Høstens beste lammegryte

God fredag!

Åh, denne oppskrifta har eg gleda meg skikkelig til å dele med dere. DET. VAR. SÅ. GODT!

Lammegryta har mange spennande og gode smaker, uten at den er sterk. Kombinasjonen av smakane blei skikkelig suksess, og lammekjøttet blei mørt og saftig. Perfekt helgemiddag for heile familien!

Det var eg og mi kjære venninne Mathilde som lagde middagen forrige helg, og vi lot gryta småputre i timesvis. Det er ikkje nødvendig om ein har mindre tid, men det er jo veldig greit å slenge sammen ingrediensane på morgonkvisten og la gryta småputre fram til middagstider, så kan man gjere andre ting i mellomtida 🙂

Inspirasjon til oppskrifta fikk vi matglade mammaen til Mathilde. Ho hadde knipsa bilde av ei Marokkansk lammegryte i eit blad, og tidligare i år fikk vi den servert heime hos ho. Allerede då fant vi ut at denne skulle vi lage en egen vri av til høsten!

Høstens beste lammegryte, 3-4 personer
ca. 1 kg fårikålkjøtt av bog (evt. anna lammekjøtt)
2 chili, finhakka
4-5 fedd kvitløk, finhakka
3-4 cm fersk ingefær, revet
2 rødløk, hakka
Krydder: 1 ts malt koriander, 2 ts spisskummin, 1 ts kardemomme, 2 kanelstenger, 4 stjerneanis.
1,2 liter kyllingkraft/buljong
100 g tørka aprikos
0,5-1 dl soyasaus
2-3 ss fibersirup gold/honning
safta fra 1/2 lime
smør til steiking

Slik gjer du:
1. Ha salt og pepper på fårikålkjøttet. Brunast i ei steikepanne på begge sider.

2. Surr chili, kvitløk, ingefær og rødløk med smør i en gryte til løken er blank. Tilsett alle krydder og la det surre eit par minutter til. Ha deretter oppi lammekjøttet og kraft/buljong.

3. La gryta småkoke i minst 30 minutter. Jo lenge, jo bedre. Her lot vi gryta småputre i ca. 6 timer, men det er som nevnt ikkje nødvendig.

4. Tilsett finhakka aprikos, soyasaus og fibersirup/honning. La gryta småkoke i minst 30 minutter til.

5. Smak til med limesaft og eventuelt meir krydder/salt og pepper. Server med det tilbehøret du ønsker, vi hadde kokte småpoteter, brokkoli, yoghurtdressing* og fersk koriander.

*yoghurtdressingen laga vi av ca. 300 g yoghurt naturel, 3 fedd kvitløk, salt, pepper, sitronsaft og fersk koriander. 

PS! Ser du at fårikålkjøttet har mykje bein, bruk litt ekstra. 

Gryta var fantastisk nydelig og eg håper virkelig fleire vil prøve seg♥

Til slutt vil eg minne om SPØRSMÅLSRUNDE eg har HER. Eg samler sammen spørsmåla på søndag og begynner å svare neste veke.

Då gjenstår det å sei riktig god helg alle sammen! På søndag åpner eg forhåndsbestilling på boka mi (♥), og eg seier sjølvsagt ifra på bloggen 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Sidsel Svarstad

    Hei
    Jeg er superinspirert av siden din. Følger vekemenyen om ikke slavisk, men svært mye av den fordi det er sunt, enkelt å lage og godt. Bloggen er også enkel og oversiktleg. Mine tennåringsgutter har begynt å akseptere et sunnere kosthold og ikke minst ser at «kosemat» kan være sunne ingredienser takket være dine oppskrifter! Jeg prøver å spre bloggen din til alle veninner rundt meg!
    Jeg vil gjerne kjøpe boka di!

    1. Hei Sidsel! For en hyggelig kommentar å få, tusen hjertelig takk 😀
      Veldig kjekt at oppskriftene også begynner å falle i smak hos tenåringsguttane! Boka kjem på forhåndssalg idag, så det er berre å titte innom litt seinare <3

  2. Lammegryta di står på koking nå

    1. Håper det smakte, Tanja 😀

      1. Tanja Eik Halsen

        Ja, den ble kjempegod:)

      2. Fantastisk 😀

  3. Hei. Hva gjør man med beina på fårikålkjøttet? Fjerner man det før eller etter steking eller har man også det i gryta?

    1. Alt skal i gryta 🙂