15 spørsmål, 15 svar

Hei alle sammen!

Å ha spørsmålsrunde har krevd meir tid enn eg nokon gang kunne forestille meg! Spørsmål både fra blogg, facebook, private meldinger, instagram og mail må samlast, sorterast og deretter svarast på. Eg har funne ut at eg må dele det heftig opp (det har komt inn enormt mange spørsmål), så idag starter eg rett og slett med del 1. Eg har prøvd å samle dei spørsmåla som omhandler noko av det samme, så idag blir det litt om meg og mitt (men langt fra alt) + en del spørsmål om studiet eg går på.

Hei Linda! Jeg lurer på om du kan fortelle litt personlig om deg selv og dine? Kjenner jeg er litt nysgjerrig. Har du samboer? Hvordan er familien din? Søsken? Ser du har en hund. Er det familiehund? Klem fra Stine!
Eg er ikkje veldig personlig på bloggen, men sjølvsagt kan eg fortelle litt! Eg har kjæreste, men vi er ikkje samboere. Eg bur i Oslo på mitt tredje år, og Stian bur i heime i Førde. Vi har vore ilag i snart 6 år (tida flyr) og Stian er den personen eg får med meg på alle turer og påfunn. En god match 🙂

Mamma og pappa er mine største fans, og dei sitter vell heime på kvar sin PC og drar på smilebåndet no 🙂 Kaia er vår familiehund på snart 11 år, og er verdens beste turvenn♥  Eg har en storebror som er 4 år eldre enn meg, han er også en aktiv utendørs-type og har på mange måter påvirka meg med både det eine og det andre. Eg hadde nok ikkje vore like ivrig på sykkelsetet eller kjøpt meg randonee-ski så tidlig som eg gjorde hadde det ikkje vore for han!

Hva liker du å gjøre når du ikke lager mat eller går turer? Andre interesser/ hobbyer?
Tja, eg gjer mykje meir enn å lage mat og gå turer 🙂 For det første har eg fulltidsstudie, blogg og bok-skriving som opptar mykje av tida mi. «Fritida» mi går til å vere med mine nærme og ikkje minst aktivitet! Eg går ikkje berre turer, men liker å vere aktiv på andre måter utendørs, og trener også en del innendørs.

Hvordan/Hvorfor ble du interessert i mat?
Eg har vore interessert i mat heile livet, så korleis og kvifor det starta, kan eg faktisk ikkje svare på. Eg var sikkert ikkje meir enn 4-5 år når eg sa at eg ville bli kokk! Men at mamma og pappa lot meg hjelpe til og etterkvart herje på aleine på kjøkkenet i oppveksten, har nok gjort interessen min enda større.

Hvorfor ble du interessert i akkurat den typen mat som bloggen handler om: sunt og enkelt, og sunnifiserte versjoner av kosemat?
Mange av dere kjenner til historia mi. Eg har sjølv vore gjennom en livsstilsendring der eg som 16-åring gjekk fra å vere overvektig til undervektig. Eg hadde ikkje eit greit forhold til mat, og på eit tidspunkt var målet mitt å finne tilbake til meg sjølv og en gyllen balanse. Då  var sunn, enkel mat og sunnifiserte versjoner av kosemat redninga mi. Det tok lang tid, men eg fant tilbake til matgleden og fikk lagt frå meg det hysteriske forholdet eg hadde til maten. Eg lærte å kjenne min egen kropp og fikk erfart kor viktig det er med sunn, næringsrik og ikkje minst nok mat. Kostholdet har eg fortsatt med fordi eg trives med det, og eg synes det er veldig kjekt å eksprimentere med spennande, nye smaker og vrier på oppskrifter.

Hvor mye trener du? Og hva trener du?
Kor mykje eg trener går veldig i perioder. Styrketrening og intervaller/joggeturer følger med meg heile året. På sommaren trives eg best på fjellet og kan gå alt fra korte dagsturer til 10 dager i fjellheimen. Eg har og fått sansen for sykling, både landeveissykling og terrengsykling. Stian har såvidt klart å lure meg med på litt stisykling (han er sykkelkonge og har alt du kan tenke deg av sykler. Yep, til og med ski-sykkel!), men stisykling er ikkje heilt min greie.

På vinteren finner du meg aller helst med randonee-ski på høge fjelltopper, med fjellski på hytta eller langrensski i marka. Med andre ord, eg er litt alt-mulig-person og trener mykje forskjellig, alt etter årstid. Deretter blir det og perioder med veldig mykje trening, og andre perioder med mindre trening. Per idag i denne perioden har eg ca. 5-7 økter i veka med variert intensitet og lengde. Merk at eg har hatt eit høgt aktivitetnivå i mange år og ete mykje mat.

