-2 ss smør
2 ss tomatpurè
8 dl lammekraft (evt. anna kraft/buljong)
2 gulerøtter, i små terninger
1/2 squash (kan sløyfes) 
2 store kartonger hakkede tomater (tilsammen 1000 g) *
1/2 potte frisk basilikum, finhakka
150 g creme fraiche *
evt. salt, pepper og 1-2 ts honning/sukrin/sukker (for å runde av smaken)

Slik gjer du: 
1. Steik løk og kvitløk i smør til løken er blank. Tilsett tomatpurè og la det surre 1-2 minutt til.

2. Ha i lammekraft, gulerøtter og squash. La det koke opp og småkoke i 10 minutter.

3. Tilsett hakkede tomater og la suppa småkoke i 10-15 minutter til, eller til gulerøttene er møre. Kjør suppa glatt med en stavmiksar.

4. Rør inn basilikum og creme fraiche. Smak eventuelt til med salt, pepper og honning. Det er ikkje sikkert dette er nødvendig då krafta gir frå seg mykje smak og gulerøttene gir litt sødme til suppa. La det få eit lite oppkok før servering og nyt med det tilbehøret du liker best!

Tips og alternativer!
♦ Du kan og bruke tomater som du hakker sjølv, ca. 1 kg. Då må tomatene koke med frå starten av.

♦ Bruk kokosmelk istedenfor creme fraiche for melkefri suppe.

♦ Bruk grønnsakskraft/buljong for vegetarsuppe.

♦ Server med akkurat det du liker best! Eg hadde kokte egg første dagen, men suppa var faktisk så god i seg sjølv at eg droppa garnityr når eg hadde restesuppe eit par dager etterpå.

PS! Suppa er smakfull, men ikkje sterk. Super middag for barnefamiliane 🙂

Eg er i skikkelig suppehumør for tida, og lagde suppe til middag igjen seinast i går som blir neste vekers kjøttfri mandagsoppskrift 🙂 Det er noko spesielt med supper (og gryter forsåvidt) på denne årstida – det er liksom då det smaker aller best ♥

Gleder meg til fleire supper framover! Har du ønsker om ei spesiell suppe du vil eg skal lage? Skrik ut 😀

Nyt lillelørdagen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Denne skal jeg prøve!! Har prøvd å lage tomatsuppe fra bunn et par ganger før og ikke blitt helt fornøyd, så satser på det blir bra nå 😀

    1. Så bra Mari! Håper du har lammekraft, då blir det heilt toppers 😀

  2. Denne skal absolutt prøves. Tror jeg vil ha i en chili også, jeg liker litt sterk mat. Synes bloggen din er super, du er virkelig en inspirasjonskilde

    1. Chili har eg alltid pleid å bruke i tomatsuppe, men denne gangen sløyfa eg det 🙂 Er absolutt veldig godt!
      Tusen takk, Iren, det er veldig hyggelig å lese <3

  3. Har ikke kraft, Hva tror du blir best av kyllingbuljon eller kjøttbuljong i denne suppa?:)

    1. Då trur eg kjøttbuljong er det beste 😉 Men det er litt smak og behag 🙂