Sukkerfri og lavkalori sjokolademousse

Onsdag aka lillelørdag!

Då er det på sin rette plass med en sunn og søt oppskrift 🙂 Denne sjokolademoussen er det mange av dere som kjenner til. For det første er det ein av dei aller første oppskriftene eg posta på bloggen for 4,5 år sida, for det andre har eg delt den fleire ganger før.

Denne sjokolademoussen er sukkerfri, naturlig proteinrik, skikkelig luftig og silkemjuk i konsistensen. En porsjon inneholder ca. 70 kalorier, og den porsjonen er god størrelse på! Berre å forsyne seg fleire ganger, med andre ord 😉

Sukkerfri sjokolademousse, 4 porsjoner 
200 g gresk yoghurt, kvarg eller mager kesam
30 g original kakao
25 g sukrin+
20 g sukrin gold
2 gelatinplater
2 eggekvitter
en god klype salt
3-4 ss kokande vatn
valgfritt: 4 biter sukkerfri sjokolade, lys eller mørk.

Slik gjer du:
1. Bland sammen yoghurt/kesam med kakao, sukrin+, sukrin gold og salt.

2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutter. I mellomtida stivpisker du eggekvittene til eit luftig, kvitt skum. Du skal kunne snu bollen opp-ned uten problem.

3. Trykk vatnet ut av gelatinplatene og smelt i 3-4 ss kokande vatn. Rør til gelatinen er oppløyst, og tilsett i yoghurtblandinga. Miks godt.

4. Vend forsiktig inn dei stivpiskede eggekvittene. Bruk gjerne en visp for å få det jevnt. Bland inn hakka sjokoladebiter visst du bruker det. Hell sjokolademoussen i 4 porsjonsformer eller en stor skål. Sett til avkjøling, sjokolademoussen er spiseklar etter ca. 4 timer i kjøleskap.

Til sjokolademousse må ein ha vaniljesaus♥
Denne gangen brukte eg Piano Vaniljesaus Zero fordi eg hadde det liggande i kjøleskapet, men lag gjerne vaniljesausen sjølv! Det er den aller beste 🙂 Oppskrift finner du blant anna HERles heile innlegget!

Server gjerne med litt frukt/bær – bringebær, jordbær og banan er mine favoritter. Enkelt og godt♥

En oppskrift eg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på, håper fleire har lyst å prøve seg!

*

Til slutt vil eg vise dere mitt nye Kari Traa ullsett fra min supersponsor x-life:

Overdel HER // stilongs HER.

Eg elska det nye designet og ikkje minst fargane! Heile utvalget kan du sjå HER 🙂

Ha en nydelig onsdag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Kan man bruke gelatinpulver istede? Isåfall hvor mye og hvordan?

    1. Det veit pakningen bedre enn meg, dessverre. Veldig lite erfaring med gelatinpulver, bruker det svært sjelden fordi eg aldri har blitt klok på det :/

  2. Denne så knallgo ut. Går den innunder lavkarbo?

    1. Det er ikkje mykje karbohydrat i sjokolademoussen, men det må du nesten vurdere sjølv ut fra resten av kostholdet ditt og kor «steng» lavkarbo du følger 😉

  3. Hvordan lager jeg denne med gelantinpulver?

    1. Det veit pakningen bedre enn meg, dessverre. Veldig lite erfaring med gelatinpulver, bruker det svært sjelden fordi eg aldri har blitt klok på det :/

  4. Vet du om det finnes sukkerfri sjokolader som ikke inneholder maltinol? Blir så gærn i magen av bare én liten bit.

    1. Hei! Eg bruker sukrin-sjokoladen eller sukkerfri sjokolade fra merket Cavalier. Ingen av dei har maltinol i seg 😉