Hei! Først: takk for fantastisk for blogg der eg har plukka mange oppskrifter så lenge du har hatt bloggen. Lurer på kva bakgrunn du har- kva du studerer? Gleder meg til kokeboka du kjem ut:) Mvh Margaret 
Så kjekt du gleder deg til kokeboka mi! Eg gleder meg veldig til å vise den også♥ Min bakgrunn veldig kort: på vidaregåande gjekk eg to år på kokkelinja. Eg hadde egentlig en plan om å bli kokk, men så endte eg på påbyggg til generell studiekompetanse istedenfor å gå ut i lære. Kvifor? Fordi eg fant ut at ernæring var noko eg virkelig brant for, og virkelig hadde lyst til å jobbe med i framtida. Etter vidaregåande reiste eg eit halvt år til USA, Florida og tok Personlig Trener utdanning. Eg har altså en Personlig Trener utdannelse i bunn, og jobba på treningssenter i to år før eg flytta til Oslo. No studerer eg Samfunnsernæring på Høgskulen i Oslo og Akershus, og holder på med tredje og siste året på Bachelor 🙂

Hei! Jeg har tenkt å studere ernæring neste år, og lurer på om du blir ernæringsfysiolog eller bare tar utdanning innenfor ernæring? Har du noen tanker rundt forskjellen?
Hei! Eg tar bachelor i Samfunnsernæring, og får nettopp en bachelor i Samfunnsernæring når eg er ferdig. Ernæringsfysiolog er en svært beskytta tittel og det er kun dei som tar 5-årig klinisk ernæringsstudie som får lov til å kalle seg ernæringsfysiolog. Tittelen er dessverre misbrukt av mange, men det er og en del som istedenfor kaller seg for ernæringsekspert, ernæringsrådgiver m.m. Er du nysgjerrig på ernæringstittelen kan du lese meir her 🙂

Kan du fortelle litt mer om studiet ditt? Hvilke fag har du / hva lærer du, og hva slags jobbmuligheter gir det deg? (Jeg er selv en stor nerd når det gjelder mat og næringsinnhold, og elsker å finne nye sunne og proteinrike oppskrifter. Det er noe jeg virkelig brenner for og alltid kan diskutere og fortelle om i det lange og brede, og lirer derfor på om ernæring som studie er noe for meg. Før hadde jeg litt problemer med å forholde meg til mat og kropp, men med litt hjelp og styrketrening har det forsvunnet helt. Jeg har det mye bedre med meg selv nå. Du er min største inspirasjonskilde, og jeg digger både deg og bloggen din mer enn noe annet! Det er liksom helt perfekt for meg og min interesse)
Studiet gir meg kompetansen til å fremme helse gjennom kostholds- og ernæringsarbeid på lokalt, najsonalt og internasjonalt nivå. Dette er noko av det eg liker så godt med Samfunnsernæring, vi lærer og får forståelse for kva som påverkar kosthaldet og ernæringssituasjonen i både nasjonalt og globalt perspektiv. Det gir oss også muligheten til å jobbe internasjonalt og globalt, men samtidig med individuell veiledning og folkehelse. Vil du vite meir om kva fag og kva vi lærer om, anbefaler eg deg å lese meir her. En fullstendig oversikt over emnene våre får du i alle studieår 🙂 Det er veldig hyggelig å lese at eg er din største inspirasjonskilde og liker bloggen min! Det setter eg veldig stor pris på♥

Hei! Først vil jeg takke for en fantastisk og inspirerende matblogg! Jeg har to spørsmål til deg. 1. Hvis du skulle valgt et annet studie/yrke enn ernæring og yrker i den kategorien, hva hadde det blitt? 2. Hvis du kunne bo hvor som helst i verden, hvor bor du da?
1. Hm. Litt vanskelig å vite kva anna yrke eg skulle valgt altså. Men om det ikkje skulle handla om ernæring eller noko i den kategorien, hadde det nok blitt kokk som i utgangspunktet har vore planen min sida eg var lita 🙂
2. Eg trives så godt heime eg! Der har eg har familie, venner og kjæreste. Eg har høge fjelltopper, store fjorder, lange daler, ulike årstider og mykje vær, akkurat slik eg liker det 🙂 Eit kjedelig svar kanskje? Hehe!

*

Sånn! Del 1 er overstått og det er sikkert 4-5 deler igjen, så til alle som ikkje har fått svar på dei dei lurte på: det kjem 🙂 Eg skjønner at alle spørsmål og svar ikkje er like interessant for alle, men eg håper det er OK lesing!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *