Grove tacosnurrer

God torsdag!

Helga er rett rundt hjørnet og eg velger å dele en typisk helgeoppskrift idag – nemlig grove tacosnurrer! Pizzasnurrer med smak av taco, som er passer like godt til middag kvardag som helg, matpakken eller turmat 🙂 Aller best er dei litt varme/lunkne, men absolutt gode kalde og.

Desse er litt grovare, litt sunnare og eg er sikker på dei faller i smak hos både store og små. Kanskje du skal prøve deg på tacosnurrer framfor den tradisjonelle fredagstacoen imorgon?

Oppskrifta gir ca. 15-20 pizzasnurrer, men det kjem naturligvis an på størrelse:

Pizzadeig
3 dl lunka vatn (ca. 30 grader)
1/2 pk tørrgjær
1 ss olje
1/2 ts salt
3 dl sikta speltmel (ca. 150 g)*
2 dl sammalt speltmel (ca. 100 g)*
2 dl havremel (ca. 100 g)

Slik gjer du: 
Rør sammen vatn, gjær, olje og salt, tilsett sammalt speltmel og havremel. Spe på med fint speltmel til du får en glatt og fin deig. Kna godt sammen. Sett deigen lunt og tildekka, la den heve til dobbel størrelse i ca. 60 minutter.

I mellomtida lager du klart fyllet!

Tacofyll 
400 g karbonadedeig
1 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
2-3 ss heimelaga tacokrydder/1 pk tacokrydder (smak til)
150 g hakkede tomater
0,5 dl vatn
vårløk og mais
revet ost

Slik gjer du:
Steik karbonadedeig med løk og kvitløk. Tilsett tacokrydder, hakkede tomater og 0,5 dl vatn. La det småputre til en fyldig kjøttsaus. Smak til om du ønsker meir krydder. Avkjøl.

Kjevle deiga ut til et stort rektangel. Fordel over tacofyllet, mais og vårløk. Bruk gjerne litt ost i snurrane også (eg glømte det faktisk!).

Rull sammen og skjær opp i passelige biter. Fordel på langpanne med bakepapir. La pizzasnurrene etterheve under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter.

Ha ost på toppen og steik tacosnurrane på 225 grader, over-undervarme i ca. 15-20 minutter, eller til osten er godt smelta og tacosnurrane er gylne. Avkjøl på rist.

Tacosnurrane kan du fint fryse!

Tips og alternativer!
– sikta og sammalt speltmel kan fint byttast med sikta og sammalt hvetemel.
– bytt gjerne tacofyllet med anna fyll. Eg har to andre oppskrifter på pizzasnurrer i arkivet:

Grove pizzasnurrer med kjøttfyll HER og grove pizzasnurrer med pesto, ost og skinke HER.

Håper du lar deg friste 😀 Eg lager alltid opp så mykje at eg kan fryse ned nokon til en kjapp middag/lettvint lunsj ved en seinare anledning. Lag gjerne dobbel eller trippel oppskrift når du først er i gang.

Så – blir det kanskje tacosnurrer iløpet av helga? 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

  1. Hvorfor/hvordan er spelt melet sundere? Blir de mye mer usunn om mn bruker vanlig? Er det forjskjell på kcal? Så veldig gode ut

    1. Spelt har eit litt høgare innhold av protein og nokon næringsstoffer, i tillegg er spelt ofte meir lettfordøyelig og tåles av fleire (for dei med IBS for eksempel). Eg tåler spelt mykje bedre enn hvete for eksempel 🙂 Men ingenting i veien for å bruke hvete.

  2. Følger mange av oppskriftene dine og er imponert over alt det gode vi kan spise selv om vi er på slanker’n Går jevnt ned i vekt fremdeles og elsker dine oppskrifter

    1. Så fint å lese Trine! Kvalitetskalorier og kvalitetsmat gir god metthetsfølelse veit du 🙂

  3. Karina Dale

    Ej he laga pizzasnurrane dine et par gonga og dei e awesome!! Men ej slite litt med at deiga «rivna» når ej skal rulle den, det går hol på den slik at det blir et einaste stort kaos av deig og fyll. He prøvd å kjøle ned fyllet på forhånd, men hadde same problemet likevel. Tips? 😀

    1. Då må vell tipset mitt vere å kjevle deiga litt tjukkare… 🙂 Og passe på at deiga er godt metta med mjøl før du begynner å kjevle, og ikkje minst bake ut med mjøl på benken så ikkje deiga kleber seg fast. Då er det hull og kaos ganske kjapt…

      Håper det var litt til hjelp!! 🙂 Klem!

  4. Du har så mange gode oppskrifter! Middagene i hverdagen er reddet med å få god inspirasjon fra siden din 🙂 Har pizzasnurrene i ovnen nå, så det lukter godt i huset. Men det eneste som er at jeg synes det var litt lite deig i forhold til fyllet.

    1. Takk Caroline, så koselig å lese!! <3
      Eg synes det er best å kjevle deiga tynt og ha godt med fyll på. Men synes man det er for masse går jo det an å legge til side litt 🙂

  5. Skal prøve disse i helgen 🙂

    1. Håper du liker dei 😀 God helg Helene!

  6. Hvor lenge kan man oppbevare sweet chilli sausen i kjøleskapet før den blir dårlig? (Hvis man lager hjemmelaget med din oppskrift)

    http://www.lindastuhaug.no/2017/04/27/enkel-oppskrift-pa-sweet-chili-saus-uten-sukker/

    1. Hei! Du kan ha den ei stund, men du vil mekre konsistensen blir litt merkelig 😉 Eg bruker den opp på 1-3 dager, då den er best 🙂