Halvgrove rugscones

Helga er rett rundt hjørnet, og kanskje eg kan friste med halvgrove rugscones til helgefrukosten?

Eg digga scones, rett og slett fordi det er så raskt og enkelt å lage. Ingrediensane rørast sammen, dei trenger verken elting eller heving, og sconesene er ferdig på en halvtime:

Eg har litt forskjellige oppskrifter på scones i arkivet, denne gangen har eg laga halvgrove rugscones. Sconesen blir skikkelig saftig med sprø skorpe heile veien rundt, perfekt etter min smak.

Du trenger, 6-8 store biter
1 boks, 300 g kesam
1 dl melk
200 g sikta rugmel
200 g sammalt rugmel
1,5 ss bakepulver
1/2 ts salt

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme.

2. Bland sammen kesam, melk, bakepulver og salt, deretter rugmel. Hold gjerne litt igjen på fint rugmel og juster til du får en jevn og lett klebig deig.

3. Bruk litt mel mellom hendene og form til en stor, litt flat scones på bakepapirkledd langpanne. Oppskrifta er ganske stor, så du kan med fordel lage to kaker. Skjær kryss med en spiss kniv.

4. Steik midt i ovnen 15-20 minutter, til overflata er godt gyllen og sprø. Avkjøl på rist.

Nyt fersk bakst til frukost, lunsj eller kveldsmat. Scones er også en klassiker som tilbehør til salater, supper og andre middager 🙂

Tips! Lag gjerne dobbel oppskrift. Dei holder seg ferske eit par dager og kan fint frysast 🙂

Varier gjerne med andre typer mel. Sikta og sammalt hvete, sikta og sammalt spelt, sikta og sammalt bygg…

Nyt med eller uten pålegg . 

Riktig god helg alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Karoline

    Skal prøves! ;D

    1. Håper det smaker!! 🙂

  2. Can I use yoghurt instead of kesam as it is not available in Australia …. I love your recipes….

    1. Ja, men pass på at det er feit yoghurt med litt fettinnhold 🙂

  3. Lagde en variant av disse til frokost med havremel og finmalt sammalt hvetemel, de ble knall! Var redd de skulle bli flate og tunge, men de hevet fint og ble gode og med sprø skorpe, herlig 🙂

    1. Herlig, Malene 😀 Desse blir luftige og gode!!!

  4. Dei er fantastisk gode
    ej brukte 200 g med rugmel ( kvernet havregryn ) istedenfor siktet rugmel ☺️ Det resultatet vart også utrulig bra. Då vart dei litt grovare. Også så kutta ej ut salt. Dei vartluftige og sprø på toppen.
    He laga dei fleire gonga no. Og det he blitt en favoritt ☺️
    Ej lika oppskriftene dine. Dei e inspirerende , gode , sunne å lett og lage
    Du e utrulig flink og veldig dyktig! ☺️

    1. Tusen, tusen takk! Slike kommentarer får meg virkelig til å dra på smilebåndet 🙂 Ha en nydelig kveld <3