Linda Stuhaug

Annonse

13. oktober 2017

Halvgrove rugscones

Halvgrove rugscones
Helga er rett rundt hjørnet, og kanskje eg kan friste med halvgrove rugscones til helgefrukosten?
Eg digga scones, rett og slett fordi det er så raskt og enkelt å lage. Ingrediensane rørast sammen, dei trenger verken elting eller heving, og sconesene er ferdig på en halvtime:
Eg har litt forskjellige oppskrifter på scones i arkivet, denne gangen har eg laga halvgrove rugscones. Sconesen blir skikkelig saftig med sprø skorpe heile veien rundt, perfekt etter min smak.
Du trenger, 6-8 store biter 1 boks, 300 g kesam 1 dl melk 200 g sikta rugmel 200 g sammalt rugmel 1,5 ss bakepulver 1/2 ts salt
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme.
2. Bland sammen kesam, melk, bakepulver og salt, deretter rugmel. Hold gjerne litt igjen på fint rugmel og juster til du får en jevn og lett klebig deig.
3. Bruk litt mel mellom hendene og form til en stor, litt flat scones på bakepapirkledd langpanne. Oppskrifta er ganske stor, så du kan med fordel lage to kaker. Skjær kryss med en spiss kniv.
4. Steik midt i ovnen 15-20 minutter, til overflata er godt gyllen og sprø. Avkjøl på rist.
Nyt fersk bakst til frukost, lunsj eller kveldsmat. Scones er også en klassiker som tilbehør til salater, supper og andre middager 🙂
Tips! Lag gjerne dobbel oppskrift. Dei holder seg ferske eit par dager og kan fint frysast 🙂
Varier gjerne med andre typer mel. Sikta og sammalt hvete, sikta og sammalt spelt, sikta og sammalt bygg…
Nyt med eller uten pålegg .
Riktig god helg alle sammen!

Helga er rett rundt hjørnet, og kanskje eg kan friste med halvgrove rugscones til helgefrukosten?

Eg digga scones, rett og slett fordi det er så raskt og enkelt å lage. Ingrediensane rørast sammen, dei trenger verken elting eller heving, og sconesene er ferdig på en halvtime:

Eg har litt forskjellige oppskrifter på scones i arkivet, denne gangen har eg laga halvgrove rugscones. Sconesen blir skikkelig saftig med sprø skorpe heile veien rundt, perfekt etter min smak.

Du trenger, 6-8 store biter
1 boks, 300 g kesam
1 dl melk
200 g sikta rugmel
200 g sammalt rugmel
1,5 ss bakepulver
1/2 ts salt

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme.

2. Bland sammen kesam, melk, bakepulver og salt, deretter rugmel. Hold gjerne litt igjen på fint rugmel og juster til du får en jevn og lett klebig deig.

3. Bruk litt mel mellom hendene og form til en stor, litt flat scones på bakepapirkledd langpanne. Oppskrifta er ganske stor, så du kan med fordel lage to kaker. Skjær kryss med en spiss kniv.

4. Steik midt i ovnen 15-20 minutter, til overflata er godt gyllen og sprø. Avkjøl på rist.

Nyt fersk bakst til frukost, lunsj eller kveldsmat. Scones er også en klassiker som tilbehør til salater, supper og andre middager 🙂

Tips! Lag gjerne dobbel oppskrift. Dei holder seg ferske eit par dager og kan fint frysast 🙂

Varier gjerne med andre typer mel. Sikta og sammalt hvete, sikta og sammalt spelt, sikta og sammalt bygg…

Nyt med eller uten pålegg .

Riktig god helg alle sammen!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg