Linda Stuhaug

Annonse

6. oktober 2017

Pestogratinert laks

Pestogratinert laks
God fredag!
Eg er så glad i laks at eg kan like gjerne ete det en fredag som lørdag eller tirsdag. Lakseoppskrift på bloggen idag synes eg er heilt innafor! Kanskje det blir laks iløpet av helga?
Eg har laga pestogratinert laks med sesongens norske grønnsaker og poteter, en perfekt match på denne årstida. Det var virkelig godt!
Pestogratinert laks med bakte grønnsaker og poteter, 2 personer ca. 400 g laksefilêt salt & pepper grønn pesto revet/skiva ost
Norske grønnsaker i passelige biter/skiver – eg brukte romanesco, rødbete, polkabete, gulbete, gulrot, pastinakk og småpoteter salt & pepper litt olivenolje
Slik gjer du: Sett ovnen på 175 grader, varmluft. Vask og skrubb/skrell grønnsaker, del i passelige biter. Fordel på eit steikebrett med potetene. Ha over salt, pepper og olivenolje. Steik i 20 minutter, eller til grønnsakene er lett møre.
Strø salt og pepper over laksen, smør over grønn pesto og topp med ost. Sett inn i ovnen sammen med grønnsakene dei 5-10 siste minutta, til osten er smelta og gyllen.
Server med en god klatt kesam eller rømme 🙂
*Tips og alternativer – lag gjerne pestoen sjølv. Eg har oppskrift blant anna HER. – brut dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Bruk gjerne søtpotet framfor poter om du liker det bedre!
Halvver oppskrifta om du er aleine (eller ha middag i to dager) – doble oppskrifta om de er fleire. Så enkelt!
Kos deg – uansett om det er kvardag eller helg 🙂
Ha en nydelig fredag godtfolk♥

God fredag!

Eg er så glad i laks at eg kan like gjerne ete det en fredag som lørdag eller tirsdag. Lakseoppskrift på bloggen idag synes eg er heilt innafor! Kanskje det blir laks iløpet av helga?

Eg har laga pestogratinert laks med sesongens norske grønnsaker og poteter, en perfekt match på denne årstida. Det var virkelig godt!

Pestogratinert laks med bakte grønnsaker og poteter, 2 personer
ca. 400 g laksefilêt
salt & pepper
grønn pesto
revet/skiva ost

Norske grønnsaker i passelige biter/skiver –
eg brukte romanesco, rødbete, polkabete, gulbete, gulrot, pastinakk og småpoteter
salt & pepper
litt olivenolje

Slik gjer du:
Sett ovnen på 175 grader, varmluft. Vask og skrubb/skrell grønnsaker, del i passelige biter. Fordel på eit steikebrett med potetene. Ha over salt, pepper og olivenolje. Steik i 20 minutter, eller til grønnsakene er lett møre.

Strø salt og pepper over laksen, smør over grønn pesto og topp med ost. Sett inn i ovnen sammen med grønnsakene dei 5-10 siste minutta, til osten er smelta og gyllen.

Server med en god klatt kesam eller rømme 🙂

*Tips og alternativer
– lag gjerne pestoen sjølv. Eg har oppskrift blant anna HER.
– brut dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Bruk gjerne søtpotet framfor poter om du liker det bedre!

Halvver oppskrifta om du er aleine (eller ha middag i to dager) – doble oppskrifta om de er fleire. Så enkelt!

Kos deg – uansett om det er kvardag eller helg 🙂

Ha en nydelig fredag godtfolk♥

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg